IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 12:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak




Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak, son gelişmeler ne? Kuaförler ve berberler açılacak mı? Muhtemel senaryolar!
Son dakika haberleri... Yeni tip corona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında kuaförler, güzellik salonları ve berberler gibi çeşitli yerlerin faaliyeti bir ay önce geçici bir süreliğine sonlandırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, yayınlandığı genelge ile fiziksel teması sona erdirmek için kuaför, güzellik salonu ve berberlerin ikinci bir tarihe kadar kapatıldığını resmen duyurmuştu. Ramazan Bayramı'na kısa bir zaman kala 'Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtı ve İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama olup olmadığı da merak edilmeye başlandı. Bilindiği gibi, Başkan Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal hayatta normalleşme konusunda önemli açıklamalar yapılmıştı. Peki, kuaförler, güzellik salonları ve berberler ne zaman açılacak?

Başkan Erdoğan'ın sosyal hayatta normalleşme açıklamasının ardından kuaförler ve berberler ne zaman açılacak sorusunun cevabı da son günlerin en çok merak edilenleri arasında yer edinmeye başladı. Bilindiği gibi, güzellik salonları, kuaförler ve berberler, corona virüsü önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile ileri bir tarihe kadar kapatılmıştı. Başkan Erdoğan'ın yaptığı normalleşme açıklamasının ardından ise 'Kuaförler ve berberler ne zaman açılacak?' sorusunun cevabı merak edilmeye başlandı.

KUAFÖRLER VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?
Kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin çalışma kısıtlamalarının kaldırılması, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile gerçekleşecek. Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte berberler, güzellik salonları ve kuaförler yeniden işlerinin başına dönebilecek. Normalleşme süreci kapsamında bununla ilgili de olası senaryolar mevcut.

Peki, kuaförler ve berberler ne zaman açılacak? Mayıs ayında açılacak mı? İşte, konuya dair son dakika gelişmeleri...

BİLİM KURULU DEĞERLENDİRECEK
Koronavirüs salgınıyla mücadele eden ülkeler mayıstan itibaren ekonomiyi açmaya başlıyor. Türkiye'de de hayatın normalleşmesi için planlamalar üzerinde çalışılıyor. Hafta içinde bu konuyla ilgili olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek.

Görüşmelerden çıkacak öneriler Bilim Kurulu'na iletilecek. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı'nın da 'izin' vermesi durumunda ilk olarak berber ve kuaförlerin kontrollü şekilde açılabileceği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, mayıs ortasına doğru AVM'lerin, sonra da restoranların kademeli açılabilmesi için çalışıyor.

KUAFÖRLERE YENİ MODEL! "ÖNLEMLERİ ALALIM, GÜNDE 5-8 KİŞİYE HİZMET VERELİM..."

İş hayatında normalleşmeye hazırlanılırken, Coronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan işyerleri için sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, öncelikle açılabilecek işyerlerinin listesinin Cumhurbaşkanlığı'na iletildiğini belirterek, "Gerekli tedbirleri alarak işyerini birinci fazda açabilecek lokanta, berber, kuaför, kıraathane, kasap gibi esnafımıza ait meslekleri belirledik" dedi.

İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Haydar Alkoç da "Kuaförler işe başlamak istiyor. Önlem alınarak günde 5 ya da 8 kişiye servis yapılabilir" diye konuştu.

KUAFÖRLER VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Güzellik salonları, kuaförler ve berberlerin ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan sonrası normalleşmenin sinyalini vermişti. Bu noktada, Ramazan Bayramı öncesinde kuaför ve berberlerin kısa bir süreliğine olsa da açılması bekleniyor.

Koronavirüs salgınının seyrine göre restoran, kafe, berber, kuaför gibi yerlerin belli saatlerde, dönüşümlü olarak, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uygun şekilde açılması da konuşulan seçenekler arasında bulunuyor.

Uygulamanın kaldırıldığına yönelik genelge yayımlandığı zaman haberimizde yer alacaktır.

CEZA NE KADAR?

Yasağa uymayan ve dükkanlarını yasak süresinde açan berberlere veya evlere tıraşa gidenlere 3 bin 150 lira ceza kesiliyor.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kuaförler ve berberler ne zaman açılacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık Bakanlığı ile berberler ve kuaförler arasında protokol hazırlığı Allecra Sağlık Haberleri 0 29 Temmuz 2019 14:44
Okullar ne zaman açılacak? Allecra Sınavlar ve Hazırlık 0 19 Haziran 2019 16:42
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? İşte 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlangıç tarihi Sanem Eğitim Haberleri 0 24 Temmuz 2018 15:34
2016 Okullar Ne Zaman Açılacak? Ebru Eğitim Haberleri 0 06 Eylül 2016 17:25
Hangi IE10 ne zaman açılacak? Bulut Bilgisayar Donanımı 0 30 Mart 2012 16:23