IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2012, 23:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetikte Doğal Arayışı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Gençlerin Kozmetikte Doğal Arayışı

Yeni kuşak; artık kozmetik ürünlerini seçerken ne kadar doğal olduğuna bakıyor. Her türlü yeniliği takip eden genç kuşak, doğal gıdaların ve cilt bakım ürünlerinin hayatlarında ciddi bir fark yaratacağına inanıyor. Doğallık artık her zamankinden çok daha popüler ve önemli. Çünkü cildimiz için, sağlığa zarar vermeyecek ve cildi besleyecek bakım ürünleri kullanmamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz.

EN GENİŞ ORGAN
Cildimiz, vücudumuzdaki en geniş organımızdır. Yaşar, nefes alır ve yaşamını sürdürmek için vücudumuzdaki diğer organlarla aynı besinlere ihtiyaç duyar. Yani diğer tüm organlarımız için yapmak istediğimiz veya istemediğimiz her şey; cildimiz için de geçerlidir. Yani akciğerimize, kalbimize, böbreklerimize iyi gelecek besinlerin cildimize de iyi gelmesi kaçınılmazdır. Veya diğer organlarımızdan uzak tutmak istediğimiz kimyasalları, cildimizden de uzak tutmaya çalışmamız gerekir. Doğal ürünler; cildi en iyi şekilde beslemeye yardımcı olan vitaminler, mineraller, aminoasitler, temel yağ asitleri ve antioksidanlarla dengelenmiş, besin değeri açısından yüksek içeriklerden oluşur. Cilt tarafından kolayca emilerek cildin onarımına ve korunmasına yardımcı olan bu içerikler; sağlıklı hücre yenilenmesini ve cilt sağlığını korumayı da destekler.

ASLINDA ÇOK KOLAY
Ama ne yazık ki doğal ve vücuda zarar vermeyen ürünler kullanmak isteyen çoğu kişi; yeterli kaynak olmadığı için satın aldıkları ürünlerin içerikleri hakkında tam bilgi edinemiyorlar. Doğal olmayan markaları; sırf ürünlerin üzerinde bir-iki doğal içerik okudukları veya bir iki meyve-sebze resmi gördükleri için doğalmış gibi algılıyorlar. Oysa bir ürünün doğallığından emin olmak için, içeriğine dikkatli bakmak yeterli oluyor.

İÇERİĞE VE ÜRETİME DİKKAT!
Doğal Ürünler Birliği'nin 'Doğallık Standardı'na göre doğal olduğunu iddia eden bir ürünün sahip olması gereken içerikler şöyle:
Ürünün içerikleri yenilenebilir/doğada bol bulunan kaynaklardan gelmelidir.
Doğallığı bozulmadan, minimum işlemden geçerek üretilmelidir.
Üzerinde 'doğal' yazan bütün ürünler; en az yüzde 95 oranında doğal içeriklerden oluşmalıdır. Ayrıca insan sağlığına zarar verme riski taşıyan, doğal olmayan hiçbir içerik içermemelidir.
Bu ürünler; doğal içeriklerinin yapısını değiştirecek/ bozacak veya ters etki yapacak hiçbir işlemden geçirilmemelidir.

DOĞALLIĞINDAN EMİN OLMAK İÇİN...
Bir ürünün gerçekten doğal olduğundan emin olmak için etiketini okuyun. Arkasında 'Doğal Ürünler Birliği Standardı' (Natural Products Association Standard) logosu varsa, o ürün en az yüzde 95 doğal içeriklerden oluşuyor demektir. 1936'da kurulan Doğal Ürünler Birliği, Amerika'da doğal ürünler endüstrisine dair en köklü kuruluştur. Bu kuruluş; tüketici sağlığını korumak için, 'doğal' olarak adlandırılan ürünlerin sahip olması gereken özellikleri, 'Doğallık Standartları' adıyla belirlemiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arayışı, doğal, kozmetikte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kozmetikte pembe! Ruj Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Mart 2011 22:00
Kozmetikte Türk-İtalyan ortaklığı İlker Haber Arşivi 0 18 Nisan 2010 12:09