IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By BuseNaz
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Temmuz 2025, 14:15   #1
Çevrimiçi
~ Kalbim.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişlik şikayetiyle gitti. Karnından çıkan doktorları bile şoke etti!




Bursa'da Kadının Karın Bölgesinde 10 Kilogram Kitle Bulundu

Bursa'da karın bölgesindeki şişlikten şikayetçi olan bir kadında yapılan tetkikler sonucunda 10 kilogram ağırlığında kitle tespit edildi. Doruk Nilüfer Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla kitle patlatılmadan çıkarıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer, hastanın karşılaştığı manzaranın doğuma hazırlanan bir kadını andırdığını belirtti.

Bursa'da karın bölgesindeki şişlik nedeniyle hastaneye başvuran 40'lı yaşlardaki kadın hastanın yapılan tetkiklerinde karın içinde yaklaşık 10 kilogram ağırlığında büyük bir kitle tespit edildi. Gerçekleştirilen başarılı ameliyatla kitle patlatılmadan çıkarıldı.


DOĞUMA HAZIRLANAN BİRİNİ ANDIRIYORDU

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer, hastanın ilk muayenesinde karşılaştığı manzaranın doğuma hazırlanan birini andırdığını belirterek, "Gerçekte 10 kiloluk bir kitleyle karşı karşıyaydık. Karın bölgesinde büyük, hareketli, kistik bir yapı mevcuttu. Hastamız uzun süre farklı hastanelere başvurmuş, birçok tetkik yapılmış ancak bir türlü ameliyata alınmamıştı. Bize geldiğinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak oldukça yorgundu" dedi.

KİTLE PATLATILMADAN ÇIKARILDI

Bu denli büyük bir cerrahinin riskleri nedeniyle çok disiplinli bir ekip çalışması yürütüldüğünü vurgulayan Dr. Özer, "Kadın doğum, radyoloji ve anestezi uzmanlarımızla birlikte çalıştık. Kitlenin yerleşimini detaylı inceledik ve olabilecek komplikasyonlara karşı her adımı titizlikle planladık. Başarılı bir operasyon oldu" ifadelerini kullandı.


Ameliyat sırasında kitlenin patlatılmadan çıkarılmasının en önemli öncelik olduğunu belirten Özer, "Bu tür kistlerde en büyük risklerden biri, içinde kanser hücresi bulunması ve kitlenin ameliyat sırasında etrafa yayılmasıdır. Bu, hastanın prognozunu ciddi şekilde etkileyebilir. Biz ekip olarak çok dikkatli çalıştık ve kitleyi kontrollü şekilde çıkardık. Ardından frozen (hızlı) biyopsi yapıldı ve sonuç temiz geldi. Bu, tüm ekip için büyük bir rahatlama oldu" dedi.


"VÜCUTTAKİ DEĞİŞİM İHMAL EDİLMEMELİ"

Kadınlara önemli bir uyarıda bulunan Dr. Özer, "Karın, meme veya vücudun herhangi bir bölgesinde fark edilen kitle, şişlik, ağrı ya da şekil değişiklikleri asla hafife alınmamalı. 'Geçer', 'önemsizdir' diyerek ertelenmesi, ileride çok ciddi sonuçlara neden olabilir. Erken teşhis hayat kurtarır" ifadelerini kullandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-sondakika.com-

__________________
🍁~ Seçici OL mazsan, Geçici Olursun.~🍁
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karnında şişlik şikayetiyle başvurdu, böbreği alındı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 2 09 Şubat 2022 17:33
Karın şişliği şikayetiyle hastaneye gitti, karnından 9 kilo tümör çıktı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 2 07 Ocak 2022 13:36
Safra kesesi şikayeti ile hastaneye gitti, karnından çıkan tümör şaşkına çevirdi: Ender rastlanan bir vaka NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 20 Haziran 2021 14:54
Gören hamile olduğunu sandı, bebeğin cinsiyeti bile soruldu! Karnından çıkan şoke etti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 17 Haziran 2021 15:40
Bacadan çıkan itfaiyeyi bile şoke etti Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 16:40