IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By NurSima

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2022, 19:11   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan, trafiğe kapatıldı!




Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yola çıkacak vatandaşları ilgilendiren önemli bir bilgilendirme yapıldı. Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde dün heyelan meydana geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, heyelan meydana gelen Bolu Dağı tünellerinde yolu açmak için çalışmalara başladığı bildirilirken toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı aktarıldı. Öte yandan heyelanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıkarken Bolu Valisi, tünelin yarın açılacağını duyurdu. İşte detaylar...

SON DAKİKA: TRAFİĞE ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI
Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada "Heyelan sonrasında Bolu Dağı Tünelleri trafiğe çift yönlü kapatıldı." denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiği, Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alanın toprakla kaplandığı belirtildi.

Heyelandan Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde ise 1 şeridin etkilendiğine işaret edilen açıklamada, toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı vurgulandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, Bolu Dağı tünellerinde yolu açmak için çalışmalara başladığı kaydedilen açıklamada, "Trafik, İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D100’e aktarılıyor. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı." ifadeleri kullanıldı.

KGM'DEN AÇIKLAMA
KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada heyelan nedeniyle güzergahın Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde 1 şerit olmak üzere trafiğe kapatıldığı aktarılmış, trafiğin İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D100'e aktarılacağı kaydedilmişti.

KGM'den yapılan bir sonraki açıklamada ise "Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli'ndeki heyelan nedeniyle trafik İstanbul yönünde Abant'tan, Ankara yönünde ise Kaynaşlı'dan D100'e aktarılmıştır. Ekiplerimiz heyelan temizleme çalışmalarına devam etmektedir. Güzergâh ulaşıma açıldığında tekrar bilgi verilecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

HEYELANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan heyelanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalara ağırlık veren ekipler, yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BOLU VALİSİNDEN AÇIKLAMA
Bolu Valisi Ahmet Ümit, heyelanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Ümit, mühendislerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve yarın yolun açılmasının planlandığını belirterek, şunları ifade etti:

“Dün akşam 19.50’den itibaren her iki istikamete de kapatmak zorunda kaldık. Çünkü tünelin tam üzerinden ciddi bir heyelan yaşandı. Dün akşamdan itibaren bu zeminin kaldıracağı miktarda araç ve personelle beraber karayolları ekiplerimiz tarafından hızla çalışmalarımız başlatıldı. Gece boyunca devam etti. Bundan sonra da devam edecek. Burada hava şartları her zaman değişik olabiliyor. Bolu’da hava güneşliyken burada ciddi şekilde yağmur yağıyor. Ama bu çalışmalar her şeye rağmen devam edecek. Önümüze başka bir sürpriz çıkmazsa, aksilikle karşılaşmazsak yarın gün içerisinde açılması planlanıyor. Çalışmalar buna göre yürütülüyor. Fakat heyelanın geldiği yerin de belli bir kontrol altına alınması gerekiyor. Oralarda neyle karşılaşacağımızı ilerleyen saatlerde teknik ekipler görecek. Duruma göre değişirse de en geç yarın gün içerisinde açmayı planlıyoruz. Mühendislerin verdiği karara göre hareket edilecektir. Karayolları uzmanları bu konuda oldukça başarılılar. Gerekli incelemeleri yapacaklar ve karar vereceklerdir. Gönlümüz bütün şeritler açık olsun istiyor. Şu anda normal şartlarda İstanbul istikametine geçiş verilebilir ama şu anda risk devam ettiği için burayı da kapatmak mecburiyetindeyiz. Her iki tarafın da riski en azından kontrol edilebilir hale geldikten sonra açılacaktır. Şu aşamada kapalı."

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Nisan 2022, 03:06   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan, trafiğe kapatıldı!




Sağol kardeş tüm konular günceldir..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam kapanma öncesi Bolu Dağı Tüneli'nde trafik yoğunluğu! Polis yolu kesti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 29 Nisan 2021 16:42
Avrasya Tüneli girişinde kaza; 3 gişe trafiğe kapatıldı yaSmin Haber Arşivi 0 27 Ağustos 2018 09:17
Bolu Dağı Tüneli ulaşıma kapatıldı Lucifer Haber Arşivi 0 23 Haziran 2010 14:50