IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2013, 18:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz çevrenize gözünüz gibi bakın!




Yorgun mu yoksa uykusuz mu olduğunuzu anlatan göz çevresi, morluklar ve halkalar arttıkça yaşı da ele verir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oysa yaşam tarzından beslenme şekline, göz altına yapılacak masajdan kullanılacak kremlere kadar bu sorunu çözmenin pek çok yolu var.

Ne gözler yalan söyler ne de göz altları... Yorgun gözler, artan göz altımorlukları vehalkalar yaşı ele verir, hatta olduğunuzdan bile yaşlı gösterebilir. Bundan en çok mustarip olansa elbette ünlüler. En son Nurgül Yeşilçay’ın, yeni dizisi öncesi gözaltı torbalarını aldırdığını okuduk. Yaşlandıkça pek çok kişide göz altı problemleri artıyor. Ancak bazıları bu konuda daha şanslı, bazılarıysa o kadar şanslı sayılmaz. Genç yaşta göz altlarımoraracak kadar bahtsız olabiliyor insan. Peki ama neden? Estethica Ataşehi TıpMerkezi’nden dermatolog Prof. Dr. Bülent Taştan, yaş ilerledikçe göz çevresi derisinde incelme, elastikiyet kaybı, kırışıklıklar, hacimkayıpları, koyu renklenmeler, kapak derilerinde sarkmalar ve gözaltlarında torbalanmalar görülmesinin olağan olduğunu söylüyor. Çünkü cilt gençken olduğu kadar hızlı yenilenemiyor. Ancak erken yaşta görülen koyu renkli halkalardan ve torbalardan anne-babamız sorumlu, yani genetik miras da önemli.

Yüzeyselse krem etkili
“Deri yaşla birlikte inceleceğinden alttaki damarların rengi yüzeye yansıyarakmor bir renk almasına neden olacaktır. Renklenmemelanin dediğimiz derideki birmaddeden kaynaklanıyorsa yüzeysel olup ürün kullanımı, göz çevresi peeling’leri ve lazer uygulamalarıyla giderilebilir” diyor Taştan. Dermatolog Dr. Erçin Özümtürk’ün koyu renkli halkalanmalar için önerisiyse antioksidan, retinoid, bitkisel büyüme faktörü içeren ürünler kullanılması. Ancak damarlardan kaynaklanan renklenmenin daha derin yerleşimli olduğunu ve göz çevresi dolaşımını yavaşlatan kronik sinüzit gibi sebeplere dayandığını söylüyor. Bir de göz çevresindeki yağ yastığının yer değiştirmesiyle oluşan çökmeler var. Bunun için Prof. Dr. Taştan hyalüronik asit ve yağ dolguların öneriyor. Göz altında görünen damarların lazerlerle yok edilebileceğini de ekliyor.

Göz altı ışık dolgusu
Düne kadar göz altlarına yapılacak pek bir uygulama ya da etkili bir kremyoktu ancak bilimdünyası bu sorunu da yavaş yavaş tarihe gömmeyi başardı. Seltek tarafından ülkemize getirilen İsviçre Teoxane Laboratuvarlarının 2 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu geliştirdiği “Redensity 2 – Göz Altı Işık Dolgusu” son gelişmelerden biri. Uzman doktor tarafından göz altına enjekte edilen bu dolgu için Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Dr. Patrick Trevidic, “Göz çevresi sorunlarının çözümüne yardımcı olan bir dolgu ürünü” diyor. İçeriğinde, cildin yapı taşlarından hyalüronik asit, cildi yeniden yapılandırma kompleksi olan 8 amino asit, 3 antioksidan,mineral ve vitaminler bulunan dolgu, insan vücuduna tamuyumlu özelliğiyle diğer dolgu maddelerinden ayrılıyor.

Göz masajı
Hayatımızda yapacağımız ufak değişikliklerle de göz çevremizi genç tutabiliriz. Zira sıvı birikiminden kaynaklanan şişlikleri akşamyemeklerinde tuzu azaltarak, düzenli uyuyarak, alkol alımını kısıtlayarak, karbonhidratı azaltarak engellemek mümkün. Prof. Taştan göz çevresine, burun kökünden dışarıya doğrumasaj yapmanın da etkili olduğunu söylüyor. Yüksek yastıkla yatmak ve soğuk kompres uygulamak göz altımorluklarını azaltabiliyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de güneşten korunmak. Taştan uyarıyor: “Lekelenmeler ve kolajen hasarının en büyük sebebi güneş ışınlarıdır. Evimizden çıkmadan göz çevremizi güneşten koruyacak kremleri sürelim ve güneş gözlüklerimizi takalım...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevrenize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müzik, bakın sizde ne gibi etkiler bırakıyor! Sevda Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2013 21:44
Çevrenize baskı yapmak yerine, etkinizi bırakın Zen Kişisel Gelişim 0 17 Kasım 2012 23:49
Burdaki resme dikkatli bakın sonra gözlerinizi kapatın ne oluyor bir bakın Candy Esrarengiz Olaylar 0 09 Mayıs 2010 12:42