IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeSaRCripS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2013, 18:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvenlik Uzmanı ve Hacker




Her işde kalite kontrol mekanizması olduğu gibi bilişim konusunda ise kalite kontrolü güvenlik uzmanları yerine getirmeye çalışır.
Bu kalfa ve usta ilişkisi gibidir kalfalar ellerinden geleni yapmaya çalışırken içlerindeki ilk arzu kendilerini usta olanlara karşı kanıtlamayken, rekabet anlayışı içinde işlerini yapmaya çalışırlar. Bilişim uzmanları eğitimlerini iyi almış ve olaylara teknik açıdan yaklaşırken ustalık belgeleri ellerinde olan zanaatkarlar gibidir. İşlerinin vermiş olduğu sorumluluk bilincini doğru yapabilme , prosüdür gereği olan ile ilgilenme, mantıksal yaklaşım çerçevesi içinde onların öğrendiklerinin doğruluğu inancı, onları sistemlerde usta kılmıştır.Her ustanın korkusu zanaatının bir başkası tarafından öğrenilmesidir. Bu paradox ile yaşarken ulaşılmaz hale gelmeleri aslında bu korkuların yansıması oluyor Taki sanal dünyaya meydan okuyan kalfalar çıkana dek.yani Hackerlar;
Onları ustalardan ayıran özellik, onların bilgileri sistemin işleyişinin alışagelmişin dışında yönlendirmeleri ve mantıksal yaklaşım çerçevesinin dışında çizdikleri ütopik bir resim değilmidir? Böyle bir resmin içinde olan güvenlik uzmanları acaba hackerlara nasıl yaklaşmalı ve onların yaptıklarını nasıl analiz etmelidir?
Güvenlik uzmanlığı bir sistemi çok daha iyi bilmekle beraber tedbir olsun diye bazen içinde art niyet duygusunu geliştirip hacker olması ve sistemin analizini yapmak için tüm senaryoları düşünüp hareket etmesi gerekir, bazen senarist olup senaryo yazması bazen ise oyuncu olup çizdiği senaryoyu oynaması bu işin ince bir çizgisidir ,güvenli bir sistemi elde etmek kolay değildir ve başarmak için bundan faydalanması gerekmektedir, çünkü hackerlar olayları sadece teknik boyutta incelemek yerine olayları sosyal etken çerçevesinde düşünmeleri onların güvenlik uzmanlarının göremediği hatta kullanıcıların hatalarını bile düşündüğü ortaya çıkmıştır.
Güvenlik uzmanı saldırı karşısında kurban olduğu gibi saldırı sonrası kriminalistlik görevini de üstlenmesi gerekir, burda bilgi ile kullanılan başka bir özellik ise kurgu ve yetenektir, olaylara hızlı çözüm bulmak için düşünürler, herkezden ayrı bir düşünce sergilemeleri gerekmektedir o yuzden kurgularını geliştirmek zorundadırlar,
Hackerlar kurgusal düşünmeyi, yaptıkları olayın bir öğretisi gibi görmeleri ve tüm yeteneklerini bu kurgusal düşünceler ile birleştirmesi sonucunda bir eyleme dönüşmesi saldıralan sistemlerin zayıflıklarını ortaya koymasıyla sonuçlanır.
Bilgi işlemin sistemlerini aşan onların açıklarından faydalanan hackerlar kurgularını güvenlik uzmanlarından daha üstün tuttukları için çogu zaman başarılı olurlar, hackerların bilgilerinin daha karmaşık olmasına karşılık seneryoları üst seviyede tutmaları onları başarılı kılar ve güvenlik uzmanlarına yön verirler, o yuzden sistemleri sömüren kişiler her zaman öncelik olarak kullanılır, özellikle yabancı ülkelerde yardımlarına başvurulan kişiler bunlardır örnek; Kevin Mitnick gibi. Ülkemizde ise bu anlayış tam bir muammadır.
Bir işi öğrenmenin en iyi yolu o işin içerisinde olmak ise güvenlik uzmanı olabilmenin en iyi yoluda hackerlar gibi senaryo geliştirmektir, bu sayede tedbirlerini alıp sistemlerini ona göre gözden geçirmesi gerekir.



Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
Not:Hiç bir Güvenlik Uzmanı Bir Hacker Gibi oLamaz Çünkü Güvenlik Uzmanları Güvenlik ve Saldırıya Karşı Eğitiliyorlar. Hackerler İse Siber Savaş ve Elit Yetiştiriyorlar ve Özel Bi Eğitimden GeçiriLiyorlar

Eğitimi İse Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Arkadaşımız Biliyor...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Nisan 2013, 21:57   #2
Çevrimdışı
KuL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Güvenlik Uzmanı ve Hacker




Vallaha Hackerlerin Egitimi öyle böyle degil, Egitim Dosyalarin yazilimlarin sadece basina bakinca bile insan korkuyor.

Yani Kisacasi: Bilgisayarin Sisteminin Eviniz oldugunu düsünmeniz gerek. Her kösesini biliyorsunuz. Ve biri evinize girmeye calissa nerelerden girebilir diye düsünüyorsunuz. Buda Hackerlerin Calisma Yöntemidir, tabi hic mümkün olmayan Girisleri bile gözde bulundurarak onada önlemleri düsünürler.

Tabi bu bahsetdigimiz Hackerler "White Hat Hacker" ler oluyordur, Bildiklerini Kanunu bozmuyacak sekilde hatda Yardim etme Amacli kullananlardir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
güvenlik, hacker, uzmanı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam bir download uzmanı! Slipknot Bilgisayar Donanımı 1 12 Kasım 2010 12:58
eggdrop bot uzmanı SaT_38 Eggdrop, NeoStats, BNC 0 21 Haziran 2009 12:48