IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2012, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber Saldırılar Gölgesinde 2011





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2011 yılı güvenlik açısından çok da iyi bir yıl olmadı. Symantec’in yayınladığı raporunda paylaştığı rakamlar siber saldırıların inanılmaz bir oranda artığını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Dijital araçlar ve akıllı cihazlara daha fazla baş vurma başlamamızla beraber, siber suçluların bu alanlardaki potansiyeli keşfetmeleri sonucunda geçtiğimiz yıl siber saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 81 daha fazla gözlendi.
Sadece bir yıl içerisinde 5,5 milyar adet saldırının kayıtlara geçtiği 2011 yılında siber suçluların kullandıkları araçlar da önceki yılla göre çok daha çeşitli ve daha da kötüsü etkileri daha fazla. Değişen şartlara hızlı bir şekilde ayak uyduran siber suçlular 2011’de tam 403 milyon farklı zararlı yazılım üreterek güvenlik sağlama çabalarını daha da zorlu bir hale getirdiler.
Web tabanlı saldırıların da bir önceki yıla yüzde 36 artış gösterdiği 2011’de her gün 4500 yeni saldırı gözlemlendi. Geçen yıla dair ortaya çıkan raporda çok az sayıda da olsa iyi gelişme de var. Bunlardan biri de istenmeyen e-posta mesajlarının (SPAM) 2010’a göre yüzde 34 oranında azalmış olması.
Buna rağmen e-posta mesajları saldırganların hala kullandıkları bir yöntem. Rapora göre e-posta yolu ile gerçekleştirilen saldırıların yüzde 39’unda kullanıcıları zararlı yazılım içeren web sitelerine yönlendirecek bağlantılara yer verilmiş.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

2011 yılı hedefli saldırılar açısından da dikkat çekici bir yıl oldu. Doğrudan seçilmiş bir kişi veya kurumu hedefleyen saldırılar yıl boyunca günde ortalama 82 kez gerçekleşti. Kişileri hedefleyen saldırıların yüzde 42’si CEO, üst düzey yönetici veya bilgi çalışanlarına yönelik olarak gerçekleşmiş. 2011 yılında 232 milyon kişinin de kimlikleri ve kişisel bilgileri internette yayınlanarak ortaya serilmiş.
Mobil tarafta güvenlik sorunları da artmaya devam ediyor. 2011 yılında tespit edilen mobil güvenlik açıklarının adedi 315 olarak belirlendi. Mobildeki en büyük riskler ise kişiye ait veri toplama, kullanıcıları takip etme ve ücretli SMS gönderimi şeklinde gerçekleşti.
Symantec’in raporunda belirttiği üzere güvenli bir web sitesine yerleştirilmiş bir zararlı yazılıma maruz kalmış ihtimaliniz, hacker’lar tarafından oluşturulmuş sahte bir web sitesindeki benzer yazılımdan etkilenme ihtimalinize göre daha yüksek.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2011, gölgesinde, saldırılar, siber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kur'an'ın Gölgesinde aLdiana Kuran-ı Kerim 0 25 Mart 2010 00:05
Siber suçlular yeni saldırılar geliştiriyor Kralice Ağ, Network ve Networking 1 01 Ağustos 2008 08:56