IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2008, 08:26   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciltte Sıkılaşma Sağlayan Bir Mucize: DMAE




Cildimiz yaşımızın aynasıdır. Yaşımızı o ilk önce ele verir. Daha genç görünmesi için kırışıklıklar kadar sarkma ile mücadele de önemli. Kronolojik yaşımızdan daha genç görünmek istiyorsak, hedefimiz sadece kırışıklar olmamalı.

Yer çekimi etkisi ve yaşla birlikte cilt altı destek dokusunun azalması, cildimizde sarkmalara neden oluyor maalasef . Çevrenizdeki kişilere dikkat ederseniz, bu sorunun direk yaşlılıkla da ilgisi yok. Mimiklere bağlı kırışıklıkların gençlerde bile göründüğünü fark edersiniz. Fakat sarkma problemi, hemen hemen sadece ileri yaşlarda ortaya çıkar. Günümüzde kırışıklıklarla mücadele için elimizde pek çok etken madde varken, sarkma için etkin olduğu kesinleşmiş fazla seçeneğimiz o kadar bulunmamakta.. Fakat bu yazının konusu olan DMAE maddesi ise elimizde sarkmaya karşı etkili maddelerden biri.

Öncelikle "DMAE (Dimethylaminoethanol) nedir?" sorusunu yanıtlamak lazım. DMAE, balıklarda, en çok da sardalya ve somonda bulunan doğal bir madde. Sinir iletisinde görevli "Asetil kolin" adlı maddenin salınımını kolaylaştırıyor. Hücre duvarının önemli bir elemanı olan" fosfotidil kolin" oluşumunu uyarıyor. Yaşımız ilerledikçe, hücre içinde biriken moleküler artık lipofuscin’in birikimini azaltır.
Peki, cildimize faydası nedir?

Vücudumuz her an yer çekimine maruz kalıyor. Cildimizde de yerçekiminin etkisi ile sürekli aşağıya doğru çekiliyor. Buna ek olarak cilt altı destek dokumuz da zamanla azalıyor. Bu da sarkmayı kolaylaştırıyor. İşte DMAE, ciltte sıkılaşma sağlayarak, varolan sarkmayı da fark edilir şekilde gerilettiği gibi, ilerlemesini de yavaşlatır. (Ama çok ileri yaşlarda iyi uygulanmış bir yüz germe operasyonunun yerini hiçbir zaman tutamayacağını bilmek gerekir.)

Cilde etkileri araştırılmış
DMAE, 1990’lardan beri bazı özel kremlerin içeriğinde yaygın olarak kullanılmakta. Bu yıllar boyunca, cilde bir zarar verdiği belirlenmemiş. 1997 yılında British Journal of Dermatology ( İngiliz Cilt Hastalıkları Dergisi) de ise cilde olası zararları olup olmadığından da bahsedilmiş. Ama bu çalışma zararını kanıtlamak için yeterli olmamış.

Beyin fonksiyonlarına da yararları var
İnsan beyninde, hücre duvarının bütünlüğünün korunmasında önemli bir rolü var DMAE’nin . Ayrıca üretimini arttırdığı "asetil kolin" adlı madde sağlıklı beyin fonksiyonları için gerekli. Hücre içinde birikimini azalttığı "lipofusin", yaşımız ilerledikçe, sinir hücrelerimizde artar ve hücre yaşlanmasını hızlandırır. Bu olumlu etkileri sayesinde hafıza ve konsantrasyon gibi bilişsel yetilerimizi güçlendirir. Günümüzün belki de en yaygın hastalığı olan depresyona bile faydası olabilir. Bu bilişsel yetilere faydasından dolayı, tablet formunda da hazırlanarak kullanıma sunulmaktadır.

Yazımı bitirmeden şunu vurgulamak istiyorum. Bakımımız için krem seçeceğimiz zaman içeriğinde de nelerin yer aldığına çok dikkat edelim ve cildimizin ihtiyaçlarına en uygun içerikli kremi alalım.

Sağlıklı, güzel ve genç kalın.


Dr.Beyhan Arıkan

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, ciltte, dmae, mucize, sağlayan, sıkılaşma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Problemli Ciltte Fondöten Kullanımı Luthien Makyajın Püf Noktaları 0 06 Ağustos 2014 00:57
Ciltte Çatlaklar Neden Oluşur? oneofgirl Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Ağustos 2013 13:41
Parfümlerin Saklanması ve Ciltte Kalıcılığının Arttırılması Ezgi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Aralık 2011 16:05
A Vitamini Ciltte Mucizeler Yaratıyor System Vitaminler 0 12 Eylül 2011 20:16
Parfüm Ciltte Leke Yapar Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Temmuz 2008 16:45