IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2010, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Modern teknolojinin 5 kabusu!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Modern teknolojinin imkanları her türlü bilgiye erişmeyi ve her türlü bilgiyi yayınlamayı inanılmaz kolay hale getiriyor. İşte özel hayatı tehdit eden 5 teknoloji kabusu...

1 Webcam takibi

Bilgisayarınızın karşısına oturmuş günlük işlerinizi yaparken sorun yok. Ama iş özel hayatınıza girince ortaya rahatsız edici görüntüler çıkabilir.

Kimseyi ilgilendirmeyen özel hayatınız, kendi dizüstü bilgisayarınızın webcam'i ile takip edilebilir, kayıt altına alınabilir. Üstelik bu daha önce oldu, masum öğrenciler evlerinde hatta yatak odalarında hocaları tarafından gizlice gözetlendi. Amerika'da genç bir teknik servis çalışanının, bilgisayardan anlamayan bayan müşterilerinin bilgisayarına takip yazılımı kurduğu haberi daha 2008'de gündeme düşmüştü. Bugün imkanlar daha geniş.

Ücretsiz olarak bile erişebilen uzaktan yönetim yazılımları, kötü amaçlı olarak kullanılabiliyor. İnternet tarayıcı üzerinden yönetim ile istenen yapılabiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2 Yer takibi

Yeni nesil cep telefonları çok yetenekli. GPS ve hareket algılayıcı sistemlerle donatılan bu cepler, sizi takip etmekte de kullanılabiliyor.

Şirket cep telefonlarına kurulan ve yasal olrak satılan bazı yazılımlar, örneğin kargo sektöründe çalışan ve paket takibinde kullanılıyor. Bazı farklı sektörlerdeki şirketler ise çalışanlarının her hareketinden haberdar olmak istiyor.

Japon şirketi KDDI'nin geliştirdiği teknoloji, cep telefonu ekranını yatay ya da dikey kullanımda çevirmek için yararlanılan Accelerometer yani hareket algılayıcılardan faydalanıyor. Bu sayede yürümeniz, koşmanız ve yaptığınız hareketler, özel bir uygulama sayesinde istendiği gibi takip edilebiliyor. Beden hareketlerinin dahi uzaktan analiz edilebilmesi ürperti verici değil mi?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

3 Dinleme

Her tarafımız mikrofonlarla doldu. Sesli iletişim için şarti ses kaydı gibi imkanlar ile yararlılar.

Ancak uzaktan kapalı cep telefonlarının bile gizlice aktive edilebilmesi, dinleme yapılabilmesi gibi imkanlar kullanıcıları düşündürüyor.

Sonuçta dinlemelerden çekinmek için illa toplumun kabul etmeyeceği ahlaksız işler çevirmek gerekmiyor. Kanundışı ya da ahlak dışı olmayan iş görüşmelerinin dinlenmesi, rakiplere haksız avantaj sağlayabiliyor. Değerli ticari sırlar çalınabilir ve bu büyük ekonomik zarara yol açabilir.

Dahası saplantılı sapıklar, takipçiler gibi tehlikeler de söz konusu. Her halükarda yasal bir gerekçe ve yasalara uygun bir uygulama olmadıkça cep telefonu dinlemesi bir tehlike ve bir suç.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4 İnternet üzerindeki bilgiler

İnternet üzerinde iz bırakmanın tehlikeleri var. Burada bahsettiğimiz konu kötü çıktığınız bir fotoğrafın görülmesi tehlikesi değil, daha ciddi sorunlar.

Hırsızlar, dolandırıcılar, cinsi sapıklar ve daha nice zararlı insan, sokaklarda olduğu kadar internette de geziyor. Ev adresinizin ya da cep telefonu numaranızın ele geçirilmesi de, sizi hedef alan saldırılarda bu tür suçluların ya da potansiyel suçluların işini kolaylaştırıyor.

Blog sayfanızın ulaşılabilir olmasında sorun yok, ama özel hayatınızı ve fiziksel olarak ulaşılabilir olmanızı sağlayacak bilgileri, halka açık bir şekilde paylaşmasanız iyi edersiniz.

Bütün bunlara karşın ne yazık ki bilgileriniz ele geçirilebilir. Çeşitli fiyatlar üzerinden hakkınızda araştırma yapıp bunu sunan yasal ya da yasadışı hizmetler mevcut. Kimisi yasal kaynaklardan potansiyel işverenler için araştırma yapıyor, kimisi de niyeti belirsiz kişilere her türlü detayınızı keşfedip satıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Keylogger denen uygulamalar internette oldukça yaygın. Bu uygulamalar ile basılan her tuşu kaydetmek ve takip etmek mümkün.

Girilen bankacılık şifreleri ve diğer online hesaplar bu sayede çalınabiliyor. Yine aynı uygulamalar ile ticari ya da kişisel yazışmalarınız takip edilebiliyor.

Bu uygulamalar genellikle yasal olarak bulunabiliyor. Endişeli aileler çocuklarını tehlikelerden korumak için takip edebiliyor. Ancak kötü kullanıma çok açık oldukları malum.

Patronlar, organizasyonlar ve kıskanç sevgililer tarafından da kullanılan bu uygulamalara karşı güvenlik uygulamaları kullanılabilir.

Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Teknolojinin Ataları. Milencer Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Haziran 2012 19:20
İstanbul Modern ''Hayal ve Hakikat '' Türkiye’den Modern ve Çağdaş Kadın Sanatçılar Sevda Kültür ve Sanat 0 05 Aralık 2011 03:36
'Teknolojinin düşmanı Çin''mi? Deinonychus Haber Arşivi 0 15 Ocak 2011 02:27