IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2020, 10:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mahrem imamlar da FETÖMETRE ile çözüldü






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


78 temel, 273 alt kriterlerden oluşan “FETÖMETRE”ye takılan askerlerin itiraflarıyla, 700 civarında sivil “Mahrem İmam”a ulaşıldı. TSK’da bugüne kadar atılanların sayısı 19 bini geçti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana yürütülen soruşturmalar sonucu 19 bin 583 personel ihraç edildi, 4 bin 156 personel hakkında adli ve idari süreç ise sürüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın uyguladığı “FETÖMETRE” uygulaması sonucu itirafçı olan askerlerin açıklamalarıyla 700 civarında sivil “Mahrem İmam” belirlendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY mensubiyeti kesinlik kazanan darbeci amiral, subay, astsubay ve diğer personelin eğitim, meslek ve sosyal yaşamları dilimlere ayrılarak analiz edildi. İtirafçı ifadeleri ile birlikte değerlendirme yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve diğer kamu kurumlarının FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin saptamalarından da yararlanılıp ortak noktalar belirlendi.

ÖNCE DENİZ KUVVETLERİ

Bu doğrultuda önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin durumu ele alındı. FETÖ/PDY ile mücadelenin sistematik bir biçimde merkezi olarak yürütülmesini sağlamak ve hukuk kuralları çerçevesinde gerekli idari önlemleri belirlemek amacıyla 78 temel ve 273 alt kriterden oluşan ve kamuoyunda FETÖMETRE olarak bilinen değerlendirme sisteminin sonuçları da ortaya çıktı.

Bu örgüte mensubiyeti/iltisakı/irtibatı bulunan personelin tespitinin yanı sıra, diğer personelin zarar görmesinin engellenmesi amacıyla objektif kriterlerle değerlendirme yapılmasının esas alındığını belirten yetkililer, sadece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki sonuçları şöyle açıkladılar:

– 3934 personel kamu görevinden çıkarıldı.

– 251 emekli personelin rütbeleri geri alındı.

– 449 personel geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

– 427 personel açığa alındı.

– 992 personel, tespit edildiğini anlayarak FETÖ/PDY mensubiyetlerini kabul etti ve itirafçı oldu. İtirafçıların verdiği ifadeler ile 700'ün üzerinde sivil mahrem imam belirlendi.

YİNE FETÖMETRE

“Ankesörlü telefon”la haberleşme soruşturmaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 2780 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır.

Ankesör kapsamında hakkında işlem yapılanların yüzde 94'ünün (2620 kişi) FETÖMETRE sistemi ile FETÖ / PDY mensubiyeti / irtibatı / iltisakı saptandı ve haklarında idari işlem yapıldı.

BYLOCK KULLANANLAR

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği kapsamında delil olarak kabul edilen ve örgütün haberleşme maksadıyla kullandığı Bylock programı kullanıcılarını belirlemek amacıyla emekliler dahil tüm personelin 10 yıllık log kayıtlarını da içeren 1.000.000 telefon numarası Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire'de oluşturulan Bylock Arama Motoru olarak bilinen veri tabanında kontrol edildi.

Sadece personelin üzerine kayıtlı olan cep telefon numaraları ile tespit edilebilecek 564 ByLock kullanıcısı mevcut iken, yapılan bu detaylı ve hassas çalışma neticesinde 1473 ByLock kullanıcısı ortaya çıkarıldı.

Komutanlıkta, Bylock kullanıcılarının belirlenmesi sürecinde çok hassas davranıldığını belirten bir yetkili, “FETÖMETRE sisteminde FETÖ/PDY ile iltisakı tespit edilmeyen ve Bylock kullanmadığı tespit edilen 56 personel görevlerine iade edildi.

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında soruşturma başlatılan/iddianame düzenlenen personelin de arkasında duruldu. Soruşturma ve kovuşturma süreci beklendi, alınan takipsizlik ve beraat kararları ile söz konusu personel görevlerine döndürüldü” dedi.

FETÖMETRE uygulamasına ilişkin kriterleri belirleyen ve uygulayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine alınınca emekliliğini istemişti.



Kaynak..: Sözcü..!




__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mahrem imamlar da fetömetre ile çözüldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
12 Eylül mağduru imamlar konuştu PassioN Haber Arşivi 0 27 Ocak 2012 20:14
Atatürk Ve Imamlar AnsweR Atatürk Köşesi 0 09 Şubat 2008 19:46