IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2021, 10:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Xiaomi'nin Türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de test üretimine başlayan Oppo’nun fabrikasını da ziyaret etmişti.

Varank, bu kez de Türkiye’de test üretimine başlayan Çinli dev teknoloji markası Xiaomi’nin İstanbul Avcılar’daki akıllı telefon fabrikasını ziyaret etti.

"TELEFONLARINI TÜRKİYE'DE ÜRETMEYE BAŞLIYOR"
Fabrikadaki incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Varank, şunları kaydetti:

“Özellikle global teknoloji firmalarının Türkiye’de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını daha önce konuşmuştuk. Tüm Türkiye’nin aslında merakla beklediği bir husustan bahsediyoruz. Xiaomi telefonlarının üretildiği ve önümüzdeki dönemde üretileceği Avcılar’daki fabrikayı ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi Xiaomi bir global teknoloji firması. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeili bir firma. İşte Xiaomi artık telefonlarını Türkiye’de üretmeye başlıyor.”

Xiaomi nin Türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor #1

"7 BİN 500 MERREKARELİK TEMİZ ODA"
Bakan Varank, Xiaomi’nin fabrikasının yenilendiği belirterek, “Tabii firmanın stratejisi, kendileri üretim yapmıyorlar. Genelde partnerlerle, ortaklarla üretim gerçekleştiriyorlar. Türkiye’de seçtikleri üretici firma da Salcomp. Salcomp da yine tüm dünyada teknoloji alanında üretim yapan çok önemli bir global marka. İşte bugün burada bulunduğumuz fabrika aslında 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrika. Burayı satın aldılar. Burada gördüğünüz şekilde modern bir şekilde fabrikayı yenilediler. 15 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapacaklar. Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik ‘temiz oda’ oluşturdular.” şeklinde konuştu.

Xiaomi nin Türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor #2

"ÖNÜMÜZDEKİ AY SATIŞA BAŞLAYACAK"
Bakan Varank, demonte parçalardan oluşan ve başka bir ülkede montajı gerçekleştirilmek üzere ihraç edilen mallardan (CKD) itibaren üretim olduğunu vurgulayarak, “Telefon üretimleri SKD ya da CKD’den başlayabiliyor. SKD, daha az parçanın montajla bir araya getirilmesi. CKD ise komponentlerin daha en baştan itibaren üretilip yerleştirilmesiyle yapılan bir üretim çeşidi. Global firmalar, Türkiye’ye gelerek CKD’den itibaren artık üretim yapmaya başlayacaklar. Burada Xiaomi telefonlarının üretim testleri yapılmaya başlandı. Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar Türkiye’de satılmaya başlayacak. Bu senenin sonuna kadar da firma, CKD yatırımlarını tamamlamayı düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Xiaomi nin Türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor #3

YILLIK 5 MİLYON ÜRETİM KAPASİTESİ
Xiaomi’nin tesislerinde yıllık 5 milyon telefon üretme kapasitesine ulaşacağına dikkati çeken Varank, “Bu gördüğünüz tesislerde yıllık 5 milyon telefon üretme kapasitesine ulaşılacak. Tabii ki global teknoloji firmalarının Türkiye’ye yatırım yapmasından, Türkiye’ye ilgi göstermesinden oldukça memnunuz. Tabii ki onlara şu tavsiyede bulunuyoruz: Türkiye’ye geldiğinizde lütfen yerli tedarikçilerle de görüşmelerinizi yapın. Kendi tedarik zincirlerinize Türkiye’deki yerleşik tedarikçileri de katmaya çalışın ve elbette Türkiye’den ihracatı da hedefleyin.” dedi.

Xiaomi nin Türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor #4

2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu, ayrıca özellikle akıllı telefon anlamında 10 milyonun üzerinde telefonun satıldığı bir pazar olduğunu aktaran Varank, “Hem bu pazarda iddialı bir şekilde bulunmak hem de Türkiye’deki yaptıkları üretimle dünyaya bu telefonları satabilmek global markalar açısından önemli. İnşallah burada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde yani yıllık 5 milyon telefon kapasitesine ulaşıldığında da 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak.” açıklamasını yaptı.

Bakan Varank, Türkiye’nin AR-GE yatırımlarını da çekeceğini belirterek, “Hem Xiaomi hem Salcomp’un temsilcileri benimle. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada özellikle know-how transferiyle kendi mühendislerimizin, teknisyenlerimizin de yetişmesine katkı sağlıyorlar. İnşallah global teknoloji firmalarını Türkiye’ye daha fazla çekmek, beraber Türkiye’de ortaklıklarının önünü açmak için de biz hükümet olarak önümüzdeki dönemde desteklerimizi teşviklerimizi sürdüreceğiz. Sadece üretim değil Ar-Ge alanında da bu firmaların Türkiye’ye yatırım yapma niyetleri var. İnşallah o yatırımlarını da Türkiye’ye çekmeyi başaracağız.” değerlendirmesini yaptı

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
xiaomi'nin türkiye fabrikasında üretilen telefonlar satışa çıkıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Renault Clio, Türkiye'de 12 Şubat'ta satışa çıkıyor Emre Otomobil Haberleri 0 27 Ocak 2020 20:41
Muş'ta Üretilen Süs Bitkileri Satışa Sunulmaya Başlandı Funda Yaşam ve Detay 0 24 Nisan 2019 15:05
Xiaomi Redmi Note 6 Pro Türkiye'de Satışa Sunuldu BLueMooN Xiaomi 0 18 Kasım 2018 13:32
Xiaomi Mi Mix Türkiye'de satışa sunuldu Dream Xiaomi 0 21 Aralık 2016 11:45
Huawei GR5 Türkiye'de Satışa Çıkıyor Cry Huawei 0 07 Mart 2016 23:03