IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2021, 13:15   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayam Cemani cinsi horoz ve tavukların iç organları bile siyah! Bakın fiyatı ne kadar




Kömür karası Ayam Cemanı cinsi horoz ve tavuklar özellikleriyle diğer tavuklardan ayrılıyor. Kırıkkale'de yetişen Endonezya menşeli Ayam Cemani cinsi horoz ve tavuklar 2 bin - 2 bin 500 dolardan satılıyor. Ayam Cemani cinsi horoz ve tavukları bu denli değerli kılansa rengi. İç organları bile siyah olan bu cins ilaç yapımında da kullanılıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Endonezya menşeli "Ayam Cemani" cinsi horoz ve tavuklar, renkleriyle ilgi çekmeye ve gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. İç organları bile kömür karası olan tavuklar, "beyaz et" sözünü ortadan kaldırıyor. Eti, tüyü, ibibiği, ağız içi, ayakları ve tüyleri kömür karası olan bu hayvanların fiyatı dudak uçuklatıyor. Türkiye'de sayıları az olan "Ayam Cemani" cinsi tavuk ve horozun piyasadaki değeri 2 bin ile 2 bin 500 dolar arasında değişiyor. Kümesteki diğer hayvanların yanında ‘Ayam Cemani’ ırkında bir de beyaz tüylü horoz yetiştiriliyor. Dışı beyaz içi siyah olan bu horoz ise nadir bulunuyor. Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde yaşayan Kadir Yöndemli, oğlu Selahattin ile birlikte hobi olarak 11 çeşit ırktan oluşan 170 tane tavuk yetiştiriyor.


“Tavuk eti beyazdır” düşüncesini tamamen ortadan kaldıran “Ayam Cemani” cinsi tavukların Endonezya menşeli olduğunu belirten Selahattin Yöndemli (33), yaptığı açıklamada, tavuk ve horozun takım olarak fiyatının 2 bin ile 2 bin 500 arasında olduğunu söyledi.

'2 BİN İLE 2 BİN 500 DOLAR CİVARINDA'

Yöndemli, “Türkiye’de çeşitli yerlerde var. Alışık olmayan ‘tavuk eti beyazdır’ düşüncesini tamamen ortadan kaldıran bir hayvanla tanışacağız. İsmi ‘Ayam Cemani’ aslı Sumatra adalarından Endonezya’dan gelir. Kendi bulunduğu kasabadan Camani Kasabası'ndan alıyor adını. Türkiye’ye bildiğim kadarıyla 2001 yılında geldi. O zaman pek popüler değildi. Çünkü fiyatı da biraz yüksekti. Bir tavuğun horozun fiyatı bir takım olarak neredeyse 2 bin ile 2 bin 500 dolar civarında. Şu anda bu fiyat orijinal ırklarda devam ediyor” dedi.

'YUMURTASI KÖY YUMURTALARINDAN BİLE LEZZETLİ'

“Ayam Cemani” ırkının özelliklerinden bahseden Yöndemli, “Etinin, kanının, ibiğinin, ağzının içi yani her şeyi siyah. Sadece yumurtası krem rengidir. Köy tavuklarına göre daha lezzetlidir. Çin’de, Japonya’da ve Endonezya’da bunların etlerinden kemiklerinden bildiğim kadarıyla ilaçlar yapılıyor. Biz bu hayvanların üretimine 2017 yılında bu horoz ile başlamıştık. Bu horozu bir arkadaşımızdan yumurta olarak getirmiştik. Sağ olsun o gönderdi. Sonra dedik beyazı var elimizde siyah cinsi de olsun. Yani biz de elimizdeki tavuk ve horozları yumurta olarak almıştık” diye konuştu.

'AYAM CEMANİ IRKINDA BİR DE BEYAZIMIZ VAR'
Türkiye’de “Ayam Cemani” ırkı tavuk ve horoz yetiştiriciliği yapan kişinin çok az sayıda olduğunu anlatan Yöndemli, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bunların en büyük özellikleri; gözlerinin içi kahverengi, ibikleri, ağzının içi, derisi, ayakları, tırnakları her şeyi simsiyah, kanı, tüy rengi orijinalini bozmadan sadece bu ırkı besliyoruz. Diğer ırklarda çok çalışmamız oldu. Özellikle ‘Lakedenzi jegu’ denen bir ırk var. Hem ‘Ayam Cemani’ gibi siyah renklidir. Hem de mavi yumurtlar. Biz de o yumurta ırkını da bu şekilde ürettik. Ama biz dedik buna biraz daha estetik katalım. ‘Tepeli’ olsun dedik. Bizim Türk halkının çok sevdiği tepeli tavuklar. Bunun da aynı şekilde yumurtası mavi ama kanı, derisi, eti her şeyi simsiyah. ‘Ayam Cemani’ ırkında bir de beyazımız var. Beyaz ırkı bildiğim kadarıyla Türkiye’de orijinali bozulmamış 3 kişide var. O 3 kişiden biri de biziz. Bu bahçede besleniyor. Bu cinsin de eti simsiyahtır. Ağız içi siyaha yakın gri renktedir. Ayakları gridir. Eti tamamen siyah renktedir. Bunların yanı sıra çok daha enteresan olacak ürettiğimiz bir ırk var şu an dünyada kimsede olmayan”

'İLERİYE DÖNÜK TİCARETİNİ DE YAPABİLİRİZ'
11 ırktan oluşan 170’e yakın tavuğunun olduğunu belirten Kadir Yöndemli (66), “170’e yakın tavuğum var. Şu anda da çıkacak civcivlerim var. Şimdi hobi amaçlı yapıyoruz. İleriye dönük ticari amaçlı da yapabiliriz. Emek veriyoruz” ifadesini kullandı.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siyah horoz Sır Merak Ettikleriniz 0 22 Nisan 2018 20:50
Galaxy S7'nin fiyatı belli oldu! Bakın kaç TL? AngeL Samsung 0 05 Mart 2016 13:16
Ayam Lemak Tarifi Violent Tavuk Yemekleri 0 18 Mayıs 2013 15:25
Twitter'ın Fiyatı Ne Kadar? xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Eylül 2009 16:30
Linux'un Fiyatı Ne Kadar? Heidi GNU, Linux ve UNIX 1 24 Ekim 2008 15:49