IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2010, 19:22   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bitkisel Banyo Çeşitleri




BITKISEL BANYOLAR - GOZ BANYOSU

Göz problemlerini (şiş gözler, iltihaplar vs.) şifalı bitki haşlamaları veya kaynatmaları ile tedavi etmenin iki temel yolu vardır. Biri bir göz kadehi kullanmak, göze uygun şekilde yapılmış bir kap. Diğer metot ise aynı anda özellikle her iki gözü de tedavi etmeye uygun yüzü içinde batırmaya müsait, yeterince ilacı alabilecek büyüklükte bir kâse veya leğen kullanmaktır. Her iki metot ile de, banyo üç ile dört kez uygulamadan ibarettir, her biri esnasında göz sıvı ile temas halinde iken gözlerinizi defalarca açıp kapatırsınız.

BITKISEL BANYOLAR - BUHAR BANYOSU

Buhar banyoları özellikle solunum yolu ile ilaç verilmesi durumları için uygundur, ama dış uygulamalar için de uygun olabilirler. Bir solunum buhar banyosu için bir sandalye, buhar çıkaran bir şifalı bitki haşlaması veya kaynatması içeren bir kap, kabı üzerine koyacağınız bir şey ve sizi ve bütün araçları tamamen örtmeye yetecek yeterli battaniyeye ihtiyacınız vardır. Sandalye ve kabı başınızı üzerinde tutacak ve buharları soluyacak bir şekilde düzenleyin.
Siz ve kabın tamamen örtülmesini sağlamak için battaniyelerle her tarafınızı örtecek birisi bulunmalıdır. Başınız kabın üzerinde olacak şekilde buharı 15-30 dakika kadar teneffüs edin. Bazen bunun birkaç saniye süren soğuk oturma veya yarım banyo ve sonra mumya gibi, sıcak battaniyelerle sarılmış olarak 1 ile iki saat yatakta yatma takip eder. Bu buhar banyosu tedavisi soğuk algınlığı, sinüs ve solunum problemleri ve orta kulak iltihaplan için iyidir.

BITKISEL BANYOLAR - SAUNA BANYOSU

İdeal bir harici buhar banyosu sağlar. Ama buna sahip olmayanlar bir bambu sandalye (veya oturak yerinde delikler bulunan bir oturak), buhar çıkartan şifalı bitki haşlaması veya kaynatması bulunan iki kap, tahta bir ızgara ve her şeyi örtmeye yetecek kadar battaniye, boynundan veya belinden aşağısı örtük bir kişi ile saunada imiş gibi davranabilirler. Bir kabı sandalyenin altına, diğerini de sandalyenin önüne yerleştirin, böylece tahta ızgarayı kabın üzerine yerleştirince ayaklarınızı onun üzerinde rahatlıkla istirahat ettirebilirsiniz.

Sandalyeye oturun, ayaklarınızı ızgaranın üzerine koyun ve birisi sizi ve kapları tamamen örtsün. Yalnızca belden aşağınızın örtülmesine ihtiyacınız vardır, ama boyundan aşağınızı örtmek daha kolay olabilir. Bu buhar banyosu 20 ile 30 dakika sürer, belki birkaç saniyelik soğuk yarım banyo alınabilir. Tedavinin son bölümü, solunum buhar banyosunda olduğu gibi yataktır. Harici buhar banyosu böbrekler ve bağırsak ağrıları ve prostat problemleri için iyidir.
“Eğer mesane iltihabı veya prostat iltihabınız var ise soğuk yarım banyoyu uygulamayınız.”

BITKISEL BANYOLAR - SU TEDAVISI

Şifalı Bitki Banyosu Hidroterapi hastalığın tedavisi için suyun kullanılması “su tedavileri” için ihtimamla hazırlanmış sağlık kaplıcaları tesislerine sahip olan Avrupa’da çok popülerdir. Bunlar sıklıkla suyun doğal iyileştirici gücünü arttırmak için veya vücut üzerinde özel etkiler üretmek için mineral suyu ve şifalı bitki banyoları içerirler. Siz iyileştirici banyoları almak için birkaç basit gereçle, onların faydalarını evde elde edebilirsiniz. Tüm veya kısmi şifalı bitki banyoları, banyo küvetinden göz kadehine kadar her şekil ve boyutta gerçekleştirilebilir.

Temel olarak onlar, bitki haşlamaları veya kaynatmalarının ilave edildiği banyolardır. Kullanılan bitkiler ve ısıya bağlı olarak, bu tür banyolar beyni ve vücudu sakinleştirebilir veya uyarabilir, gözenekleri açar veya kapatır, iltihaplanmayı, kaşıntıyı veya ağrıyı giderir ve başka değişik etkiler yapar. Tam bir banyoya ilave etmek için bir haşlama yapmak için her halükarda birkaç gramdan kilolarca bitki kısımları demet yapılır veya bir ipek veya başka bir bez torba içine dikilir ve sonra bir litre veya daha fazla suda kaynatılır. Kısmi banyolar için, tek fark daha küçük miktarların (genellikle tam banyonun üçte biri kadar) kullanılmasıdır. Banyoyu alırken, daha fazla özelliği elde etmek için torbayı suyun içine koyabilirsiniz ve sıkı bir keselenme için onu şifalı bitki “banyo kesesi” gibi kullanabilirsiniz.

BITKISEL BANYOLAR - TAM BANYO

Sıcak banyolar (30-35°C) sinirler için sakinleştirici ve yatıştırıcıdır. Onlar aynı zamanda mesane ve idrar yolları problemleri, hafif üşütmeler ve düşük ateşler için de faydalıdırlar. Artmış kalp faaliyetine neden olarak, sıcak (35-45°C) ve soğuk (15-20°Q’un her ikisi de sistemi şok ederler (başlangıç şokundan sonra soğuk banyo ile kalbin çalışması yavaşlar). Sıcak banyoyu takiben battaniyelerle sarınmak aşırı terlemeye neden olabilir ve bu nedenle soğuk algınlıklarına ve ateşlere faydalı olabildiği gibi yetersiz böbrek fonksiyonları nedeni ile biriken vücut artıklarının atılmasına da yardımcı olabilir.

BITKISEL BANYOLAR - YARIM BANYO

Yarım banyo tam banyo ile oturma banyosunun yarı arasındadır, bacaklarınız ve ayaklarınız suyun altında olarak ama vücudun üst kısmı suyun dışında olacak şekilde, göbeğinize kadar olan suyun içinde oturursunuz. 5-15 saniyelik soğuk yarım banyolar (günde bir defa) baş ağrısı, uykusuzluk, sinirsel problemler, tiroit bezinin çok çalıştığı haller, aşırı gaz ve kabızlıkta yardımcı olabilir. Sıcak yarım banyo (35 °C 10 dakika kadar) düşük kan basıncı ve menopoz şikâyetleri için kullanılabilir. Sıcak yarım banyo sıklıkla derinin kuvvetlice fırçalanmasını da içerir ve sırta kısa bir soğuk su püskürtülmesi ile bitirilebilir.

BITKISEL BANYOLAR - OTURMA BANYOSU

Oturma banyosu, göreceli olarak az miktardaki suya oturmayı içerir. Özellikle oturma banyosu için özel olarak yapılmış banyo küvetleri mevcuttur, ama içine oturulabilecek büyüklükteki herhangi bir küvet yeterlidir. Bir oturma banyosu almak için, bir küvetin içine oturduğunuz zaman göbeğinize kadar gelecek miktarda sıcak veya kaynar şifalı bitki banyo suyu koyun. Küvetin yanındaki bir destek seti üzerinde ayaklarınızı destekleyin ve sonra boyundan aşağı tamamen örtülmüş olmak için kendinizi büyük havlular veya battaniyelerle sarın. Eğer banyo küveti kullanıyor iseniz, 10 cm. kadar su koyun, dizlerinizi yukarı kaldırın ve suyu elinizle karnınıza sıçratın. Küvette 10 ile 20 dakika kalın, sonra kısa bir soğuk banyo veya duş ile temizlenin, (soğuk oturma banyoları da alınabilir, ama bunlar birkaç dakikadan fazla olmamalıdırlar.) Oturma banyoları, idrar yolları, alt karın bölgesi ve makat için faydalıdır. İltihaplanmalara, telvis kanlanmalarına, kramplara, hemoroitlere, adet problemlerine ve böbrek ve bağırsak ağrılarına yardımcı olabilir.

BITK
ISEL BANYOLAR - AYAK BANYOSU

Bir ayak banyosu basitçe ayakları ve baldırları şifalı bitki banyo suyu ile doldurulmuş derin bir kap veya banyonun içine sokmaktır. Kronik olarak soğuk olan ayaklar için 15 dakika sürecek bir sıcak ayak banyosu iyi bir tedavi olacaktır. Bu aynı zamanda mesane, böbrek, boğaz ve kulak iltihaplan içinde tavsiye edilir. Soğuk ayak banyoları (soğuk rahatsızlık vermeye başlayınca veya ayaklar sıcak hissine kapılınca sonlandırılır) yorgun ayaklar, kabızlık, uykusuzluk, baş ağrısı, burun kanaması ve soğuk algınlığı için faydalıdır. Bacaklarda dolaşımı uyarır, varis oluşumunun önlenmesine de yardımcı olduğu ve hatta az adet kanamasına bile iyi geldiği söylenir. Aynı zamanda uykusuzluk, baş ağrısı, yüksek kan basıncı ve kronik ayak soğukluğunda da faydalı olduğu söylenir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banyo, bitkisel, Çeşitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düz Yazı Türleri - Düz Yazı Çeşitleri Nelerdir -Yazı Çeşitleri Hakkında Bilgi PySSyCaT Türkçe 0 28 Ekim 2014 00:36
Bitkisel Psişizm -Bitkisel Psişizm Nedir - Bitkisel Psişizm Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 21:45
Kök Çeşitleri - Bitkilerde Kök Çeşitleri PySSyCaT Biyoloji 0 19 Ekim 2014 11:24
Pembe banyo takımları & Pembe banyo halıları Sevda Ev Dekorasyonu 0 04 Şubat 2013 17:44
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13