IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2008, 18:34   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş yerinde Sosyal Sitelere Dikkat




Şirket ağını kullanarak Web 2.0 sosyal ilişki geliştirme sitelerini ziyaret eden çalışanların sayısı artıyor. Bu ziyaretler, şirket ağlarını siber saldırılara açık hale getiriyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Trend Micro, kurumsal bilgisayar kullanıcılarının güvenlik tehditleriyle ilgili görüş ve deneyimlerini konu alan bir araştırmanın sonuçlarına göre, şirket ağına bağlıyken İnternet’teki sosyal ilişki geliştirme amaçlı siteleri ziyaret etmeyi kabul eden çalışanların sayısının arttığını duyurdu.
ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya’da 1.600 kurumsal son kullanıcıyı kapsayan araştırma, yanıt verenlerin %19’unun (2007’de %15) sosyal ilişki geliştirme sitelerini ziyaret ettiğini ortaya çıkardı. Genellikle Web 2.0 teknolojilerine dayanan bu siteler, siber suçluların ve malware (kötücül yazılım) yazarlarının ana hedefi oluyor. Bu kişiler, söz konusu sitelerin interaktif yönünü ve popülerliğini kullanarak kâr amaçlı ve kötü niyetli saldırılar düzenliyorlar. Sosyal ilişki geliştirme sitelerine ek olarak, blog’lar, wiki’ler ve işbirliği araçları da Web 2.0 teknolojilerinden faydalanıyor. Trend Micro’nun yakın tarihli Tehdit Raporu ve Tahmin’ine göre, Ocak’ta Web 2.0 tehditlerinin hacmi ayda 1,5 milyonun üzerine çıktı. Bu rakam, Aralık 2007’de 1 milyonun üzerinde idi.
Son 6-12 ayda, Trend Micro tehdit araştırması analistleri, pek çok sosyal ilişki geliştirme sitesinin içinde çeşitli malware aktiviteleri olduğunu keşfettiler. Örneğin, 2007 sonunda kurulan popüler bir sitenin içindeki banner ilanlar, kurbanın bilgisayarına zararlı dosya ve programlar yüklüyor. Diğer sitelerde, kullanıcıları zararlı sitelere yönlendiren gömülü kodlar olduğu bulundu. Bütün bunların amacı ise kimlik bilgilerini ve kişisel verileri çalmak. Buna ek olarak, sosyal ilişki geliştirme siteleri, genellikle adware (reklam pencereleri) ve spyware (casus yazılım) için birer cennet olabiliyor.

Araştırma sonuçları
• İngiltere’de, şirket ağındayken sosyal ilişki geliştirme sitelerini ziyaret eden son kullanıcıların oranı, 2007’de %11 iken 2008’de %27 oldu. Almanya’da, bu oran, 2007’de %9’dan 2008’de %13’e yükseldi.
• ABD’de, İngiltere’de ve Almanya’da, şirket ağındayken sosyal ilişki geliştirme sitelerine göz atan son kullanıcıların sayısı, büyük şirketlerde küçük şirketlere oranla daha hızlı artıyor.
• Küçük şirketlerdeki Japon son kullanıcılar, büyük şirketlerdeki hemşerilerine kıyasla, şirket ağındayken sosyal ilişki geliştirme sitelerini gezmeye daha eğilimli oluyorlar.
• ABD, İngiltere ve Almanya’da, mobil çalışanlar, masaüstü bilgisayarda çalışanlara kıyasla, sosyal ilişki geliştirme sitelerini gezmeye daha eğilimli oluyorlar.
• Toplamda, son kullanıcıların %45’i, Web posta aracılığıyla gizli bilgi gönderdiklerini söyledi. Araştırmaya göre, Web posta, en sık kullanılan Web 2.0 uygulaması. Almanya’da, son kullanıcıların yarısından fazlası, şirkete özel bilgileri göndermek için Web posta kullandı.
• 2007’den 2008’e, Web postayla gizli bilgi yolladığını kabul eden mobil son kullanıcıların oranı, İngiltere (2007’de %30, 2008’de %49) ve Almanya’da (2007’de %51, 2008’de %64) ciddi biçimde arttı.
• Japon son kullanıcılar, diğer ülkelerdeki son kullanıcılara kıyasla, şirket ağındayken ya da uzaktan çalışırken Web 2.0 uygulamalarını kullanarak bir saatten uzun süre geçirmeye daha eğilimli oluyorlar.

Trend Micro, operasyonel sürekliliği, kişisel bilgileri ve fikri mülkiyeti, malware, spam, veri sızıntıları ve en son Web tehditlerine karşı korumak için ileri düzeyde entegre tehdit yönetim teknolojileri hizmetleri ile kurumsal ağları tehditlerden korumayı hedefliyor.

Mobillife

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, sitelere, sosyal, yerinde, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fake Sitelere Dikkat [Bilişim Suç Çeşidi] CeSaRCripS Bilişim Hukuku 0 15 Nisan 2013 07:51
e-Alışverişte korsan sitelere dikkat! Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 24 Aralık 2012 15:36
Sosyal medyada dolandırıcılara dikkat! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 25 Şubat 2012 20:40
Dikkat ‘Facebook’ sosyal virüs yayabilir! KarakıZ Facebook Haberleri 0 11 Ocak 2012 15:07