IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2010, 21:59   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Makyajın Püf Noktaları




Makyajın Püf Noktaları

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pürüzsüz ve kalıcı bir makyaja sahip olmak istiyorsanız cildiniz ve dudaklarınızı makyaja hazırlamanız gerekir. İhtiyaçlarınız ise; cilt tipinize uygun nemlendirici krem ve süzme baldır. Bal; içeriğindeki anti bakteriyel maddeler sayesinde cildin temizlenmesini, sıkılaşmasını ve ölü hücrelerin arındırılmasını sağlar. Süzme balı; yüz, boyun ve dudaklarınıza masaj yaparak sürün. Sadece 5 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayıp havluyla kurulayın. Cilt tipinize uygun nemlendirici krem sürüp, cildinizin kremi emmesini bekleyin.
Cildiniz makyaja hazır hale geldi ve başlamak için son bir adım kaldı: kaşlarınız! Işıklı bir ortamda kaşlarınızı kontrol edin, fazlalıkları cımbız yardımıyla alın. Kaşlarınızın düzgün şekilli olmasını sağlamak için temiz ve kuru bir diş fırçasının üzerine az miktarda saç spreyi sıkıp kaşlarınızı tarayın. Diş fırçası; kaşlarınızı kolayca taramanızı sağlarken, sprey; şeklinin sabitlenmesine yardımcı olur.
Yüzünüzdeki lekeleri gizlemek, sivilce izlerini kapatmak ve pürüzsüz makyaj için fondöten olmazsa olmazlardan biridir. Fondöten; kullanacağınız diğer makyaj malzemeleri için uygun bir zemin hazırlar.
Fondöten sürmek için en uygun yöntem; süngerdir. Parmak uçlarıyla sürmek, tırnak içlerinin kirlenmesine ve zor yayılmasına neden olur. Nemlendirilmiş cildinize sünger yardımıyla cilt rengine uygun fondöten sürün.
Gün boyunca makyajınızın kalıcı olmasını sağlamak, parlamasını önlemek için kullanabileceğiniz en uygun makyaj malzemesi pudradır. Toz pudralar kolayca uygulanır ve doğal görünür. Büyük bir fırça yardımıyla toz pudrayı, fondöten üzerine uygulayın.
Gözlerine parlak bir görünüm kazandırmak, koyu halkaları gizlemek için beyaz simli farı göz çevresine uygulayın. Her göz rengine yakışan gri göz kalemini gözlerinizin alt ve üst bölümüne sürün. Dilerseniz kıyafetinizle uyumlu renkte göz farı tercih edebilirsiniz.
Kirpiklerinizi kıvırıcıyla kıvırdıktan sonra rimeli; kirpik diplerinden uçlarına doğru bir kat sürün. Rimel kuruduktan sonra sadece uçlarına bir daha sürün.
Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek, yüzünüze canlılık vermek için büyük bir fırça yardımıyla allık sürün. Allık sürerken doğru noktaları bulmak için en ideal yöntem; aynanın karşısında gülmek ve elmacık kemiklerinize doğru yatay hareketlerle sürmektir. Beyaz tenliyseniz pembe; buğday ve esmer tenliyseniz şeftali tonlarında allık tercih edebilirsiniz.
Makyajın son adımında dudaklarınızı ruj ya da parlatıcı ile renklendirin. Rujun kalıcı olmasını istiyorsanız; ince bir kat fondöten uyguladıktan sonra rujunuzu sürün. Günlük kullanım için pastel renkler ve şeffaf dudak parlatıcılarını tercih edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
makyajın, noktaları, püf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pembe makyajın püf noktaları Violent Makyajın Püf Noktaları 2 26 Aralık 2014 15:53
Makyajın Püf Noktaları İndex Seth Makyajın Püf Noktaları 0 07 Eylül 2014 21:36
Makyajın Püf Noktaları Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Ekim 2010 07:11
Makyajın en önemli püf noktaları Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Ekim 2010 16:24
Makyajın Püf NoktaLarı Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 15 Mart 2009 23:11