IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2021, 13:37   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB Komisyonu: Türkiye'den güvenilir jestler bekliyoruz




AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Ankara'dan güvenilir ve inandırıcı jestler beklediklerini söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Brüksel temasları bugün de devam ediyor.

Çavuşoğlu AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek.


Çavuşoğlu dün AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile temaslarının ardından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye AB Komisyonunun Genişleme ve Komşuluk İlişkilerinden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi de katıldı.

Von der Leyen görüşme sonrasında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AB-Türkiye ilişkilerinde atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek "Diyalog çok büyük önem taşıyor. Ancak aynı zamanda uygulamada inandırıcı ve güvenilir jestler bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu dün Josep Borrell ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında Ankara'nın AB ile yeni bir sayfa açma isteğini bir kez daha dile getirmiş, pozitif gündem oluşturulurken karşılıklı somut adımların da atılması gerektiğine vurgu yapmıştı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin beklentileri arasında AB'ye katılım sürecinin hızlandırılmasını, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisinin hayata geçirilmesini, 18 Mart 2016 tarihli mülteci mutabakatının tüm unsurlarıyla güncellenmesini, düzensiz göç ve terörizmle mücadelede işbirliğinin artırılmasını saymıştı.

Borrell de ilişkilerde olumlu bir hava yakalandığını, Türkiye’deki gelişmelerden duydukları endişenin ise sürdüğünü vurgulamıştı. Borrell, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlatılacak olmasından memnuniyet duyduklarını, Kıbrıs'ta da BM çerçevesindeki çözüm müzakerelerinin en kısa zamanda başlamasını umut ettiklerini söylemişti. Borrell, "Doğu Akdeniz'de gerilimin sürdürülebilir bir şekilde düşürülmesi "en güçlü beklentimiz" demişti.


NATO'DA REFORM PLANLARI
Çavuşoğlu'nun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yapacağı görüşmede ise Kuzey Atlantik İttifakı'ndaki yapısal reform planlarının da önemli yer tutması bekleniyor. NATO-AB ilişkilerinin güçlendirilmesi ve vetonun zorlaştırılması gibi Türkiye açısından tartışmalı planlar içeren taslakla ilgili resmi istişare süreci Aralık ayı başında başlatılmıştı.

Taslaktaki öneriler arasında, NATO üyesi olmayan AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının NATO zirveleri çerçevesinde yapılan görüşmelere davet edilmesi de yer alıyor. Ancak Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin de kapsayacağı için bu maddeye sıcak bakmıyor. NATO-AB yakınlaşmasına AB'den ayrılan Britanya'nın da sıcak bakmadığı belirtiliyor.

NATO gündemindeki taslakta üye ülkelerin ittifak kararlarını veto etmesinin zorlaştırılması da yer alıyor. Ancak bu maddenin de Türkiye'nin yanı sıra Macaristan'ın da direnişiyle karşılaşması bekleniyor.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guncel haber, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Cumhuriyeti'nde en güvenilir kurumlar sizce hangileridir? Hesna IF Anketler 4 20 Eylül 2018 12:36
Caferi: Türkiye'den destek bekliyoruz Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 19:01
AB Komisyonu, Türkiye için Avusturya'ya dava açtı Seth Haber Arşivi 0 18 Ekim 2014 19:18
Türkiye konserini heyecanla bekliyoruz Zen Haber Arşivi 0 26 Kasım 2012 21:14