IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2012, 13:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı Kültüründen Günümüze; Hamam Otu





Osmanlı hamamından günümüze gelen ve asıl adı Zındık otu olan bu mucizevi bitki bugünkü adını Saray kültüründen almış…

Doğadaki saf haliyle tüy dökücü özelliğe sahip olan Hamam otu, bugün hala Tunus, Fas ve Cezayir başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor. Eğer siz de canınız yanmadan ve büyük bütçeler ayırmadan istenmeyen tüylerinizden kurtulmak istiyorsanız, Hamam otunu tercih edebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hamam otunun tarihçesi
İstenmeyen tüyler, kadınların yüzyıllardır baş etmeye çalıştığı en büyük problemlerden biri. Günümüzde ağda, lazer epilasyon, epilatör gibi birçok çözüm üretilmiş olsa da, doğal yöntemler de hala büyük ölçüde tercih ediliyor. Asıl adı zındık otu olan bitki, bugünkü adını Osmanlı kültüründen almış. Osmanlı Hamam’ında kadınların istenmeyen tüylerinden kurtulmak için kullandığı bu mucizevi bitkinin adı zaman içinde hamam otuna dönüşmüş.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hamam otunun faydaları
Hamam otu tüyleri jilet ya da tüy dökücüler gibi sadece yüzeyden değil, köklere etki ederek size uzun süreli bir rahatlık sağlar. Ayrıca tüy köklerini zayıflatma özelliği sayesinde zaman içinde tekrar çıkmalarını da engeller.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hamam otu yağının kullanımı
Hamam otu genellikle toz halinde bulunsa da, son dönemde kadınlar uygulaması çok daha rahat ve kolay olduğu için hamam otu yağını tercih ediyorlar. Aktarlardan ve bazı web sitelerinden gerekli bilgileri edinerek kullanabileceğiniz hamamotu yağı tamamen doğal olduğu için zararsız. Kullanım için tüylü bölgeyi jilet ile temizliyorsunuz daha sonra bu bölgeye hamam otu yağını uygulayıp 5-10 dakika kadar bekleyip, yıkıyorsunuz. Dört beş gece kadar bu işlemi uyguladıktan sonra tüylerinizin uzamasını bekliyorsunuz ve aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Tüyleriniz çıkmayı bırakana kadar, yaklaşık altı seans bu işlemi uyguladıktan sonra, sonsuza kadar bu problemle vedalaşmış oluyorsunuz. Ancak yine de cildinizde bazen kızarıklıklar meydana gelebiliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda cildinizi bol soğuk suyla yıkamanız yeterli oluyor. Özellikle bikini bölgesi, bacaklar, genital bölge ve koltuk altı için uygun olan bu yağın göz ve yüz bölgesine temas etmemesi konusunda dikkatli olmanız tavsiye ediliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hamam otu tozunun kullanımı
Hamam otu tozunun kullanımı, yağında göre biraz daha meşakkatli. Öncelikli eldiven giymeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Bir kabın içine göz kararı hamam otu tozunu koyun ve çok cıvık olmayacak bir harç hazırlayın. Sonra bu harcı istenmeyen tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Ancak en fazla üç dört dakika kadar! Daha sonra bir lif yardımıyla bölgeyi silerek, istenmeyen tüylerinizden kurtulun. Eğer bu karışımı cildinizde uzun süre tutarsanız, tahriş olmasına neden olabilirisiniz. Ayrıca kesinlikle teneffüs etmemeli, gözünüze ve yüzünüze temas etmesinden kaçınmalısınız. İki üç hafta içinde tüyleriniz yeniden çıkmaya başlayacaktır. Aynı yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda, istenmeyen tüylerinizden sonsuza dek kurtulabilirsiniz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
günümüze, hamam, kültüründen, osmanlı, otu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı Tarihinde - Hamam Kültürü. Sevda Tarih 0 04 Kasım 2011 19:45
Osmanlı'dan Günümüze Adanmış Ruhların Fetih Mefkûresi Kalemzede Tarih 0 28 Ağustos 2011 17:17
Atatürk Dönemi Tiyatro ve Opera Çalışmalarında Türk Halk Kültüründen Nasıl Yararlanıl PopSy Atatürk Köşesi 0 22 Temmuz 2008 05:12