IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By NurSima

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2022, 12:52   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu'da korkutan heyelan!




Ordu'da meydana gelen heyelan sonrası vatandaşlar korku içinde yaşamaya başladı. Ünye'ye bağlı İnkur Mahallesi'ndeki heyelanlar sonucu 1 evin duvarı yıkıldı, bazılarında ise çatlaklar oluştu. Risk taşıyan 2 ev boşaltılırken, 10 yapının da tehlikede olduğu açıklandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi'nde meydana gelen heyelanlar sonrası vatandaşı korku sardı. Adeta mahalle kayarken, birçok ev hasar gördü, bir o kadarı da tehlike altında. Gece uyumakta zorlandıklarını söyleyen mahalleli, daha önce böyle bir şey görmediğini ifade etti. İşte bir mahalleyi dehşete sürükleyen olayın detayları...

İnkur Mahallesi'nde 1,5 ay önce ilk olarak tarım arazilerinde çatlaklara neden olan heyelan, sağanak yağış ve kar yağışının ardından bölgedeki evlerde hasarlar da oluşturdu. 30 hanenin bulunduğu Kabadayı Küme Evleri mevkisinde 1 evin duvarları yıkıldı, bazı yapılarda da çatlaklar oluştu. Riskli 2 ev boşaltılırken, 10 yapının da tehlikeli olduğu belirtildi. Gidecek yerleri olmadığı için hasarlı evlerinde kalmayı sürdürenler, önlem alınmasını istiyor. Heyelan sonrası AFAD ekipleri, bölgede teknik inceleme başlattı. Heyelan sahasını gözetim altında tutan ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

"15 BİN LİRA KİRA YARDIMI YAPILIYOR"
İnkur Mahallesi muhtarı Ömer Yıldırım, "Mahallemizdeki Kabadayı Küme Evleri mevkisinde yaklaşık 1,5 ay önce heyelan oldu. Bu heyelan sonucu 12 evimiz hasar gördü. Heyelan sonrası mahallemizde yapılan çalışma sonrasında 2 ev yetkililerce boşaltıldı. Diğer 10 ev ise izlenmeye alındı. Buradaki heyelandan yetkililerimizin haberi var. Gelip, kontrol ediyorlar. AFAD da gelip tutanak tuttu. Evlerini boşaltan ailelere 15 bin lira kira yardımı yapılıyor. Diğer evlerde fazla hasar olmadığı için takip ediliyor" dedi.

"ÇOCUKLARIM KARDA KIŞTA SOKAKTA KALDI"
Mahalleliden Hayriye Çakır (53), doğduğundan beri aynı mahallede yaşadığını belirterek, heyelan nedeniyle evlerinde kalamadıkları söyledi. Geçici süreliğine akrabalarının evlerine yerleştiklerini kaydeden Çakır, "Bu heyelan 1,5 ay önce çatlaklıklarla başladı. Gittikçe büyüdü, evimize zararlar verdi daha sonra yetkililere haber verdik. Bizi evimizden dışarı çıkardılar. 1,5 aydır görümcemin evinde yaşıyorum ama ne kadar orada kalacağız. O insanlar da 2 ay sonra evlerine gelecekler. Çocuklarım, malım karda kışta sokakta kaldı. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"ODUN KIRARMIŞ GİBİ ÇITIR ÇITIR ÇATLIYOR"
Mahir Güneş (70) ise "Burada 1,5 aydan beri yaşadığımızı bir Allah bilir bir de biz biliriz. Başka kimse bilmez. Günden güne burası göçüyor. İki defa AFAD'dan geldiler, evleri boşaltacaklarını söylediler. Daha böyle bir şey görmedim. Devletimizin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Her gün korkuyoruz. Bu evlerde yatılır mı? Ev yıkılsa ne olacak? Altında kalacağız" dedi.

Evinde çatlaklar oluşan Mahizer Özbay da "Evimiz, bu sene başımıza geçti. Daha böyle bir şey görmedim. Buraya dünyanın masrafını ettim ancak heyelan nedeniyle evimde hasarla oluşuyor. Her gece korkudan ağlıyorum. Camın kenarına gelip yatıyorum, sanki odun kırarmış gibi çıtır çıtır burası çatlıyor. Yardım bekliyorum. Bizim burası elimizden giderse nasıl geçineceğiz. Bizim burada bahçemiz var. Bizi oraya yerleştirsinler. Burada tek başıma yaşıyorum, korkuyla duruyorum. Daha başka çarem yok. Burada her gün göçükler oluşuyor" diye konuştu.

(DHA)

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2022, 12:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ordu'da korkutan heyelan!




"ÇOCUKLARIM KARDA KIŞTA SOKAKTA KALDI"

gerekli yardım yapılır ALLAH yardımcıları olsun

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekürler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2022, 17:05   #3
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ordu'da korkutan heyelan!




Eline sağlık haberler günceldir..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ordu’da korkutan ev yangını NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 23 Mart 2021 15:15
Ordu'da heyelan bir mahalleyi yok etti. eiffel65 Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2019 12:05
Ordu'da Heyelan eiffel65 Haber Arşivi 0 19 Nisan 2019 14:10
Sudan'da korkutan gelişme! Ordu harekete geçti BLueMooN Dünyadan Haberler 1 15 Nisan 2019 14:41
Ordu'da korkutan ağıl yangını Lucifer Haber Arşivi 1 27 Ocak 2010 20:51