IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2008, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüm Bilgisayarlara Saldırı




Dünya çapındaki bilgisayarların yüzde kaçında
Adware zararlıları bulunuyor?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Adware'den kaçış yok. Trend Micro, Nisan 2008'de yapılan HouseCall tarama sonuçlarına göre, dünya çapında bilgisayarların %35-40'ının adware'den etkilendiğini duyurdu. Adware'den etkilenen bilgisayar oranı, yüzde 38.6'ya yükseldi. İnternet üzerinden bilgi hırsızlığı ve sahte işlemler gerçekleştirmek için kullanılan suç yazılımlarından biri olan hacking araçlarının etkilediği bilgisayar oranı ise, yüzde 15.8 oldu.

İstenmeyen reklamların, Web tehditlerini yayan kişiler için bir gelir kaynağı olması, bunun en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Aynı sonuçlara göre adware'den etkilenen bilgisayar oranı altı ay içinde yüzde 1.3 artarak yüzde 38.6'ya yükseldi. Greyware kapsamında sınıflandırılan trackware (%4.7), browser helper (%5.6) ve browser hijacker'da (%0.2) ise düşüş yaşandı. Diğer taraftan İnternet üzerinden bilgi hırsızlığı ve sahte işlemler gerçekleştirmek için kullanılan suç yazılımlarından biri olan hacking araçlarından etkilenen bilgisayar oranı, altı ayda yüzde 3.2 artışla yüzde 15.8 oldu. Diğer suç yazılımları freeloader (%4.1), dialer (%1.8) ve keylogger'da (%1.7) ise azalma görüldü.

Konu hakkında bir açıklama yapan Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Erol Alptuna şunları ifade ediyor: "Günümüz tehdit ortamının, crimeware'e (suç yazılımları) dönüştüğünü ve kâr amaçlı adware'in giderek arttığını gözlemliyoruz. Adware yayma yöntemleri daha da gelişirken, adware iş modeli varlığını sürdürüyor."


Eski tehditler, geri dönüşüme uğruyor
Disketlerin yerini alan USB belleklerin yaygınlaşmasıyla, eski tehditlerin yeniden hayat bulduğu belirtiliyor. Günümüzde bilgisayarlar, bazı eski boot/mbr virüslerine karşı savunmasızlar ve güvenlik şirketlerinin tümü bu tür geri dönüşüme uğramış tehditlere karşı koruma sağlamıyor.

Bu araştırma, Avustralya, Brezilya, Çin (CN, HK, TW), Mısır, Estonya, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Japonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, Türkiye, İngiltere ve ABD olmak üzere 20 ülkede 274.896 bilgisayarı kapsamaktadır. Oranlardaki artış/düşüş, 6 aylık değişimi yansıtmaktadır. Ölçümler, her bir ülkedeki İnternet penetrasyonu ve nüfusuna göre ağırlıklıdır.
TrendMicro

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgisayarlara, saldırı, tüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayarlara haciz konulabilir mi? Sim Bilişim Hukuku 1 11 Nisan 2018 16:27
Domuz gribi bilgisayarlara dadandı! Dilara Güvenlik Açıkları 0 30 Nisan 2009 14:42
Bilgisayarlara virüs tehdidi! Burak Haber Arşivi 0 20 Mart 2007 11:28