IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By BLueMooN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2019, 09:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
20 Yıl Önceki İlk DDoS Saldırısı




Bilgisayar Tarihinin İlk DDoS Saldırısı 20 Yıl Önce Gerçekleşti: İşte Gelinen Nokta

İlk DDoS saldırısının 20. yıl dönümünde siber güvenlik uzmanları, DDoS'u önlemek için internetin yeniden tasarlanması gerektiğini söylüyor.

22 Temmuz 1999, bilgisayar tarihinde uğursuz bir tarihtir. O gün Minnesota Üniversitesi’ndeki bir bilgisayar, birden bire 'Trin00' adında kötü amaçlı bir komut dosyası bulaştıran 114 diğer bilgisayar ağından saldırıya uğradı. Bu kod, virüs bulaşan bilgisayarların üniversiteye gereksiz veri paketleri göndermesine, bilgisayarın işlemlerini yoğunlaştırmasına ve yasal istekleri yerine getirmesine engel olmasına neden oldu.

Bu, dünyanın ilk DDoS saldırısıydı ve yayılması uzun sürmedi. Takip eden aylarda Yahoo, Amazon ve CNN dahil olmak üzere çok sayıda başka internet sitesi bu tip saldırıların kurbanı oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O zamanlardan bu yana DDoS saldırıları oldukça yaygınlaştı. Hatta bu işi kazanca dönüştürenler bile oldu. Tek bir hedefe 24 saatlik bir DDoS saldırısını oldukça uygun meblağlara yapan insanlar ortaya çıktı.

Mağdur olanların zarara uğradığı maliyetler ise çok daha yüksek. Bu, kişilere ve kurumlara hem gelir hem de itibar kaybı olarak yansıyabiliyor. Bu gelişmelerin sonucunda saldırı yapanların karşısında güvenlik amaçlı hizmet verenler de ortaya çıktı ve bu yönde de bir pazar oluştu. 2018 yılında bu pazar, 2 milyar euroluk şaşırtıcı bir değere ulaştı.

Bugün, ilk saldırıdan 20 yıl sonra, Virginia'daki George Mason Üniversitesi'nden Eric Osterweil ve meslektaşları; DDoS saldırılarının doğasını, nasıl geliştiklerini ve ağ mimarisi ile daha güvenli hale getirmek için neler yapılabileceğini araştırıyorlar ve manzara onlara göre pek iç açıcı değil.

DDoS saldırıları nasıl gerçekleşiyor?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DDoS saldırıları, genellikle aşama aşama ortaya çıkar. İlk aşamada, kötü niyetli bir davetsiz misafir, bir ağa yayılmak üzere tasarlanmış bir yazılımı olan bir bilgisayarı etkiler. Bu ilk bilgisayar 'master (ana)' olarak bilinir. Çünkü virüs bulaşan sonraki bilgisayarları kontrol edebilir. Diğer virüslü bilgisayarlar asıl saldırıyı gerçekleştirir ve 'daemon (şeytan)' olarak bilinir. Bu ilk aşamadaki en yaygın mağdurlar üniversite veya kolej bilgisayar ağlarıdır çünkü çok çeşitli başka cihazlara bağlanırlar.

Ana bilgisayar hedefin adresini içeren bölümlere bir komut gönderdiğinde bir DDoS saldırısı başlar. Ardından daemonlar bu adrese çok sayıda veri paketi göndermeye çalışır. Amaç, saldırı süresince hedefi trafiğe boğmak. Günümüzdeki en büyük saldırılar, saniyede terabit hızında zararlı veri paketleri gönderir.

DDoS saldırılarına karşı nasıl korunulur?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu tür saldırılara karşı savunmak zordur çünkü bir dizi operatör tarafından uyumlu eylemler gerektirir. İlk savunma hattı, ilk etapta daemon ağının oluşturulmasını önlemektir. Bu, sistem yöneticilerinin kullandıkları yazılımı düzenli olarak güncellemesini, düzeltme yapmasını ve ağlarının kullanıcılarını güvenlik konusunda bilinçlendirmesi ve uyarmasını (düzenli olarak şifreleri değiştirme, kişisel güvenlik duvarlarını kullanma vb.) gerektirir.

İnternet servis sağlayıcılarının rolü:

İnternet servis sağlayıcıları da savunma sağlayabilir. Rolleri, veri paketlerini bir ağın bir bölümünden diğerine her veri paketinin başlığındaki adrese bağlı olarak iletmektir. Bu, genellikle veri paketinin nereden geldiğine dikkat edilmeden yapılır.

Ancak bu değişebilir. Başlık yalnızca hedef adresi değil, kaynak adresini de içerir. Dolayısıyla teoride, bir internet servis sağlayıcısının kaynak adresini incelemesi ve açıkça sahte kaynaklar içeren paketleri engellemesi mümkündür.

Hedefin kendisi nasıl önlem alabilir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son olarak, hedefin kendisi bir saldırının etkilerini hafifletmek için adımlar atabilir. En önemli adım, gelen hatalı veri paketlerini filtrelemek. Diğer bir seçenek de bu tür tehditlerle başa çıkmak için daha iyi donanımlı bir bulut tabanlı hizmet için sorunu dış kaynak olarak kullanmaktır. Ancak bunlar bile en büyük saldırılarla başa çıkmada zorluk yaşayabilir.

DDoS saldırılarıyla ilgili önemli bir gözlem; saldırının ve savunmanın asimetrik olduğu. Bir DDoS saldırısı tipik olarak dünyanın her yerindeki birçok servisten başlatılır ve yine de savunma büyük ölçüde tek bir yerde gerçekleşir.

Bu ve diğer fikirlerin interneti daha güvenli bir yer haline getirme potansiyeli vardır. Ancak ilk kullanıcıdan internet servis sağlayıcılarına kadar bütün kişi ve kurumların bu konuda istekli olup gereken maddi ve fiziki külfetin altına girmesi gerekir.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ddos, internet, siber güvenlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güvenlik uzmanı David Emm ABD'yi sarsan DDOS saldırısı hakkında konuştu No1 Haber Arşivi 0 27 Ekim 2016 23:34
ddos saldırısı yardım DevSohbet GNU, Linux ve UNIX 2 28 Ağustos 2014 11:53
Ddos Botnet MekanSevgi Unreal IRCd 13 14 Ağustos 2008 17:51
DDoS Nedir ? telNET Chat ve IRC 3 19 Temmuz 2005 13:12
slm (ddos hakkında) iSTaNBuLLu Chat ve IRC 3 15 Ocak 2005 22:34