IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2013, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tırnak Soyulması - Tırnak Soyulması Hastalık Belirtisi Hakkında Detaylı Bilgi.




Tırnak Soyulması - Tırnak Soyulması Hastalık Belirtisi Hakkında Detaylı Bilgi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Soyulan Tırnaklar Hastalık Belirtisi kadınların en büyük kabuslarından biri olan kırılan tırnaklar kısayken bile kırılmaya devam ediyorsa dikkat etmeye başlamanın zamanının geldiğini gösteriyor.

Kadınlarda el güzelliğine gölge düşürebilecek ve sık sık karşılaşılan tırnak sorunları ve bunların çözümleri ile ilgili olarak bilgi veren uzmanlar “Eğer tırnaklarınızın sertleşmesi için hiçbir ilaç işe yaramadıysa o zaman makasla ve pensle kesemeye bir süre ara vererek kırılmalarını yavaşlatabilir. Boylarını da sert bir törpü yerine üretilmeye başlanılan karton törpülerle kısaltabilirsiniz” şeklinde tavsiyede bulundu.

Tırnakta meydana gelen kalkmalardan şikayetçi olduğunuz takdirde bunun birkaç ihtimali olabileceğinin altını çizen uzmanlar ya da bir mantar hastalığı başlamış olabilir. Sebebi ne olursa olsun yapmanız gereken ilk iş tırnaklarınızı kısaltmaktır. Daha sonra ellerinizi ve tırnaklarınızı uzama süresi boyunca mümkün olduğu kadar kuru tutmaya çalışmalısınız. Eğer rahatsızlığınız mantarsa bu hastalığa karşı kullanılacak pomatları sürmelisiniz. Şikayetiniz sedef hastalığı ise yine bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlardan yararlanabilirsiniz” dedi. Ancak şikayetin tırnaklardaki yüzeyin pürüzsüz olmamasından kaynaklanması halinde sorunun tırnağın uzaması sırasında meydana gelen travmalardan kaynaklanabileceğini belirten uzmanlar “Travmalar tırnaklarınızın şeklini kaybetmesine neden olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beyaz Lekelerin Sebebi Keratin Hormonu Olabilir
Bunun dışında ellerinizde mantar mikrobunun bulunmasından kaynaklanan deformasyon da meydana gelmiş olabilir. Eğer sorununuz travmalardan kaynaklanıyorsa çok çeşitli çözümler bulunabilir. Bazen 25 yaşından itibaren tırnaklarınızda ince ince çizgilere rastlayabilirsiniz. Bu tamamen vücudunuzun ürettiği bir şey olabilir. Bu çizgiler tırnağınızın direncini kırar. Kırılmalarını engellemeniz için tırnaklarınızı kısa kesmelisiniz. Şekil bozukluğunu ise doktorunuzun uygulayacağı tedaviyle giderebilirsiniz” ifadelerini kullandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tırnağın çok fazla ojeli kalmasının ya da sigara içmenin de tırnaklar üzerinde sarartmak gibi olumsuz bir etkisi olabileceğini vurgulayan uzmanlar “Bunun çok çirkin bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız yüzeysel bir temizleme uygulayabilirsiniz. Ayrıca tırnakları besleyici ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi ojenizin markasını da değiştirebilirsiniz. Bazen çocukluğumuzdan beri tırnaklarımızda beyaz beyaz lekelerle karşılaşırız. Bu vücudumuzda bulunan saç ve tırnağımızın temelini oluşturan keratin hormonu gerektiği gibi çalışmıyor demektir. Sonradan meydana gelmiş olabilecek koyu renk beyaz lekeler ise manikür sırasında tırnakların çok fazla zarar görmesi ve mantar kapması nedeniyle oluşmuş olabilir. Travmatik olaylar sonucunda karşılaşabileceğimiz bu tırnak sorunu için sadece bir süre beklemek yeterli. Bütün bu sorunlarla baş etmenin en etkili yolu ise dışarıda yaptırsanız bile kendi manikür takımınızı kullanmanızdır” şeklinde sözlerini tamamladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esma-ül hüsna Hakkında Detaylı Bilgi Swat Esmâ-Ül Hüsnâ 1 07 Eylül 2020 21:15
Agent(s) hakkında detaylı bilgi. L4roXyL mIRC Scripting Dersleri 6 06 Nisan 2013 11:25
Karabük hakkında geniş bilgi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:49
Kişi hakkında geniş bilgi Samet mIRC Scripting Sorunları 11 30 Mart 2011 00:05
Playing sound(s) hakkında detaylı bilgi. L4roXyL mIRC Scripting Dersleri 0 01 Şubat 2008 05:41