IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2024, 23:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DEM Parti'den İzmir adaylığı konuşulan Tunç Soyer sessizliğini bozdu




31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den yeniden aday gösterilmeyen ve duruma tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'den ayrılıp DEM Parti'den aday olacağı iddialarına açıklık getirdi. Soyer yaptığı açıklamada, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok." ifadelerini kullandı.


İzmir'de CHP'den yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in DEM Parti'den aday gösterileceğini ilişkin iddialar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Soyer ise söz konusu iddialara ilişkin sessizliğini ilk kez bozarak, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok." açıklamasını yaptı.




CHP, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı seçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yeniden aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Soyer'in, henüz İzmir'de adayını açıklamayan DEM Parti'den aday gösterileceği iddia edildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer
"GÜNDEMİMDE DEM'DEN ADAY OLMAK YOK"

Bu iddiaların ardından Tunç Soyer, ilk kez konuştu. "DEM'den aday olacak mısınız" sorusuna yanıt veren Soyer, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok." ifadelerini kullandı.
TUNÇ SOYER ADAY BELİRLEME SÜRECİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yeni dönem için aday gösterilmeyeceği haberinin CHP'nin MYK toplantısından 5 dakika önce kendisine bildirildiğini belirterek, bunu "en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendirmişti. Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önce Seferihisar'da ardından İzmir'de canla başla çalıştığını, Türkiye'ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattığını ifade etmişti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer
"SİYASİ NEZAKETSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Görev yaptığı dönemle ilgili alnının ak, vicdanının rahat olduğunu aktaran Soyer, şunları kaydetmişti: "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk dönemin sonunda yeni dönem için aday gösterilmeyeceğimin MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum."
"Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken ne yazık ki böyle olmamıştır." diyen Soyer, "Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir." ifadelerini kullanmıştı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer
Adayların açıklanmasında yaşanan gecikmenin İzmir halkına saygısızlık olduğunu savunan Soyer, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını kutladığını belirtmişti.
Kaynak: Haberler.com / Politika

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müziği bıraktığı konuşulan Volkan Konak sessizliğini bozdu: Yanlış anlaşıldım CORDON BLEU Magazin Haberleri 0 29 Ocak 2024 14:53
İzmir’in ormanları için koruma kalkanı! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Teyakkuzdayız NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 01 Ağustos 2021 13:23
Tunç Soyer: PKK'yı kınasak ne olacak Risque Haber Arşivi 2 13 Ekim 2020 09:33
Soyer: Biz birinci parti olarak çıkmak istiyoruz Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:23