IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güncel ve Son Dakika Haberler (https://www.ircforumlari.net/guncel-ve-son-dakika-haberler/)
-   -   Edirne'de günde 18 ton dezenfektan ile virüse karşı savaş veriliyor (https://www.ircforumlari.net/guncel-ve-son-dakika-haberler/901353-edirnede-gunde-18-ton-dezenfektan-ile-viruse-karsi-savas-veriliyor.html)

aLya 15 Şubat 2021 10:16

Edirne'de günde 18 ton dezenfektan ile virüse karşı savaş veriliyor
 
EDİRNE Valiliği'nin İl Özel İdaresi bünyesinde kurduğu özel dezenfektan ekibi, koronavirüs salgını yaşandığı ilk günden beri kentin her noktasında yaptıkları dezenfekte çalışmaları ile salgının önüne geçilmesinde büyük katkı sağladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, "Bugüne kadar 4 bin 540 ton dezenfektan tükettik. Bir günde 18 ton dezenfektan kullanıyoruz. İlimizde, temasın yoğun olduğu yerlerde arkadaşlarımız her gün mesaiye çıkarak, ortamdaki virüsü yok etmeye çalışıyorlar" dedi.Edirne'de koronavirüs vaka sayıları her geçen düşüşe geçerken, kentte fedakarca görev yapan sağlık personelinin yanı sıra valiliğin İl Özel İdare bünyesinde oluşturulan dezenfaktan ekipleri salgının yayılmasını önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Türkiye'de ilk vakaların görülmesinin ardından oluşturulan ve bugün sayıları 167 kişiye ulaşan dezenfektan ekipleri, her gün giydikleri özel beyaz kıyafetleriyle il genelinde çalışma yapıyor. Ekip, 130 sırt pülverizatörü ve araçlarla sabahın ilk ışıklarıyla kentin dört bir tarafını dezenfekte ediyor.Trakya Üniversitesi'nin kimya laboratuvarında üretilen günlük 18 ton dezenfekte solüsyonu ile yıkanan kentte özel ilaçlama araçları ve traktörlerle de köy ve trafiğe kapalı alanlarda çalışmalar yapılıyor. Binalar, işyerleri, taksi durakları, otobüsler ve halkın olduğu her yerde 38 bin 490 el pülverizatörü dağıtıldı.

MESAJ SİSTEMİ KURULDU

Edirne Valiliği, tedbirler kapsamında mesaj sistemi kurarak, kente gelenlere il sınırına girişte uyarı ve bilgilendirme mesajı gönderiyor. Ayrıca, vakaların bulunduğu bölgede oturan vatandaşlar da mesajla bilgilendirilerek tedbir almaları isteniyor. Covid-19 salgının tespit edildiği site ve apartman gibi yaşam alanları süratle karantina altına alınıyor. Vaka tespitinin ardından, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı filyasyon ekipleri de devreye girerek pozitif vakaları ile temaslı olanları anında tespit edip karantina uygulaması yapılıyor. Kentte koronavirüs ile çok yönlü çalışmalarla kapsamlı mücadele edilirken, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenler polis ve jandarma ekipleri tarafından denetleniyor. Kurallara uymayanların cezalandırılmasıyla kısıtlama uygulamalarına katılım her geçen gün yükseliyor. Edirne Valiliği koordinesinde yürütülen sıkı çalışmalar sayesinde geçtiğimiz aylarda, 'salgının en yoğun yaşandığı' anlamına gelen kırmızı renk HES haritasında yeşile döndü.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net