IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 17:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözaltı torbalarını gidermek için ne yapılmalı




işte gözaltı morluklarından kurtulma yolları…

Gözaltı torbaları bazen genetik olabileceği gibi bazende yaş ilerledikçe ortaya çıkan bir durum olduğu kadar yorgunluk,uykusuzluk gibi etkenlerede bağlı olabilir.

Gözaltı torbaları için ne yapılmalı diye merak edenler için sizlere işinize yarayacağını düşündüğüm çözüm önerilerini sunuyorum.

Göz altı torbaları neden olur?
Göz altı torbaları genellikle yorgunluk, stres ve en önemlisi genetik faktörlerin yol açtığı yaşlanma belirtisidir. Yorgunluk en sık rastladığımız sebeplerdendir. Uzun süre bilgisayar başında çalışmak, uzun saatler televizyon seyretmek, uykusuz kalmak göz altı torbalarını tetikleyen sebeplerdir.

Göz altı torbaları, göz altındaki yağ keseciklerinin fıtıklaşmasından dolayı kendini gösterir. Bu yağ kesecikleri göz çevresindeki birçok kasın arasında tampon görevi görür. Zaman içinde bunların üstündeki bağ dokusu ve deri gevşedikçe, kaslar da uzun süre kasılı vaziyette kaldığında bu torbalarda fıtıklaşmalar oluşur.
Stresli olmak, kaslarda kasılmayı artırdığından, keseciklerin üstünde basınç yaparak bunların aralarda fıtıklaşmasını tetikler.

Göz altı torbalarının oluşumuna yol açan diğer önemli faktörler de genetik yapıdır. Annemizde, anneannemizde bu tür oluşumlar varsa, bizim de 25-30 yaşından itibaren göz altı torbalarıyla karşılaşmamız kaçınılmazdır.

Gözaltı Torbaları İçin Ne Yapılmalı?

Alabileceğimiz en basit önlem, evde bir göz maskesi bulundurmaktır. Soğuk, buz içeren maskeler genellikle hızlı bir şekilde göz altı dokusunu sıkıştıracağından, hızlı bir rahatlama sağlar. Bunları 10-15 dakika kadar gözlerimizin üstünde tutmak faydalı olur.

Ayrıca, göz altı dokusunu sıkılaştıran birtakım mutfak malzemeleri de vardır. Soğuk patates ya da salatalık dilimlerini maske şeklinde belli bir süre bu göz bölgesinde tutmak gerekir. Soğuk çay maskesi de yapılabilir. Siyah çay ya da papatya çayı aynı etkiyi gösterir.

Göz altı torbaları nasıl giderilir?
Tedavi, göz altı torbalarının hangi aşamada olduğuna bağlı olarak değişir. Başlangıç safhasındaki torbalanmaların neden olduğunu tespit etmek gerekir öncelikle. Eğer yorgunluğa, düzensiz yaşama bağlıysa, yaşantımıza dikkat etmek, dinlendirici ve göz altı dokusunu sıkılaştırıcı dermokozetikleri kullanmak yeterli ve faydalı olacaktır.

Genetik faktörlere ve yaşlanmaya bağlı olarak oluşmuş, ilerlemiş seviyedeki göz altı torbalarının giderilmesi basit yöntemlerle mümkün olmaz. Bunun için bir plastik cerraha başvurmak gerekir. Plastik cerrah bu torbaları bazen çıkarır bazen de bunların bir fıtıklaşmadan kaynaklandığını göz önünde bulundurarak tekrar yerine yerleştirilecek operasyonlar yapar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gidermek, gözaltı, için, ne, torbalarını, yapılmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Keneyle mücadele için neler yapılmalı Feronia IF Ekstra 1 15 Ağustos 2020 16:02
Kuru cilt için ne yapılmalı System Sağlıklı Bakım Önerileri 0 31 Ekim 2011 11:25
İlk buluşmada akılda kalmak için neler yapılmalı Pisadam Aşk Doktoru 1 08 Ekim 2011 18:14
Ayak mantarını gidermek için ve önlemek için bakım YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:17
Çatlayan eller için ne yapılmalı? Juventus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 09 Kasım 2009 10:38