IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2007, 18:21   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BitDefender 2007 yılı malware raporları.




BitDefender Laboratuvarları, 2007 yılı Top 10 Kötücül Yazılım Listesini içeren bir rapor hazırladı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ödüllü antivirüs programı üreticisi BitDefender'in yaptığı açıklamalara göre, Peed bot' u (ayrıca "Storm Worm" veya "Nuwar" olarak da bilinir), 2007 yılında BitDefender Top 10 kötücül yazılım listesinde ilk sıraları aldılar. BitDefender Labaratuarlarına göre, Peed Bot'unun yayılması geçtiğimiz 12 ay boyunca toplam tespitlerin %33.94' ünü oluşturarak, genel truva atı yüklemelerinde hemen hemen %10' luk bir değer oluşturuyor.

BitDefender, Top10 Spam e-posta listesini 2007 yılı için güncellediğinde, BitDefender'in antispam analistleri politik spamların ortaya çıktığını ve bunların da özellikle dramatik olarak Amerikan başkanlık seçimlerinde yoğunlaşacağını beklediklerini açıkladılar.

BitDefender kötücül yazılım listesi çok sayıda yığın e-postalar içermekte, Netsky ailesi listedeki üç elemanıyla bu kategoriyi hala domine ediyor. BitDefender' a gore, Netsky.P tüm zamanların en çok zarar verici ve en uzun ömürlü yığın e-posta virusu olabilecek durumda.

Tanımlamalara ve bilinen kurallara uygun virüsler kategorisinde, BitDefender' in bulup isim vermiş olduğu Sality.M, mailler ve diğer araçlar yoluyla yayılarak, önem verilmemesine rağmen yılın en tehlikeli polimorfik virüslerinden biri olmuş.

BitDefender Antivirüs Laboratuvarları başkanı Viorel Canja;

"Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde baktığımızda yığın e-posta virüslerinin ve Botnet'lerin genel tehdit kategorisinde yükselmekte olduğunu görüyoruz. BitDefender 2007 Top10 kötücül yazılım listesi ortaya çıkarmıştır ki, enfeksiyonların genellikle bulaşma kaynağı P2P paylaşımlarıdır ve biz bunları gelecekte de izlemeye devam edeceğiz" diyor.

BitDefender antispam analistlerine göre, yılın ilk yarısını çoğunlukla eklenti tabanlı spam e-postalar domine ederken, yılın ikinci yarısında mp3 ve PDF spam e-postalar gelen kutularını doldurdu. Şaşırtıcı bir şekilde son birkaç ayda text tabanlı, düşük maliyetli spamlar tekrar ortaya çıktı. BitDefender uzmanları Spam e-posta dalgasının 2008 yılında da artarak devam edeceğini, içerik ve görünüş olarak değişerek, hedeflerini de değiştireceğini önemle vurguluyorlar.

BitDefender antispam analistleri spamlara göre daha az önemli gibi görünen phishinglerin aslında daha tehlikeli olduğunu, kurbanlara direkt olarak zararlar verdiğini belirtiyorlar (çalınan banka bilgilerinin yolaçtığı sorunları temizlemenin saatler veya günler aldığı gibi). En ünlü phishing metodu, bankaların internet şubelerinin mükemmel taklitlerini yaparak, bir takım güvenlik güncellemesi gibi konu başlıklı spam e-postalarla müşterilerin hesaplarını ele geçirmeye çalışmak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hedef bankanın web formu ne derece kusursuz yapılmış olursa olsun, adres satırında dikkate değer bazı farklılıkların ve hataların olacağıdır.

BitDefender 2007 Top10 SPAM LİSTESİ:

1. Düşük maliyetli spamlar
2. Uyuşturucu spamları
3. *****grafi
4. Kopya saatler
5. Krediler
6. Phishing spam
7. Korsan yazılımlar
8. Sahte iş ilanları
9. Kutlama siteleri spamları
10 .Sahte diplomalar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2007, bitdefender, malware, raporlari, raporları, yili, yılı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'İstirahat raporları 3 günde gönderilsin' yaSmin Haber Arşivi 0 27 Aralık 2013 00:46
#Kontrol kanalındaki raporları bir pencerede toplama Heavenly mIRC Scripting Sorunları 1 25 Mart 2011 22:14
2010 yılı felaketler yılı oldu Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2010 10:48
İşte 2007 Yılı... Insua Haber Arşivi 1 27 Aralık 2007 14:38