IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2009, 11:51   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nasıl Bir Fondöten Kullanmalıyım?





Fondöten denilince akla makyaj gelir ama fondötenler artık cilt bakım ürünü kalitesinde üretiliyor.

Fondötenler neredeyse her kadının kullanmak istediği ama bir o kadar da kullanmaktan çekindiği ürünlerdir. Bunun sebebi de fondötenler hakkında yanlış bildiklerimizdir.
Dermalogica Eğitim Müdürü Melike Yumlu bu yanlışlar hakkında bizi bilgilendiriyor ve günümüzde bazı fondötenlerin nasıl cilt bakım kalitesi sağladığını hatırlatıyor.

Her cilt tipine fondöten önerilir mi?

Fondötenler her tip cilde uygulanır ama fondöten içerikleri her cilde uygun olmayabilir. Fondöten seçimi yaparken içeriklerine çok dikkat etmek gerekir: Örneğin akneli ciltlere sahip kadınların su bazlı bir fondöten, kırışıklığı daha yoğun olan ciltlilerin ise, daha ince yapıda ama kapatma özelliği yüksek ve aynı zamanda nemlendirici etkisi olan bir fondöten tercih etmeleri gerekir.

Fondötenin seçimi kadar uygulanması da önemlidir değil mi?

Fondötenden önce cildi temizlemek ve nemlendirmek hem fondötenin daha rahat sürülmesi, hem de daha güzel ve doğal görünmesi için çok önemlidir. Eğer cilt çok kuru ve mat görünümlüyse ya da cilt yüzeyinde birikimler varsa, uygulama öncesinde peeling yapmak fondötenin daha pürüzsüz ve cilt ile uyumlu görünmesini sağlar.

Fondötenin ciltte doğal görünmesi için öncelikle ne yapmalıyız?

Fondötenin ciltte doğal görünmesi için 1. kural, doğru tonu seçmek ve doğru uygulamaktır. Doğru rengi bulmak için fondöten çene kemiğinde denenmelidir, el üstünde denemek yanlıştır. Fondöteni daha ince uygulamak için ise, nemli bir sünger kullanılabilir. İlk önce sünger su ile ıslatılır ve uygulama, yüz ortasından başla***** yanlara doğru ka***** yapılır. Daha kalın kapama sağlamak için fondöten parmak uçları ile tüm yüze uygulanır. Fondöteni çene kemiği, boyun çizgisi ve saç diplerinde dikkatli kullanıp iyice dağıtmak gerekir. Fondöten uygulamasını bitirdikten sonra, saç ve kaşlarınıza bulaşmış olan fondöteni temizlemeyi unutmayın.


Fondötenin cilt bakım kalitesinde olması ne demektir?

Günümüzde nemlendiriciler, içeriklerindeki doğal renklendiriciler ve güneş filtreleri ile fondötenler gibi cildi kapatıp, pürüzsüz ve daha canlı bir görünüm sağlayabiliyorlar.

Fondötenin doğal renklendiriciler içermesi neden bu kadar önemlidir?

Suni renklendiriciler gözenekleri tıka***** ciltte siyah nokta oluşumuna sebep olurken eğer cilt sivilceliyse sivilcelerde de artışa sebep olabilir.

Fondötenin olmazsa olmazı nedir?

Akşamları fondötenin tamamen ciltten temizlenmesi gerekir. Kullanılan temizleyicinin su bazlı kirlerin yanı sıra yağ bazlı kirleri, renklendirici ve güneş filtrelerini tamamen durulayacak kalitede olması gerekir. Temizleyicinizi üst üste iki kez kullanarak daha da etkili hale getirebilirsiniz.


Yeni Çıkan Fondötenler;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dermalogica Sheer Tint Moisture SPF 15

Üç etkiyi tek bir üründe topluyor: Hafif ve yağsız nemlendirme, hafif renklendirme (light, medium, dark olarak 3 farklı ton) ve güneş koruması. Doğal renklendiricili, su bazlı, aynı zamanda nemlendirme özelliğine sahip. Farklı tonları ile tüm cilt tonlarına hitap eden fondöten cilt bakımının son, makyajın ilk aşaması. Kapama ve canlı görünüm sağlamanın yanı sıra makyaj bazı olarak makyaj ürünlerinin olumsuz etkilerinden de cildi koruyor.

125.00 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Clinique Even Better Make Up SPF 15

Makyaj ihtiyacını ortadan kaldıran fondöten, lekelerin görünümünü azaltmaya ve yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcı oluyor. Hafif ve yağsız formülüyle, cilt rengini yeniden yapılandırmaya yardımcı olmak ve düzenli kullanımla renk farklılıklarını azaltmak için kullanılır. C Vitamini, güçlü antioksidanlar ve minerallerle zenginleştirilmiş formülü, lekelerin görünümü azaltma ve tedavi etmeye yardımcı olmanın yanı sıra aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm de sağlar.

56,05 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Elizabeth Arden Intervene Makeup SPF 15

Intervene sıvı fondöten Biodormin içeriğiyle yaşlılık belirtilerini dondurur. Eşit tonda kapatıcılık sağlarken tüm gün boyunca aydınlık, doğal ve hafif bir görünüm sağlar. Normal ciltler için uygundur. İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirgeyerek cildin daha genç görünmesinde yardımcı olur. Cilt tonunu eşitler ve renk düzensizliklerini kapatarak doğal ipeksi görünüm verir. %100 yağsızdır. Anti-oxidant vitaminler E, C ve SPF 15 güneş koruma faktörü içerir.

123.30 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dior Diorskin Nude Fluide SPF 10

Su kadar taze ve kadifemsi fondöten, cildinizi tazelik ve ışıltı katarak pürüzsüzleştirir .Cildin doğal güzelliğine denge,canlılık,satenimsi bir görünüm ve ışıltı katar. Formülünün özündeki Mineralleştirilmiş Su mikro-damlacıkları, şeffaf bir tabaka oluşturarak ışığı yakalar ve yansıtır. Günden güne, cilt makyaj yokken bile daha güzel görünür. Değerli mineraller, vitaminler ve elementler bakımından zengin Mineralleştirilmiş Su, cilt için nemlendirici ve enerji verici bir formda hareket eder. Cilt parlar ve göz kamaştırır, daha güzel görünür.

93.60 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bourjois Brush Fondation

Brush Foundation'un yapısı son derece elastik, yumuşak ve pürüzsüz.Soft-focus pigmentleri ve zenginleştirilmiş simikon elastomer sayesinde ışık yayılımını optimize edip, kırşıklıkları kamufle ediyor.

44.55 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

La Prairie Anti Aging Foundation SPF 15 Shade

La Prairie Anti-Aging Koleksiyonunu, anti-aging bakımının kesintisiz ve etkili devam edebilmesi için koleksiyonu anti-aging etkili, SPF 15 güneş korumalı, su bazlı, hücresel bir emülsiyon olan La Prairie Anti-Aging Fondöten SPF 15 ile tamamlıyor. Seriyi tamamlayan bu fondöten de diğer ürünlerde olduğu gibi La Prairie‘nin efsanevi anti-aging özellikli Hücresel Kompeksini içeriyor.

171.00 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lancome Teint Idole Ultra

Yüksek dirençli pigmentlerden oluşturulmuştur. 14 saate kadar uzun süreli kalıcılık sağlar. Yumuşak his teknolojisi eksiksiz bir rahatlık sunar. Hafif, yağsız ve cilt üzerinde mükemmel bir şekilde kayar. Eksiksiz bir şekilde kapatır ve kusursuz bir cilt yaratır. Normal-yağlı ciltler için.

98.10 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pupa Smart Skin Compact Foundation

Doğal, saten ve düz bir renk. Dengeleyici fondöten cildin kuru bölgelerini nemlendirirerek korurken T bölgesi ve yağlı bölgelere opak bir görünüm kazandırır. Antioksidan, koruyucu yeşil çay özü, avocado yağı içerir. Sebum üretimini yavaşlatır.

56.88 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Guerlain Parure Compact Foundation SPF 20

11 renkten oluşan palet, en açıktan en koyuya her cilt tipinin güzelliğini ortaya çıkarıyor. Kalıcı renk sağlayan fondöten fazla nem ve yağı engelliyor. Cildi aydınlatıyor, kusurları kapatmaya yardımcı oluyor, cilt doğal, saf ve güzel bir görünüm kazanıyor.

141.50 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Smashbox High Definition Foundation-LIGHT L3

SPF 15 Güneş Koruma içerir. Özel formülüyle cilde pürüzsüz ve parlak görünüm veren ürün aynı zamanda C vitamini içeriyor. Yağsızdır.

86.00 TL



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Shiseido Sun Protection Compact Foundation SPF 30

Tere, yağa ve suya dayanıklı fondöten nemi cilde hapsederek saatlerce tazeliğini korur. İnce, doğal ve mat bir görünüm veren pudra fondöten kuru veya nemli bir süngerle uygulanabilir. 4 farklı renk seçeneği vardır.

64.00 TL

ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fondoten, fondöten, kullanmaliyim, kullanmalıyım, nasil, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nasıl bir fondöten kullanmalıyım? AngeL Makyajın Püf Noktaları 0 07 Mayıs 2014 10:12
Fondöten Nasıl Kullanılır? taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:07
Fondöten Nasıl Sürülür? Fondöten Sürmenin Farklı Teknikleri Zen Makyajın Püf Noktaları 0 14 Mayıs 2013 17:29
Kıyafetlere bulaşan fondöten nasıl çıkar? Violent Makyajın Püf Noktaları 0 27 Haziran 2012 17:21