IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2009, 07:52   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mükemmel Cilt Diyeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sürdük sürüştürdük, lekeleri kapadık cildimize bakımlar uyguladık ama içerden beslemediğimiz sürece bunlar çok da etkili değil. İşte cildimizi içerden aldığı enerjiyle ışıl ışıl yapacak 10 mucizevi besin!

Güzel bir yüze kavuşmanın yolu deri hücrelerini güzelleştirmekten geçiyor. cildiniz besinlerden ihtiyacı olanı alamadığı sürece, istediğiniz o mükemmel görünüme kavuşamayacak. Lekeleri kapatmak ya da kuru bölgeleri nemlendirmek yerine alışveriş sepetinizi bu gıdalarla doldurarak güzelleşmeye başlayabilirsiniz.

BADEM

Sana güzel bir haberimiz var. Badem, kuruyemiş sınıfına girmiyor. Onlar tohum. Ayrıca seni güneş ışınlarından koruyacak bir E Vitamini deposu. Gönüllüler günde 14 miligram vitamin aldı (yaklaşık 20 badem yiyerek) ve maruz kaldıkları UV ışınlarından, hiç vitamin almayanlara oranla daha az etkilendikten görüldü. Yale Üniversitesi Profesörlerinden Jeffrey Dover'ın açıklamalarına göre, E Vitamini deri hücrelerini UV ışınlarının ve hücre hasarına neden olan serbest radikallerin etkisinden koruyor.

Diğer seçenek: İki yemek kasığı fıstık ezmesi; yarım kâse brokoli.

HAVUÇ

Onu gözlere iyi gelen sivilceleri tedavi eden turuncu ve sihirli bir değnek olarak nitelendirebiliriz. Aynı zamanda bir A Vitamini deposu. Dermatolog Howard Murad derinin aft tabakalarındaki hücrelerin aşırı üretimini engellediğini söylüyor. Bu da ölü hücrelerle, cilt yağının birleşerek gözenekleri tıkaması anlamına gelir. Havuç yemenin başka bir nedeni de, A Vitamininin cilt kanseri hücrelerinin gelişimini azaltması. Bu nedenle her gün 16 tane bebek havuç yemeye başlayabilirsiniz.

Diğer seçenek: Bir bardak süt; bir dilim çedar peyniri.

BİTTER ÇİKOLATA

Bu bir ilaç ve bizim ona ihtiyacımız var. Siyah çikolatadaki flavonol denilen antioksidan madde, ciltteki pürüzlülüğü giderirken güneş yıpranmalarına karşı cildi koruyor. The Journal of Nutrition'da yapılan çalışmalara göre 326 miligram flavonol takviyeli kakao içen kadınların az miktarda antioksidan içeren kakao tüketenlere oranla daha iyi bir cilt yapısına ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığa kavuştukları belirtildi. Yapman gereken her gün bir miktar flavonoI içeren çikolatalardan yemek.

Diğer seçenek: Böğürtlen, yabanmersini, vişne ve ahududu.

KETEN TOHUMU

Bu minicik tohum içine sığdırdığı omega-3 yağ asidi ile lekeleri ve kırışıklıkları gideriyor. The British Journal of Nutrition'ın yaptığı araştırmalar altı hafta içinde 2 gram 0-3 alan kişilerde daha az kızarıklık ve alerji meydana geldiğini, bunun yanı sıra daha nemlenmiş bir cilt sağladığını ortaya çıkardı. Sabah yulaf ezmenin akşam da sebzenin üzerine biraz serpiştir.

Diğer seçenek: Keten tohumu yağı (sotetenmis sebzelerle bir yemek kaşığı); somon balığı (110 gr), ceviz (28 gr ya da 14 adet ikiye bölünmüş).

YEŞİL ÇAY

Yeşil cay metabolizmanda ne tür değişiklikler yapar? Sıcakken içildiğinde vücut enfeksiyon giderici ve kanser önleyici olarak bilinen bir antioksidan olan katesin salgılar. Çayın bu antioksidan özelliği soğudukça azalır bu yüzden sıcakken içmen etkili olacaktır. Yapılan araştırmalar günde iki ile altı fincan cay içmenin yalnızca cilt kanserini önlemediğini, aynı zamanda güneşe maruz kalmış ciltlerde meydana gelen değişiklikleri gidererek güneş hasarını önlediğini gösteriyor.

Diğer seçenek: Beyaz çay.

ASPİR YAĞI

Aspir yağının özünde bulunan omega-6 yağ asitleri, yapısı aşırı kuru, pullanma eğiliminde olan ve alerjik ciltleri nemlendirmekte birebirdir. Hücre duvarının esnekliğini korumasını ve suyun cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Bilim adamları bile bu yağın egzamaya eğilimi olan ciltlerin korunmasında kullanılabileceğini öne sürüyor.

Diğer seçenek: Soya fasulyesi ya da mısır yağı.

ISPANAK

Bu yeşillik sayesinde kansere karşı bir zırh yaratabilirsin. International Journal of Cancer araştırmaları yeşil yapraklı bitkileri daha fazla tüketenlerin, az tüketenlere oranla yüzde 50 oranda daha az cilt kanserine yakalandığını ortaya koydu. Bu durum, yeşil yapraklı sebzelerdeki folik asitin DNA'yı onardığını ve koruduğunu düşündürmüyor değil. İşin temelinde hücrelerin kendilerini yenileme yeteneklerini desteklemesi yatıyor. Drayer, bunun kanser hücrelerinin gelişimini azalttığını söylüyor. Temel Reis'in gücüne güç katan bu sebzenin suyu, hücre zarı tarafından emiliyor ve bu daha esnek ve az kırışık bir cilt meydana getiriyor.

Diğer seçenek: Karalahana.

TATLI PATATES

Sadece lezzetli değil, içerdiği C Vitamini ile seni kırışıklıklardan kurtarıp pürüzsüz bir cildin kapılarını aralıyor. Dover, C Vitamininin kolajen üretiminin temeli olduğunu söylüyor ve ekliyor: Ne kadar fazla kolajen o kadar az kırışıklık! Hatta The American Journal of Clinical Nutrition'da yer alan çalışmalar üç yıl boyunca her gün yaklaşık 4 miligram (yaklaşık olarak küçük bir tatlı patatesteki miktar) C Vitamini tüketen kişilerin kırışıklık belirtilerinin yüzde 11 oranında azaldığını gösterdi.

Diğer seçenek: Havuç (bir büyük ya da 16 minik); portakal suyu (170 gram).

DOMATES

Elbette salatalara güzellik katıyor, fakat pişirip yediğinde bu minik kırmızı yiyecekler aynı zamanda cildini de korumaya yardımcı oluyor. Neden mi? Likopen, yani domatese kırmızı rengini veren bir fitokimyasal, UV ışınlarının neden olduğu cilt yaşlanmalarını ortadan kaldırıyor. Sebzeler ısıtıldığında vücudunun alacağı güneşten koruyucu besin miktarı artacaktır. Sadece yarım fincan sıcak domates ya da makarna sosu 15 miligram likopen içerir. Neticede, alacağın bu günlük doz seni domates gibi kıpkırmızı olmaktan korur.

Diğer seçenek: Karpuz (Tüm bir karpuzun 16'da biri).

KONSERVETON

En sevdiğin sandviçin arasına biraz mucize ekle. Nasıl mı? Selenyum ile. Cildinin gerginliğini ve pürüzsüzlüğünü sağlayacak elastin denilen proteinlerin korunmasına yardım edecek bir besin bu. Aynı zamanda güneşin etkilerine karsı koruyucu olduğuna inanılan bu antioksidan UV'nın açığa çıkardığı serbest radikallerin, hücrelere vereceği hasarı durdurur. Sence de harika değil mi? Günde 85 gram ya da yarım konserve tüketiyorsun, işin geri kalanını o hallediyor. Sonuç: Mükemmel bir cilt.

Diğer seçenek: Brezilya kestanesi (12 adet); hindi (bir kase).

ekolay...


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt, diyeti, mukemmel, mükemmel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alkali diyeti, Deniz Seki diyeti, Alkali diyeti yemek listesi Violent Diyet Listeleri 0 25 Şubat 2014 21:01
Cilt kırışıklıkları ve damarsal cilt sorunları Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Şubat 2013 20:41
Karatay Diyeti Hikâye Tavsiyem Evren Diyeti N999 Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 11:22
Cilt Kızarıkları İçin Maske Nasil yapilir? Bitkisel cilt maskesi yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 13:58