IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2012, 18:14   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber savaşa karşı eylem çağrısı!




Dubai’de gerçekleşen “ITU Telecom World 2012” konferansında konuşan Eugene Kaspersky, siber savaşın sadece devletleri ve işletmeleri değil, sokaktaki vatandaşı da tehdit ettiğini vurguladı. Kaspersky, bu gerçeğin uluslararası düzeyde tüm taraflar tarafından anlaşılması ve kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Kaspersky Lab CEO’su ve Yardımcı Kurucusu Eugene Kaspersky, siber savaş çağında ayakta kalmanın iki önemli faktörünü, uluslararası işbirlikleri ve gelişmiş teknolojiler olarak tanımladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de 14-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “ITU Telecom World 2012” konferansında yaptığı açılış konuşmasında Kaspersky, siber silahlanma yarışının tehlikelerinin altını çizdi.

“Uzun vadede siber savaş, saldırganların, kurbanların ve olaya dahil olmayanların kaybettiği bir mücadele olacaktır” diyen Kaspersky, “Geleneksel silahların aksine, siber savaşta kullanılan araçların klonlanması ve yeniden programlanması oldukça kolay. Bu durumda ayakta kalmak için yapılacak en önemli hareket, altyapıları güçlendirmek için yepyeni ve gelişmiş bir güvenlik örneği kullanmaktır” diye vurguladı.

SİBER SAVAŞIN KIRILMA NOKTALARI

Eugene Kaspersky, yaptığı konuşmada geleneksel zararlı yazılımların önemli altyapılar üzerinde göze çarpan yan etkileri bulunduğunu da hatırlattı. ABD ve Kanada’da gerçekleşen 2003 kesintisi gibi olayların sebebinin de hem yazılım arızası hem de enerji sistemlerinin gerçek durumunun görüntülenememesinin sonucu olduğunu paylaştı.

Siber silah yarışının sürekli devam eden yükselişindeki kırılma noktaları ise hiç kuşku yok ki son iki yılda yaşandı. Bunlardan, Stuxnet ve Duqu, 2010 ve 2011 yıllarında ortaya çıkarıldı. 2012’de ise Gauss ve Flame ile birlikte, hedeflenmiş miniFlame aracı ortaya çıkarıldı.

“BU SAVAŞ İNSANLIK GELİŞİMİNİ YAVAŞLATIYOR”

Açılış konuşmasında Eugene Kaspersky, siber savaşın hiçbir sınır gözetmeksizin uluslararası bir tehdit olduğuna vurgu yaptı. En kritik endüstriyel sistemlere dahi büyük zararlar verebildiğini ekleyen Kaspersky, günümüzde kritik endüstriyel sistemlerin düzgün bir şekilde korunmasının en önemli öncelik olduğuna da dikkat çekti. Eugene Kaspersky, yürütülen çalışmayı şu şekilde özetledi: “Siber silahlanmaya karşı alınacak tedbirlerin başında, yepyeni ve güvenli bir sistemin, güvenilir iş akışını kontrol edecek şekilde yapılanması geliyor. Kaspersky Lab, ‘Endüstriyel Kontrol Sistemleri’ için güvenilir bir ağ olarak hizmet verecek ‘Güvenli Faaliyet Sistemi’ (Secure Operating System) üzerinde çalışmaktadır”.

Toplantıdan sonra yaptığı açıklamada Eugene Kaspersky, “Siber savaşın insan gelişimini yavaşlatmasına izin veremeyiz. Çünkü bu savaş, sadece devletleri ve işletmeleri değil, sokaktaki vatandaşı da tehdit etmektedir. Kaspersky Lab olarak önceliğimiz, siber tehditlerin kritik altyapıları etkilemesini engellemek. Bu amaç, uluslararası düzeyde tüm taraflar tarafından anlaşılmalı ve kabul edilmelidir” yorumunda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çağrısı, eylem, karşı, savaşa, siber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MİT, hackerlara karşı siber ekip kurdu! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 10 Mayıs 2012 16:54
İsrail siber savaşa hazırlanıyor! Soul Bilişim Hukuku 0 22 Mayıs 2011 11:42
'Siber savaşa kural gelmeli' Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 02 Ağustos 2010 20:20