IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2021, 10:16   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Edirne'de günde 18 ton dezenfektan ile virüse karşı savaş veriliyor




EDİRNE Valiliği'nin İl Özel İdaresi bünyesinde kurduğu özel dezenfektan ekibi, koronavirüs salgını yaşandığı ilk günden beri kentin her noktasında yaptıkları dezenfekte çalışmaları ile salgının önüne geçilmesinde büyük katkı sağladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, "Bugüne kadar 4 bin 540 ton dezenfektan tükettik. Bir günde 18 ton dezenfektan kullanıyoruz. İlimizde, temasın yoğun olduğu yerlerde arkadaşlarımız her gün mesaiye çıkarak, ortamdaki virüsü yok etmeye çalışıyorlar" dedi.Edirne'de koronavirüs vaka sayıları her geçen düşüşe geçerken, kentte fedakarca görev yapan sağlık personelinin yanı sıra valiliğin İl Özel İdare bünyesinde oluşturulan dezenfaktan ekipleri salgının yayılmasını önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Türkiye'de ilk vakaların görülmesinin ardından oluşturulan ve bugün sayıları 167 kişiye ulaşan dezenfektan ekipleri, her gün giydikleri özel beyaz kıyafetleriyle il genelinde çalışma yapıyor. Ekip, 130 sırt pülverizatörü ve araçlarla sabahın ilk ışıklarıyla kentin dört bir tarafını dezenfekte ediyor.Trakya Üniversitesi'nin kimya laboratuvarında üretilen günlük 18 ton dezenfekte solüsyonu ile yıkanan kentte özel ilaçlama araçları ve traktörlerle de köy ve trafiğe kapalı alanlarda çalışmalar yapılıyor. Binalar, işyerleri, taksi durakları, otobüsler ve halkın olduğu her yerde 38 bin 490 el pülverizatörü dağıtıldı.

MESAJ SİSTEMİ KURULDU

Edirne Valiliği, tedbirler kapsamında mesaj sistemi kurarak, kente gelenlere il sınırına girişte uyarı ve bilgilendirme mesajı gönderiyor. Ayrıca, vakaların bulunduğu bölgede oturan vatandaşlar da mesajla bilgilendirilerek tedbir almaları isteniyor. Covid-19 salgının tespit edildiği site ve apartman gibi yaşam alanları süratle karantina altına alınıyor. Vaka tespitinin ardından, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı filyasyon ekipleri de devreye girerek pozitif vakaları ile temaslı olanları anında tespit edip karantina uygulaması yapılıyor. Kentte koronavirüs ile çok yönlü çalışmalarla kapsamlı mücadele edilirken, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenler polis ve jandarma ekipleri tarafından denetleniyor. Kurallara uymayanların cezalandırılmasıyla kısıtlama uygulamalarına katılım her geçen gün yükseliyor. Edirne Valiliği koordinesinde yürütülen sıkı çalışmalar sayesinde geçtiğimiz aylarda, 'salgının en yoğun yaşandığı' anlamına gelen kırmızı renk HES haritasında yeşile döndü.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
edirne'de günde 18 ton dezenfektan ile virüse karşı savaş veriliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Koronavirüse Karşı 90 Gün Boyunca Koruma Sağlayan Dezenfektan Üretildi GeN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Nisan 2020 14:27
Demet Akalın, "Virüse karşı vücuda dezenfektan enjekte edilsin" diyen Donald Trump'a tepki gösterdi Oktayy Magazin Haberleri 2 24 Nisan 2020 16:39
Elleri kağıt havluyla kurulamak virüse karşı daha etkili Risque Yaşam ve Detay 0 17 Nisan 2020 12:04
ESET Bu Virüse Karşı Uyardı Liaaa Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Şubat 2012 20:00
Bu virüse karşı dikkatli olun. Lee Güvenlik Açıkları 1 17 Ocak 2008 13:38