IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2005, 22:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FTB wEb hacking




Bu dökümanımda sizlere ftp olayını ve ftp ile hack olayını az da olsa anlatmaya çalışacağım.Sizlere burda web sitesi kurmanın ana mantığını ve bunun hack konusunda bize nasıl yardımı olacağından bahsedeceğim.
Websitesi oluşturulurken pcmizdeki dosyalar servere yollanır.Bu server bildiğiniz bir pc kasası gibidir ama tabi daha gelişmiş olanı.Gönderdiğimiz dosyalar bu serverlarda saklanır ve yayınlanır.Serverlara dosya göndermek içinse ftp programları mevcuttur.Bu programlar pcmizdeki dosyaları rahat bir şekilde servera yüklememize olanak tanımaktadır.Peki bu programlar nassıl kullanılır derseniz;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bu verdiğim linkte wsftp adlı programın kullanım biçimini göreceksiniz.Pcmizdeki dosyaların nasıl servera yüklendiği gayet detaylı bir biçimde bize anlatılmakta.Metinler her ne kadar ingilizcede olsa uygulamalar herşeyi gayet güzel bir şekilde açıklamış.

WS FTP programının websitesi;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sıkça kullanılan Cuteftp programının web adresi;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Burda 2. verdiğim link daha çok kullanılan ftp programıdır.Ancak daha yukarda verdiğim kullanım linkini izlediyseniz her iki programın aynı şekilde kullanıldığı anlıycaksınız.Websitesi olan arkadaşlar bunları zaten biliyorlardır.Websitesi olmayan arkadaşlarda burdan;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] freehost edinip ftp olayını hemn uygulayabilirler.Herşey gayet ve basitçe anlattım.Yeni olan kullanıcılar eminimki mantığı anlayacaklardır.

Eğer şimdiye kadarki anlattıklarımı ve izlediklerinizi kavrayıp uygulayabildiyseniz bunu webhackte nasıl kullanabileceğimizide anlamışsınızdır.Ftp şifresini ve user name yani kullanıcı adını öğrendiğiniz şekilde o siteye bu şekilde dosya gönderip hackleyebilirsiniz.Ftp şifresini öğrenmek için piyasada bruteforce deniyen programlar mevcut.Tabi herşey ftp şifresindede bitmiyor elbet kullanıcı adınıda öğrenmek gerekli.Yukarda kişi kullanıcı adı olarak aldığı hostingteki email adresini kullanmş genelde bu böyledir ancak bazen farklılıklar da çıkmaktadır.
Evet burda size ftp olayını ve ana mantığı anlatmaya çalıştım.Eğerki programın nasıl kullanıldığını anlatan linki incelediyseniz ve kavradıysanız kardasınız demektir.Şimdi ister hazır portal kullanıp kendinize freehost veya ücretli host alıp site kurun, ister ftp şifresini ve kullanıcı adını öğrenerek hack yapın gerisi size kalmış.
Umarım faydalı olabilmişimdir yeni başlayanlar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hacking, web, ftb


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
50$'a E-Mail Hacking DefauLt Güvenlik Açıkları 33 30 Ekim 2011 04:41
Ücretsiz Hacking semineri Ocean Güvenlik Açıkları 4 20 Haziran 2008 23:37
Wireless Hacking Ocean Güvenlik Açıkları 2 10 Nisan 2008 15:16
WeB Hacking DoStNaMe Güvenlik Açıkları 2 25 Haziran 2005 16:23