IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 17:53   #1
Çevrimiçi
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Cilt Hastalığı Öldürüyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Akman, derinin üst tabakasında hücreleri birbirine bağlayan bir takım proteinler bulunduğunu, Pemfigus hastalığını taşıyan bireylerde bu protein yapılarına karşı vücudun otoantikor üretmeye başladığını söyledi. Tam olarak nedeni bilinmeyen bu hastalıkta, derinin kendisini yabancı olarak algıladığını belirten Akman, ''Deri bir anlamda kendi kendiyle savaşıyor'' dedi.

Yanıklarda olduğu gibi, içinde sıvı bulunan kabarcıklar ve kabuklu yaralar şeklinde görülen Pemfigus'un deride görülebildiği gibi ağız içi, gözler ve vajinal bölgede de ortaya çıkabildiğini bildiren Doç. Dr. Akman, hastalığın çoğunlukla ileri yaştaki kişilerde görüldüğünü, az sayıda da çocuk hasta bulunduğunu kaydetti.

Pemfigus'un daha çok Akdeniz ırkında görülen bir hastalık olduğunu anlatan Ayşe Akman, hastalığın Antalya ve Adana bölgesindeki görülme sıklığının yüzbinde 2,4 olduğunu, son iki yıl içinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'na başvuran hasta sayısının 60'a yakın olduğunu ifade etti.

Hastalığın teşhisinin ardından tedavisinin onlarca yıl sürebildiğine dikkati çeken Doç. Dr. Ayşe Akman, şöyle konuştu:

''Daha çok kortizon denilen steroid tedavileri kullanılıyor. Başlıca tedavi bu. Bağışıklık sistemini baskılayıcı tedaviler de var ama bu ilaçların yan etkileri de olabiliyor. Yan etkiler de bağışıklık sistemini baskıladığından ya da steroidler kemik erimesi, tansiyon, şekere yatkınlık yaptığı için bu hastaların ilaçların yan etkileri bakımından iyi takip edilmeleri gerekiyor. Eskiden Pemfigus Vulgaris denilen, ağız mukozasını tutan alt tip ölümcül seyredebiliyordu.

Deri bütünlüğü bozuk olduğu için mikroorganizmalar çok rahat deriye ve vücuda girebiliyordu veya sıvı kaybı, elektrolit kaybı nedeniyle ölümler görülüyordu. Şimdi tedaviler çıktı. Bu sefer de tedavilerin yan etkileri nedeniyle ölümler başladı. Pemfigus ölümcül seyredebilmesi, ilaçların yan etkilerinin görülebilmesi bakımından önemli bir hastalık. Süreğen bir hastalık olduğu için itina gerektiriyor.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt, öldürüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akut Dağ Hastalığı (Yükseklik Hastalığı) Nedir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 24 Ağustos 2011 01:40
~ Bu Balık Öldürüyor!.. Sametold IF Ekstra 0 13 Kasım 2010 11:33
Cilt Kızarıkları İçin Maske Nasil yapilir? Bitkisel cilt maskesi yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 13:58
Cep telefonu öldürüyor! Slipknot Cep Telefonlar 0 22 Eylül 2010 22:13