IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2013, 20:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MGA(Mail Güvenlik Açıkları)




Arkadaşlar bilmeyenler için bazı MGA(Mail Güvenlik Açıkları) terimerini anlatmaya çalıştım.Tamamiyle El yazısıdır. lütfen emeğe saygı duyalım.
Private: İngilizce özel anlamına gelen kelime adından belli olduğu gibi kişiye özel anlamına gelir private programlar antivirüsler tarafından yakalanmaz ancak private yanlız hack prog. içinde değil başka programlar içinde kullanılır.
Public: Deneme sürümü ücretli satılan bir programın demo olarak kullanıma sunulması anlamına gelir kısıtlama olabilir veya olmaz
Trial: Bir programın deneme sürümüdür trial kelimesi genelde lisanslı satılan programlarda kullanılır kısıtlama olur veya olmaz puplic ise hack tarzı.
Demo: Trial demo aynı anlamı taşır.
-Ud-
Bu biraz uzun oldugu için bu şekilde anlatıma devam ediyim dedim.Ud undetected kelimesinin kısaltmasıdır ingilizce anlamı Keşfedilmemiş demektir antivirüsler tarafından yakalanan bir dosyanın modifiye olarak yazarı dışında ikinci bir şahsın oynaması sonucu yakalanmaz hale getirilmesine Ud denir.Undetected coğu antivirüsden kaçırılmış ancak bazılarınada yakalanıyor yada yakalanabılır anlamına gelir yani %100 değildir.Ancak bu oran tamamen bakış açısına göre değişir modifiye yapan cracker yada adı herneyse antivirüs testinde kullandıgı antivirüsleri kendi belirleye bilir dünyada 400e yakın antivirüs vardır bunların tamamından kaçırılması imkansızdır ve aslında o dosyanında 400 nede yakalanadıgını anlamınada gelmez 400 antivirüs içinde çoğu kötü üçüncü sınıf anitivirüsleridir bu 400 antivirüs içinde belli başlı kafa antivirüs fırlamarı dediğimiz toplam olarak sıralıyım şimdi.

Genel olarak 27 tane
En iyi olarak ise 15 tane vardır sıralayacak olursak;
Kaspersky
Nod32
Avast
Avira
İkarus
Bit
Defender uzar gider..
Undetect: Bir programın antivirüslerden kaçırırken yapılan işleme denir.
Undetecter: Antivirüs programları tarafından yakalanan dosyayı yakalanmaz hale getiren crypt programlarına verilen genel addır.
Crypter: Undetecter gene ad ismiyle aynı anlama gelir.
Encrypter: Undetecter crypter isimleriyle aynı anlama gelir.
Crypt: Bir işlemin şifrelenmesine verilen genel addır crypter programlarında genelde x crypt yazarlar ancak bu yanlıştır doğrusu x crypter olması gerekir crypter yapılan işin mahiyetini ortaya koyar crypt ise işin kaynağını gösterir.
Fud: Ud yani full ud full yakalanmaz olduguna gelir taratılan anti virus sayısı 15 ise bu 15indede geçtiği anlamına gelir.
Binder: Dosya birleştirme işlemine verilen genel tanımlamadır binder programları A dosyasi ile B dosyasını birleştirip C dosyasını oluşturur bu programlara binder denir.
Bind: A+B=C dosyanın oluşumuna genel tanımlamadır.
Trojan: Gerçek adı truva atı olan uzak ara kontrol programları WAM sistemlrede çalışmak üzere tasarlanmıştır.(LAN olarakta çalışabilir.)
Keylogger: Keylogger kurabnın bilgisayarında çalışan casus programlarıdır ancak trojan gibi remote controll özellikleri yoktur kurbanın klavyeye basılan her tuşunu kyadeder.
Scantime: Antivirüs programları tarafından yakalanan dosyaları yakalanmaz yaptıktan sonra elle manuel olarak dosya taramasından geçirilen dosyanın yakalanmaz olmasına denir.
Runtime: Antivirüs programları tarafından yakalanan dosyayı yakalanmaz yaptıkdan sonra hem elle manuel taramada yakalanmaması hemde çalıştırınca yakalanmaması işlemine deinr orjinal dosya dışarı kendini extract etmez dosya direkt olarak memory belleğe açılıp kendini extract eder bellekte çalışan dsoya kenidini diske çıkarmadığından antivirüs uyarı vermez tabi bellekte dump edilmeninde teknik olayları vardır.
Agent: Keylogger programlarının tek yalın bir halde aynı işlemi yada ona yakın işlemi yapan casus programlarıdır remote server mantıgında çalışır.
Phishing: Page Fishing: Sayfada balık avlama manasına gelen yada sayfa sahteciliği manasına gelen cogunuzun çok gördüğü hotmail fake, facebook fake gibi konuların genel adı.
Port Açmak: 192.168.1.2 192.168.1.1 gibi modeminizin ayarlarına girerek rat için en uygun portu açmanızdır.Sonra server oluşturup karşıya atarsınız kendi pc'miz gibi karşı tarafı yönetebiliriz.Full yetki verir bize.
Stub.exe: Bazı arkadaşlar buna tıklayıp bişey açmayı deniyor.Stub keyloggerin beyni diyebiliriz.Antivirüslerden kaçırıma olayları vs oranın editlenmesiyle oluyor.
Rat(Remote Administratol Tool): Uzaktan yetki vermeye yarayan araç, rat'da da olay server yaratma üzerinedir ayarlarını yapmak için biraz araştırma yapmak gereklidir.
Builder.exe: Burada kendimize göre ayar yaparız gmail destekiyse gmail adresimizi ve şifremizi yazarız neden şifremizi yazmamız gerekiyor filan demeyin program karşı tarafta kendini açtırdığında oradan size mail atabilmesi için sizin hesabınızı açıp kendinizden kendinize mail atıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıkları, güvenlik, mgamail


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şirketlerin Güvenlik Açıkları CeSaRCripS Güvenlik Açıkları 0 07 Mayıs 2013 22:48
Güvenlik Açıkları Yönetimi wSergeant Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 01 Temmuz 2012 21:47
LINUX Güvenlik Açıkları Nelerdir ? Sunay GNU, Linux ve UNIX 0 21 Nisan 2007 23:42