IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2021, 14:10   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üst düzey Türk yetkili açıkladı: Kısıtlamalar gevşiyor




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan kabine toplantısında koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine yönelik adımların ele alınması ve yarından geçerli olmak üzere kafe ve restoranlar ile spor salonlarının açılması planlanıyor. Öte yandan, hafta sonu iki gün olan kısıtlamalar ise bir güne düşürülebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kademeli normalleşme kuralları bugün sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yeni normalleşme kararlarını açıklayacak.


Toplantı öncesi Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili "Bugünkü kabine toplantısının en önemli gündemi koronavirüs tedbirlerine yönelik atılacak normalleşme adımları olacak. Öncelikle uzun zamandır beklenen kafe ve restoranların açılması yönünde karar alınması bekleniyor. Bilim Kurulu'nun da tavsiyesi bu yönde. 60 binden yaklaşık 7 bin civarına kadar düşen günlük vaka sayıları buna imkan veriyor. Akşam saat 21.00 olan kapanma saatleri biraz daha ileri alınabilir. Çünkü işletmeler de bundan sıkıntı duyuyor" dedi.

Yetkili, yaz döneminin başlaması ve artan aşılamanın da bu kararı destekleyecek diğer unsurlar olduğunu vurguladı.

"OKULLARIN AÇILMASI KONUSU EN KRİTİK ALANLARDAN BİRİ"
Bu kapsamda spor salonları ve halı sahalar gibi kapatılan işletmelerin yeniden açılmasının da planladığını kaydeden aynı yetkili, şöyle devam etti:

"Okulların açılması konusu en kritik alanlardan biri. Bu konuda iki farklı görüş var. İlki açılması ve 2 Temmuz'da yaz tatiline girilmesi; diğeri de vaka sayıları düşerken bulaşa neden olabilecek okulların kapalı kalması yönünde. Sonuçta bu yıl eğitim-öğretim açısından neredeyse tamamlandı. Kabine toplantısında buna da karar verilecek."

CUMARTESİ AÇIK, PAZAR KAPALI
Yetkili, hafta sonu kısıtlamaların bir güne düşebileceğini, Cumartesi günleri kısıtlamanın kalkabileceğini ama Pazar günlerinin devam edebileceğini vurguladı.

"Bu dönemde aşılamanın artırılması yönünde bir çaba olacak" diyen aynı yetkili, "Biontech desteğiyle aşı açısından tamamen sıkıntı ortadan kalkacak. Yakın zamanda açık alanda maskesiz hayatın başlaması ihtimali var" dedi.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tokyo Olimpiyatları: Japonya’da üst düzey yetkili, koronavirüs yüzünden oyunları iptal etmek zorunda kalabileceklerini s NurSima Dünyadan Haberler 0 15 Nisan 2021 14:08
Hangi illerde kısıtlamalar kalkacak hangi illerde kısıtlamalar kalkmayacak? İşte öne çıkan illerin listesi NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 23 Şubat 2021 15:00
Sokağa çıkma yasağı gevşiyor mu? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Yılın ilk Kabine toplantısı bugün NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 11 Ocak 2021 12:23
Türk Kızılayı kurban fiyatlarını açıkladı NarÇiçeği Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2016 16:31
Kuveyt Türk kâr açıkladı AngeL Haber Arşivi 0 24 Şubat 2015 16:13