IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2009, 18:43   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni virüs uyarısı!




Trend Micro’nun yeni bir Conficker solucanı bulduğu bildirildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Trend Micro’dan yapılan yazılı açıklamada, Conficker solucanının yeni bir çeşidinin ortaya çıkarıldığı, bu virüse “WORM_DOWNAD.E.” adının verildiği ve Conficker solucanının ardındaki suçluların, çok daha büyük bir sorunun habercisi olabilecek bir hareketlenmenin işaretini verdikleri belirtildi. Yapılan açıklamada, Trend Micro’nun, bilinen bir Conficker P2P IP düğümünün kaynaklık ettiği yeni bir dosya keşfettiği, Trend Micro tehdit araştırmacılarının, Conficker hareketliliğine dair bir iz bulabilmek için uzun zamandır ortamı izledikleri ve Conficker eş düzey düğümlerinde gittikçe daha fazla P2P iletişim olduğunu buldukları ifade edildi.
Düğümlerin Kore’de barındırıldığının düşünüldüğü ve Windows Temp klasöründe bulunan dosyanın, 7 Nisan 2009’da öğleden sonra 07:41:21 (Pasifik Yaz Saati) yaratıldığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yeni WORM_DOWNAD.E, rastgele bir dosya ve servis adını kullanarak çalışıyor. Solucanın, şu sitelere bağlandığı biliniyor; myspace.com, msn.com, ebay.com, cnn.com ve aol.com. Aynı zamanda, internet ortamı mevcutsa, MS08-067 kanalıyla da harici IP’lere bulaşıyor. Ama, herhangi bir bağlantı bulunamazsa, yerel IP’leri kullanıyor.
Trend Micro ürünlerinin çoğu, Trend Micro Smart Protection Network teknolojisine dayanıyor.
Bu teknoloji, tehditleri ağa girmeden önce engelliyor. İlintili web, e-posta ve dosya izleme/değerlendirme veritabanları, Trend Micro’ya, yeni tehditleri daha ortaya çıkarken hızla analiz etme ve engelleme imkanı veriyor.”
Açıklamada, Trend Micro OfficeScan içine gömülen çoklu koruma katmanlarının, bu saldırgan malware’leri (kötü niyetli yazılım) durdurmak için tasarlandığı, uç noktalarının virüse karşı koruduğu ve virüsün başka bilgisayar ya da sunuculara yayılmasını önlediği belirtildi.
Trend Micro Internet Security’nin ise Downad/conficker solucanı gibi tehditleri engellemek üzere tasarlanmış olduğu, tüm ev bilgisayarları için virüsler, spyware (casus yazılım) ve diğer kötü niyetli tehditler karşısında akıllı koruma sağladığı ve bunu yaparken bilgisayar performansını yavaşlatmadığı kaydedildi.



Veteknology

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
engelliyor, googlei, uyarisi, virus, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Virüs Uyarısı Sorunu Syst3m Google 2 31 Ocak 2009 20:07
Virüs Uyarısı hitman Güvenlik Açıkları 7 09 Şubat 2006 20:13
Yeni Bir Virüs ..!(DİKKAT) CrAzY_X Güvenlik Açıkları 0 30 Ocak 2006 14:10