IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2012, 14:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gençlerin Tercihi Yeşil ve Mavi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sivas'ta kurulu bulunan Türkiye'nin ilk lens fabrikasında, genç kadınların tercihleri doğrultusunda üretilen kontakt lenslerin yüzde 70'ini yeşil ve mavi renkler oluşturuyor.

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk lens fabrikası Anadolu Tıp Teknolojileri, göz içi hidrofobik ve kontakt lens üretimi yapıyor.

Fabrikanın üretim müdürü Muhammet Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikalarında kullandıkları teknoloji ve ham maddenin dünyada bu alanda çalışan diğer firmalara göre çok üstün olduğunu söyledi.

Yüzde 100 yerli üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizen Nalbant, ham maddesinden sterilizasyonuna kadar her şeyi kendi laboratuvarlarında imal ettiklerini belirtti. Nalbant, laboratuvarlarında günlük 200 adet, yıllık ise 60-70 bin arasında sert ve yumuşak kontakt lens üretimi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Nalbant, 2005 yılından itibaren üretimi kademeli olarak her yıl artırdıklarını ifade ederek, ''Geçen seneye kadar ihracat da yapıyorduk ancak talebi karşılamakta güçlük çektiğimiz için artık yalnızca iç piyasaya üretmeye başladık. Daha çok doktorlara yönelik, siparişle çalışıyoruz. Hemen her ilde lenslerimiz satılıyor'' dedi.

Lens üretiminin siyah, kahverengi, mavi, yeşil, gri ve menekşe rengi olmak üzere 6 ana renk üzerinde yapıldığını dile getiren Nalbant, özel siparişlere göre farklı renklerde de üretim yapabildiklerini bildirdi.

-Lensi kadınlar kullanıyor-

Nalbant, erkeklerin gözlük kullanmaktan fazla rahatsızlık duymadığını ve lense ilgilerinin çok az olduğunu belirterek, hedef kitlelerinde kadınların yer aldığını, bu nedenle üretim tercihlerinin de buna göre şekillendiğini vurguladı.

Kadınların daha çok renkli lensleri tercih ettiğini aktaran Nalbant, ''Talepler doğrultusunda üretimimizin yaklaşık yüzde 40'ını yeşil, yüzde 30'unu ise mavi lensler oluşturuyor. Yüzde 30 ise diğer 4 renkten oluşuyor'' dedi.

Kadınların kıyafetlerine ve makyajlarına göre renk tercihlerinin değiştiğini, bu nedenle birden fazla lens kullanan çok sayıda kadın olduğunu ifade eden Nalbant, ''Günlük hayatta kıyafetini çanta veya ayakkabıyla tamamlayanlar, göz rengini de lensle tamamlıyor. Kontakt lensi bu anlamda kullanan müşterilerimiz mevcut'' diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genclerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir gözü yeşil, diğeri mavi... Kalemzede Haber Arşivi 3 06 Eylül 2011 23:37
Mavi Yol, Mavi Tur, Mavi Yolculuk (BODRUM) Sevda Akdeniz Bölgesi 0 21 Ağustos 2011 06:41