IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2009, 17:28   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Korumanın Doğal Yöntemleri




Cilt Korumanın Doğal Yöntemleri

Kışın bu soğuk günlerinde cildinize neler olduğunu biliyor musunuz? Her zamankinden fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Önerilenleri yaparak, bahar günlerinin canlılığına ulaşmanız mümkün. Kışın nasıl su zerrecikleri donarak, kristalize olyorsa; cildimizde benzer etkilere maruz kalır ve zarar görür. Cilt üzerindeki tahribatın ilk belirtisi kızarmadır. Soğuğun derecesine ve ne kadar süre ile maruz kaldığınıza göre değişerek, farklı etkiler görülebilir. Cilt çatlakları ve egzama oluşumunda, soğuk güçlü bir faktördür.
Soğuk ve rüzgarlı havalar cildin kurumasına sebep olur. Kapalı mekanlarda ise, gözenekler kapanır ve cilt nefes alamaz. Bu durumda cildimiz matlaşır. Dış etkenlerle mücadele edemez hale gelir. Sonuçta yaşlanma etkileri de hız kazanmış olur. Cilt yaşlılığı sadece yaş ile ilgili değildir. Aynı zamanda dış etkenler ve dengesiz beslenme önemli faktörleri oluşturur.
Soğuk ve kuru havada, öncelikle burun, parmak uçları ve kulaklarda belirtiler başlar. Yanma, kuruma, kaşınma ve kızarıklık gibi işaretler ortaya çıkar. Kışın en çok görünen cilt hastalığı dermatitidir. Nemsiz cilt üzerinde çatlaklar ve sertleşme oluşur. Soğuk havaları en az zararla atlatmak için, cildi bolca nemlendirmek ve çok sıcak su kullanmaktan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca cildin yıpranmasını önlemek için, evde bulunan sirke, bal gibi malzemelerden faydalanabilirsiniz.
Cildin yaşlanmasını önlemek için, beslenme alışkanlıklarını da biraz değiştirmek gerekir. Günde en az 1,5 litre su içilmelidir. Bunun yanında, E ve C vitaminleri içeren meyve ve sebze sularından içerek takviye etmelisiniz. Balık, cildin savunma gücünü arttırır. Bu sebeple haftada birkaç kez balık tüketmelisiniz.
Soya, doğal östrojen içerir ve cildin genç kalmasını sağlar. Aynı etkiyi tüm posalı yiyeceklerden de elde edebilirsiniz. Ayrıca ceviz, fındık, badem ve ay çekirdeği, cildin nemlendirilmesi ve yaşlanma etkilerini geciktirmesi açısından son derece faydalıdır. Bu yiyeceklerin hepsi Omega6 içerir.
Sirke, cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırır ve elastiki liflerin üretimini fazlalaştırır. Soğuk havalarda yıpranan cilde yumuşaklık ve esneklik verir. Özellikle 30’lu yaşlara gelen kadınlarda, cilt hücrelerinin yenilenmesi yavaşlar. Böylece cilt elastikiyetini kaybeder ve kırışıklıklar başlar. Bunu önlemek için aşağıda verdiğimiz basit formülü uygularsanız, kısa zamanda cildinizdeki değişimi görecekseniz:
7-8 damla sirke ile yarım çay bardağı badem yağı veya zeytinyağını karıştırın. Haftada birkaç kez, yatmadan önce cildinize sürün. Bu işlemi 1 ay süre ile uygulayın. Antioksidan etkisi olan bu karışım, hücrelerdeki deformasyonu durduracaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt, doğal, dogal, guzelligin, korumanin, korumanın, simgesi, tirnaklar, yontemleri, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt yenileme yöntemleri taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:10
Cilt Temizleme Yöntemleri Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Mart 2013 17:00
Doğal Göğüs Büyütme Yöntemleri Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mart 2012 02:56
Doğal Göğüs Büyütme Yöntemleri Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 15 10 Şubat 2012 02:51
Cilt Temizleme Yöntemleri efLatun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Şubat 2012 19:34