IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2012, 20:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 Eylül mağduru imamlar konuştu




'Hesabı ahirete bırakmıştık, dünya gözüyle de nasipmiş!'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bingöl'den 12 eylül Anayasası'na yüzde 90 hayır çıkınca 84 imam sürgüne gönderildi. O imamlardan ikisi, Evren hakkındaki davayı 'rüya gibi' diye niteledi.
Star gazetesinden Hamza Erdoğan'ın haberine göre; 12 Eylül Anayasası'na 'Hayır' dedirttikleri gerekçesiyle sürgün edilen Bingöllü imamlar, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında darbe davası açılmasından büyük heyecan duyuyor. Bingöl, 7 Kasım 1982'de yüzde 92 'evet' oyu ile kabul edilen 12 eylül Anayasası'na yüzde 90 civarında ret oyu verdi. Bingöl'ün Anayasa'ya 'hayır' oyu vermesinin sorumluları olarak imamlar gösterildi.
ANAYASA OYLAMASINDAN SONRA İMAMLARI ÜCRA KÖYLERE SÜRDÜLER

13'ü Solhan'da olmak üzere bingöl genelinde tam 84 imam sürgün yedi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan darbe davasını heyecanla bekleyen sürgün imamlar, "Artık gözümüz açık gitmeyeceğiz" diyor. Solhanlı İmam Abdullah Akdeniz, Bingöl'ün ismini demokrasi tarihine 'Cesur Bingöl' olarak yazdıran bu imamlardan biri. Bölgede Mela (hoca) olarak bilenen Akdeniz, "Anayasa oylamasından sonra imamları ücra köylere sürdüler. Solhan'dakileri Kığı'ya verdiler. Orası dini yönden zayıf ve kozmopolit bir yerdi. Bize dahafazla kızdıkları için oraya verdiler. Yolu olmayan ücra köylere sürgün ettiler. Beni Dallıca köyüne verdiler. 4 sene kaldım. Köylüler bizi bağırlarına bastı. Bizi gönderenler devreye girip 'bunlara yüz vermeyin' dediler" diye konuştu.


ÖNCE SÜRGÜN SONRA GEREKÇE

İmam Akdeniz "Resmi gerekçe 'devlete karşı gelmek' ve 'siyasette bulunma' gösterildi. Oysa hiçbir siyasi parti ile bağımız yoktu. Bu gerekçe de 2 ay sonra geldi. Yani önce sürgün edildik, sonra gerekçeyi gönderdiler.
BEN ASIL ÖBÜR TARAFTA DAVACI OLACAĞIM

Eşim kalp hastası olduğu için Solhan'da bıraktım. Tam teşekküllü hastaneye yakın olması gerekiyordu. Hanım da çok sıkıntı çekti. Ben sürgündeyken eşim vefat etti. Darbecilere ceza verseler, rütbelerini alsalar, kimse darbeye yeltenemez. Bunlar 12 eylül referandumu sayesinde oldu. Evren ve Şahinkaya'dan davacı olmayacağım. Çünkü, sıkıntıları Allah rızası ve memleket için yaşadım. Ben asıl öbür tarafta davacı olacağım.
Sürgün olan 84 imamdan biri olan Selahattin Baki de "Bize hiçbir gerekçe söylemeden 'sürüldünüz' dediler. Büyük çileler çektik. Kışın yolu olmayan bir dağ köyüne metrelerce karaltında yürüyerek, içinde atlet-gömlek olan bir çanta ile gittim. Hasta olan tek oğlumu doktora götüremedim.
BUGÜNLERİ HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Bugünleri hayal bile edemezdik. Ben asıl hakkımı kıyamette arayacağım. Ama dünya gözü ile bu dünyada da cezalandırılacaklarını gördüğümüz için çok sevinçliyiz. Kanadım olsa uçacağım sevincimden. Mahkemenin önüne çıkıp el pençe durmaları bile çok büyük bir olay. 12 eylül Anayasası için köyümden memurlar hariç tek bir oy bile çıkmadı. 12 eylül referandumunda da çok anlattık. Bu sefer memurlar bile 'evet' oyu verdi" diye konuştu

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, eylül, imamlar, konuştu, mağduru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O da bir '12 Eylül' mağduru Ashriel Haber Arşivi 0 16 Ekim 2011 14:49
Atatürk Ve Imamlar AnsweR Atatürk Köşesi 0 09 Şubat 2008 19:46