IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By MoHaC

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2022, 00:28   #1
Çevrimdışı
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya'nın Gerisinde Kalan ABD Hipersonik Silahların Gelişimini Hızlandırıyor




Hava savunma sistemlerinin dahi durduramadığı belirtilen hipersonik füzeler Rusya'yla birlikte yeniden gündemde. ABD, ses hızından yedi ila sekiz kat daha hızlı seyreden hipersonik silahların geliştirilmesini hızlandıracağını açıkladı. Peki Rusya'nın Ukrayna'da ilk kez kullandığını açıkladığı hipersonik füze nedir?

ABD, balistik füzelere yakın hızlarda seyreden ancak manevra kabiliyetleri nedeniyle vurulması zor olan bu silahları geliştirmek için Rusya ve Çin ile yarış halinde.

Bu kapsamda hipersonik silahlar geliştirmede Rusya’nın gerisinde kalan ABD Donanması, bu tür ilk silahı gelecek yılın sonlarında bir savaş gemisine konuşlandırmaya başlayacak.

ABD merkezli havacılık ve savunma şirketi General Dynamics’in yan kuruluşu gemi yapım şirketi Bath Iron Works, silah sistemini Zumwalt sınıfı üç savaş gemisine kurmak için gereken değişiklikler üzerinde mühendislik ve tasarım çalışmalarına başladı.

Öte yandan Rusya, kısa bir süre önce Ukrayna’da İvano-Frankivsk bölgesinde bir cephaneyi ilk defa 'Kinjal' hipersonik füze kullanarak vurduğunu duyurdu.

Ses hızından 7-8 kat hızlı seyrediyor!
Hipersonik füze, balistik füzeler gibi fırlatılıyor ancak hedefi vurmadan önce ses hızından yedi ila sekiz kat daha hızlı seyrediyor...

Mevcut füze savunma sistemlerinin, hızlı manevra kabiliyetleri hareketlerini tahmin edilemez kıldığı için bu tür nesneleri durdurmakta zorluk çekebileceği söyleniyor.

ABD'nin 2002'de Anti-Balistik Füze Antlaşmasından çekilmesi, Rusya'yı hipersonik silahlar geliştirmeye zorladı.
2007'de ABD'nin Avrupa'ya balistik füze savunması yerleştirme planları sorulduğunda Putin, Rusya'nın 'hipersonik hızda uçacak ve hem irtifa hem de yön açısından yörüngesini değiştirebilecek tamamen farklı türde stratejik silah sistemleri' geliştirdiğini ifade etti.

Şubat 2015 ile Haziran 2016 arasında, Orenburg Oblastı'nda bulunan Dombarovski Hava Üssü'nden fırlatılan Avangard'ın saatte 11.200 kilometre hıza ulaştığı belirtildi. Fırlatılan Avangard, Kamçatka Krayı'da bulunan Kura füze Test Sahası'ndaki hedefleri başarıyla vurdu.

Ekim 2016'da, Dombarovski Hava Üssü'nden fırlatılan ve Kura füze test sahasıdaki bir hedefi başarıyla vuran başka bir uçuş testi gerçekleştirildi. Bu test füzenin ilk tamamen başarılı testiydi.

1 Mart 2018'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki Federal Meclis'teki cumhurbaşkanlığı ofisinde, silahın testlerinin tamamlandığını ve seri üretime girdiğini duyurdu. Seri üretim duyurunu Rus Stratejik Füze Kuvvetleri komutanı Albay Sergei Karakayev da doğruladı.

En son uçuş testi 26 Aralık 2018'de gerçekleşti. Dombarovski Hava Üssü'nden fırlatılan Avangard, Kura füze test sahasıdeki bir hedefi başarıyla vurdu. Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, bir gün sonra, Avangard'ın ses hızının 27 katı hızla uçtuğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın basın servisine / TASS'a göre, hipersonik Avangard füze sistemi, 24-26 Kasım 2019 tarihlerinde Yeni START anlaşması prosedürlerine uygun olarak ABD denetim grubuna gösterildi.

27 Aralık 2019'da, Avangard füze alayı ordu envanterine girdi.

19 Eylül 2020'de, NPO Mashinostroyenia'da Bilim Danışmanı olan Herbert Efremov, Avangard'ın gelişimine yaptığı katkılardan dolayı Aziz Andrew Nişanı ile ödüllendirildi.

Avangard gibi hipersonik füzeler manevra kabiliyeti ve yüksek hıza sahip olması açısından, balistik füzelere karşı geliştirilen geleneksel füze savunma sistemleri için önemli zorluklar ortaya çıkarıyor.
Avantajın tekrar saldırıya doğru kaymasıyla, savunma endüstrisi, bu tür silahların soğuk savaş dönemine hakim olan türden silahlanma yarışını yeniden alevlendirebileceğinden endişe ediyor.

Jane's tarafından yapılan açık kaynak analizine göre Avangard, bağımsız bir tahrik sistemi olmayan füze. Savaş başlığı, hedefe yaklaşırken, uçuş sırasında keskin yüksek hızlı yatay ve dikey kaçış manevraları yapabilir ve Rus yetkililer bunu 'herhangi bir füze savunma sistemine karşı savunmasız' kıldığını iddia eder.

Avangard tarafından taşınan bir nükleer savaş başlığı 2 megaton TNT'lik patlama kapasitesine sahip.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Mart 2022, 01:11   #2
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rusya'nın Gerisinde Kalan ABD Hipersonik Silahların Gelişimini Hızlandırıyor




Haber için sağol günceldir..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Mart 2022, 20:02   #3
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rusya'nın Gerisinde Kalan ABD Hipersonik Silahların Gelişimini Hızlandırıyor




PayLaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hipersonik, rusya, savaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya Ukrayna’da İkinci Kez Hipersonik Füze Kullandı MoHaC Dünyadan Haberler 3 22 Mart 2022 10:30
Rusya, hipersonik kargo drone'u geliştiriyor CyBeR Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 17 Şubat 2022 20:56
Rusya sesten 9 kat hızlı hipersonik füze 'Zirkon'un testlerine devam ediyor CyBeR Dünyadan Haberler 1 01 Aralık 2021 21:31
Rusya ve ABD Suriye'de 'Silahların Susması İçin Anlaştı' Nogitsune Haber Arşivi 0 30 Nisan 2016 10:03
IE 11 nasıl hızlandırıyor? CeSaRCripS Alternatif Arama Motorları 0 08 Aralık 2013 17:00