IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2021, 12:52   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılbaşındaki kısıtlamalar işe yaradı mı? Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan açıklama




Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yılbaşının üzerinden 7 gün geçtiğini, yansımasının 10-15 gün sonra görülebileceğini söyleyerek, "Şu an hasta sayılarında bir artış yok. Bu sevindirici. Demek ki halkımız 4 günlük o kısıtlama dönemine harfiyen uymuş görünüyor" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, Ankara Şehir Hastanesi'nde günlük Covid-19 başvurularının sayısının 3 binlerden 100'ün altına düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Turan, "Sayılarda çok ciddi anlamda azalma yaşanıyor. Bunda özellikler kısıtlamaların etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Ben halkımızın duyarlılığının çok arttığını düşünüyorum. Bu nedenle sağlık çalışanları olarak onlara minnettarız. Hem acil servislere hem yoğun bakımlara kabul ettiğimiz hasta sayılarında ciddi azalma oldu. Bu da hepimiz için sevindirici bir haber" dedi.

'KURALLARA DAHA DİKKAT ETTİLER'
Prof. Dr. Turan, hafta içi akşam saatlerinde ve hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının faydasının çok görüldüğünü belirterek, "Özellikle benim kişisel görüşüm; restoranlarda toplu bir araya gelmeler çok sık olarak yaşanıyordu. Bunların olmayışının etkilerinin yansıdığını düşünüyorum. Yine özellikle halkımızın da duyarlılığının arttığını düşünüyorum. Daha dikkatli oldular, kurallara daha dikkat ettiler. Çünkü hepimiz bu süreç içerisinde çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Çok kötü bir virüs ile mücadele ediyoruz. O nedenle halkımızın da son aylarda duyarlılığının arttığını düşünüyorum" diye konuştu.

'ARTIŞ YOK'
Yılbaşındaki kısıtlamaların etkisiz henüz görülmediğine dikkati çeken Prof. Dr. Turan, "Yılbaşının üzerinden 7 gün geçti. O nedenle bunun yansımasını 10-15 gün sonra görebiliyorsunuz. Şu an hasta sayılarında bir artış yok. Bu sevindirici. Demek ki halkımız 4 günlük o kısıtlama dönemine harfiyen uymuş görünüyor. Şu an için en azından hasta sayısında bir artış söz konusu değil. Önümüzdeki hafta değerlendirmeyi tekrardan yapacağız" dedi.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guncel haber, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Kısıtlamalar devam edecek mi? NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 07 Ocak 2021 13:20
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz’dan mutasyona uğrayan koronavirüsle ilgili açıklama NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 02 Ocak 2021 13:25
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den ikinci dalga uyarısı Risque Haber Arşivi 1 09 Mayıs 2020 13:06
Bilim Kurulu üyesi: Orman yangını gibi düşünün! GeN Yaşam ve Detay 0 27 Nisan 2020 16:31
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Dr. Ayla Aydın Kimdir? Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Nisan 2020 15:54