IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ecrin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2011, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaziantepte Safari




Foto Safari :
Gaziantep; kültür ve tabiat varlıkları bakımından son derece zengin bir il’dir. Nizip ilçesi sınırları içericinde bulunan tabii güzelliklerle dolu Fırat Nehri kenarında bulunan Belkıs-Zeugma ve Rumkale, Oğuzeli ilçesindeki nar bahçeleriyle çevrili Karpuzatan mesire yeri, İslahiye ilçesindeki Yesemek Açık Hava Müzesi ve güney batısında bulunan Tahtaköprü Barajı ve çevresi, değişik ağaçlardan oluşan kesif ormanlarla kaplı bol meyve ve sebzelerin yetiştiği Hızır Yaylası, Sofdağlarının üzerinde bulunan çok çeşitli meyve ve sebzelerin yetiştiği Sofdağı Yaylası ve daha birçok yer gerek yaya’ya gerekse motorlu ve motorsuz araçlarla gidilip fotoğraflarının çekilebileceği yani, foto safari yapılabilecek yerlerin bazılarıdır.

Oto Safari :
Gaziantep coğrafi konumu, tarihi eserleri, tabiat varlıkları, dağları, ovaları ile oto safari yapılmasına çok müsait güzergahlara sahiptir.
İl merkezinden çıkıp Nurdağı, İslâhiye ilçelerinden Yesemek Açık Hava Müzesine yapılacak güzergâh tabii güzelliklerle tarihi eserlerin birlikte görülebileceği bir güzergâhtır.
Yine merkez ilçeden başlayıp Nurdağı, İslâhiye ilçelerinden geçip Hatay istikametindeki Amanos dağlarının üzerinde bulunan Hızır Yaylasında tamamlanacak güzergâh ilin tabiat güzelliklerinin en iyi gösterilebileceği bir güzergâhtır.

Gaziantep merkez ilçeden çıkıp eski Nizip yolu ile Belkıs-Zeugma Antik Kenti ve Birecik Barajında tamamlanan güzergahta hem tarihi değerleri hem tabiat güzelliklerini sevenler için çok uygun bir güzergahtır.
Merkez ilçeden Dülük Antik Kentine oradan Yavuzeli ilçesinden geçip Fırat Nehri kenarında bulunan Rumkale de tamamlanan güzergâh ta ilgilenenler için uygun bir güzergâhtır.
Merkez Oğuzeli İlçesinden başlanılıp, Barak Ovası üzerinde Tilbaşer kalesi, Karkamış ilçesinde Karkamış Tren Garı ve Suriye sınırı, Fırat Nehri üzerinde bulunan Karkamış Baraj Gölü kıyısından Birecik istikametine giden yolda önemli bir güzergâhtır. Gaziantep’te buna benzer birçok güzergâh bulunmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gaziantepte, safari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Safari !! ugor88 Komik Loglar 3 03 Şubat 2008 12:41