IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2010, 02:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kış Ayında Saç Bakımı




Saçımıza her mevsim özen göstermek gerek. Ancak yazın güneş, kum, denizden zaten yıpranarak çıkan saçlarımız kış aylarında da isli ve ağır havadan etkileniyor. Bu yüzden canlılığını yitiren saçlarımız için kış aylarında daha farklı bir bakım uygulamamız gerekiyor. İşte kış aylarında daha canlı saçlara sahip olmak için bazı ipuçları:

* Piyasada pek çok farklı markanın bakım ürününü bulabilirsiniz. Onarıcı bakım kremi, şampuan ve kürler saçlarınızın temel yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Saçlarınızı şampuan ve ılık suyla yıkayıp duruladıktan sonra henüz nemli olan saçlarınıza bakım kremini uygulayın. İşlemin saçınıza nüfuz etmesi için birkaç dakika beklerken saçınız yumuşak bir havluya sarılı olsun. Eğer konsantre kür veya ampul kullanıyorsanız, kutu üzerinde belirtilen dozun dışına çıkmayın. İşlemi saçınıza uygularken saç derinize parmak uçlarınızla uzun uzun masaj yapın. Böylece yaptığınız bakım saçınıza daha iyi etki eder.

* Evde hazırlayacağınız bu maskeyle de saçlarınızı canlandırabilirsiniz. 1 yumurta, 1-2 kaşık zeytinyağı, bir kaç damla limonu kırdığınız 1 tane bepanthen ampülle karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza iyice yedirerek uygulayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra ılık suyla iyice yıkayın. Bu maskeyi ayda bir kere uygulamanız yeterli.

* Kışın daha çok saç kurutma makinası kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu da saçlarımızda kuruluğa yol açabilir. Saçınızın nemini kaybetmişse, saç uçlarınıza ayrı önem vermelisiniz. Düzenli olarak saçlarınızı ucundan kestirmek ve saç maskesi uygularken özellikle uç kısımlara yedirmeye çalışmak önemlidir. Maskenin etkisini arttırmak için saçınızda maskeyi bekletirken bone giymeli ve bekleme süresini kalorifer yanı gibi evinizin sıcak bir köşesinde geçirmelisiniz.

* Kışın saçlarınız daha mat bir görüntüye sahip olacaktır. Bu nedenle saçlarınızı boyatıyorsanız renk seçiminizde bunu göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca kuaförünüze giderken besleyici ve bitkisel özlü bir saç boyası götürmeye dikkat edin.

* Şapka ve bere takıyorsanız saçınızın nemli ya da ıslak olmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca şapkanız başınıza uygun ölçüde olmalı, kesinlikle başınızı sıkmamalı ve saçlarınızı ezmemeli.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayinda, ayında, bakimi, bakımı, kis, kış, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ocak Ayında Bahçe Bakımı Numune Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Şubat 2015 10:30
Şubat Ayında Bahçe Bakımı Numune Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Şubat 2015 10:25
Nisan Ayında Bahçe Bakımı Numune Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Şubat 2015 10:22
Mayıs Ayında Bahçe Bakımı Numune Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Şubat 2015 10:20
Haziran Ayında Bahçe Bakımı Numune Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Şubat 2015 10:18