IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2008, 12:53   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maksimum güvenlik.




Windows XP ya da Vista altında güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarmanın yolları..

Hangi işletim sistemini kullandığınızın bir önemi yok.Güvenlik her zaman ve her yerde bizim için hayati bir önceliği vardır. Ancak belki hala kullandığınız işletim sisteminde nasıl bir güvenlik önlemi alacağınızı tam olarak bilmiyor olabilirsiniz, ya da bunu araştırmak için fazla vakit bulamıyorsunuz. Sebebiniz ne olursa olsun güvenliğiniz için kendi önleminizi almanız gerekiyor.

Bu makalemizde Windows altında 5 adımda güvenliğinizi maksimum
seviyeye getirmeye çalışacağız.


Güvenlik Duvarı

Hemen herkesin bilgisayarında sakladığı ve bir başkası tarafından kesinlikle görülmesini, değiştirilmesini veya kopyalanmasını istemediği bazı gizli ve önemli dosyaları vardır.

Windows XP'de, Windows Firewall, güvenliğiniz için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazılımını kullanmanızı öneriyoruz.

Ancak Windows Vista'yı kullanıyorsanız, Comodo Firewall Pro Free ya da herhangi bir üçüncü parti yazılımını kurmanıza gerek yok.


Anti-virüs

Anti-virüs de bilgisayarkullanıcılarının asla atlamaması gereken önemli bir güvenlik uygulamasıdır. Size anti-virüs uygulamaları konusunda önereceğimiz 3 adet freeware yazılım var. Bunlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve AVG. Hangisini kullanacağınıza kendiniz karar verin. Ancak bu yazılımlardan birini kullanırken bu yazılımların ne sıklıkla kendisini güncellediğini mutlaka kontrol edin.

Shareware yani ücretli kullanabileceğiniz anti-virüs yazılımlardan ise önereceklerimiz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kaspersky Anti-Virus ve NOD 32'nin virüsleri denetleme ve yakalama kabiliyeti oldukça yüksek ve bu yazılımlar sık sık güncellendiğinden son çıkan virüsleri de tanıma şansları oldukça yüksek.

Anti-spyware ve Anti-adware

Spybot Search & Destroy, uzun bir süre anti-spyware uygulamaları arasında hatırı sayılır bir yere sahipti. Ancak bu durum çok sürmedi ve Microsoft'un 2004 yılının Aralık ayında GIANT Company Software'yi satın almasıyla, Microsoft, kullanıcılarına Windows XP ve Vista için artık bir anti-spyware yazılımı sunmaya başladı.

Oldukça yeni olan Windows Defender, SpyBot yazılımına göre daha iyi olabilir, ancak yine de Windows Defender'ın katetmesi gereken oldukça uzun bir yol var. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de sisteminize kurmanız gereken yazılımlardan biri. Ancak bu yazılımı kuracaksanız bile, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'i pasif konuma getirmemenizi öneriyoruz. İkisi beraber daha etkin bir şekilde çalışabilir. Diğer yandan, eğer yazılımlara ayıracak bütçeniz varsa, tüm bu freeware uygulamalarını bir yana bırakıp [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı da deneyebilirsiniz.


Encryption (Şifreleme)

Yabancı gözlerden özenle uzak tuttuğunuz ve saklı kalmasını istediğiniz dosyalarınız olabilir. Bu dosyaları korumak için şifre korumasını tercih edebilirsiniz. Ancak artık şifrelerin kırılması sadece birkaç dakika sürüyor. Kısacası tek başına bir dosyaya şifre koymak da yeterli gelmemektedir. Bu nedenle tüm gizlilik ihtiyaçlarınız için, encryption yani kodlama özelliği size yardımcı olacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], en az kullanıcı müdahelesiyle çalışan başarılı bir şifreleme uygulamasıdır ve en önemlisi yazılım ücretsiz. Bunun yanında, TrueCrypt hem Microsoft Windows, hem de Mac OS X ve Linux altında çalışabiliyor.


Watchdog (Bekçi Köpeği)

Bu uygulama ile, pek çok malware'nin sisteminize bulaşmasını engelleyebilirsiniz. Bu uygulama, sisteminizde kurulu olan yazılımların an ve an ne icra ettiğini izler ve sizi bu konuda bilgilendirir. Bu şekilde yolunda gitmeyen bir durum olduğunda, bundan hemen haberiniz olabilir.

Windows Vista için, User Account Control (UAC) ve Windows XP için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uygulamaları karşınıza çıkan iki önemli watchdog seçeneğidir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu Lee tarafından (01 Mayıs 2008 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guvenlik, güvenlik, maksimum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASUS'tan maksimum hız! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 01 Haziran 2010 14:53
Maksimum hız Luis IF Ekstra 0 01 Mayıs 2010 22:16
F-Secure ile Maksimum Güvenlik.. Dilara Güvenlik Açıkları 0 13 Mart 2009 16:03