IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2009, 04:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzel bakışlar için maskara önerileri




Göz alıcı kirpikler için maskara seçenekleri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siyah maskara, makyaj yapmaktan hoşlanmayan hanımların bile sevdikleri makyaj ürünlerinin başında gelir.

Bu ürün göz kapaklarının alt ve üstündeki bu nazik tüyleri şekillendirir, boyar ve besleyerek onlara mükemmel ve harika bir görünüş kazandırır.

Yeni maskaralar ve doğru makyaj teknikleri gözleri daha da karşı koyulmaz hale getiriyor. Kirpik güzelliğinin önemi, sadece flört tekniklerinin bir sonucu olarak artmış değil. Bunda kozmetik branşının mucitlerinin de büyük ölçüde payı vardır. Her geçen gün kozmetik mucitleri, maskara çeşitleri, fırçalar ve renk karışımları arasındaki kombinasyonu çok daha iyi hale getirmişler. Bunun sonucunda, kirpiklerin hacmi, uzunluğu, eğrisi ve renk yoğunluğu daha da vurgulanmış. Sadece çeşitli fırça şekilleri bile başlı başına bir bilim dalı. Düz veya hafif eğri, oval veya sivri sıralanmış, ince veya kalın, hatta XXL fırça kılları ile donatılmış, sıra halinde veya spiral şeklinde dizilmiş olanlar... Tabii bunlar optik harikasını oluşturmak için, kullanılan renk malzemeleri, fırçalar arasında eşit şekilde dağıtabilecek biçimde birbirine uyumlu olmalı.

Tabiatımız her göz kapağının alt ve üst sıralarında yer alan kirpikleri gözlerin kamaşmasını önlemek, onları toz, kir ve sudan korumak için düşünmüş. Fakat çok daha fazlasını elde etmek de mümkün. Baştan çıkarıcı bir bakış sağlamak için uzun, sık kirpiklere sahip olmak kim istemez ki? Gelin birlikte maskara pazarında olup bitenlere bir göz atalım...

24-saatlik maskara ismi verilen ürünler, maskaranın dayanıklılığını ve sürekliliğini oldukça güzel anlatmaya yetiyor. Elinizle silinip, sıvanmıyorlar, suya ve neme karşı dayanıklılar, sadece sıcak suyla yıkanıp silindiklerinde kirpiklerden ayrılıyorlar. Bunun sebebi, renk macunundaki katılaştırıcı maddeler öyle seçilmiş ki, sadece bizim vücut ısımızın üstündeki ısı derecelerinde çözülüyorlar. Yani bu demek ki, makyajınızı silerken bir küçük havluyu 39 derece (daha sıcak olması gerekmez) suda ıslatın ve yaklaşık yarım dakika gözünüze bastırın. Sonra aşağı doğru silin. Pamuk, makyaj pedleri, çok çabuk soğuduklarından bu iş için pek uygun değiller. Bu çeşit maskaralar, cilt yağıyla temasa geçtiklerinde çözülen, suya dayanıklı kirpik boyalarına bir alternatif oluştururlar.

“Carbon Black” ile simsiyah bakışlar...
Avrupa’da uzun bir süredir karbon, tıbbi amaçlar için zaten kullanılıyor (mesela karbon hapları). Kozmetik branşı da siyah pigmentleri elde etmek için carbon blackten faydalanıyor. Eğer maskarada fazlası varsa, hemen onu daha sıvı hale getirir. Aktüel olarak bu pigment, Astor, Givenchy, L’Orèal Paris, Thierry Mugler ve Helena Rubinstein ürünlerinde mevcut.

Hafif köpük maskaraları hem kirpiklere maksimum hacmi verebilmeli, hem de tüy gibi hafif olmalı. Bu maskaraları bulmanız artık hiçte zor değil. İşin püf noktası, her üreticide değişik uygulanan, maskaranın karışımında gizli. Bu şekilde, renk macunu tüplere basılmadan önce oksijen ile karıştırılır (Rimmel’den “Volume Flash Mousse Mascara”, Astor’dan “Volume Artist Absolute Cashmere Mascara). Estèe Lauder bu efekti sağlamak için başka bir metot kullanıp, maskaradaki su katkısı yerine hafif formada bir jel uyguladı (Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara).
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakislar, bakışlar, gÜzel, maskara, onerileri, önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaz Rahatsızlıkları için Beslenme Önerileri PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2014 12:06
Çekici ve Güzel Bakışlar AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Mayıs 2012 14:19
Yılbaşı için Saç Önerileri N999 Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Aralık 2011 17:49
Dumanlı Göz Makyajı, dumanlı bakışlar için makyaj tüyoları Ay Makyajın Püf Noktaları 0 21 Temmuz 2010 12:10