IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2013, 00:08   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Menopoza bağli saç sorunlari




Saç dökülmesi ve incelmesi daha çok erkeklerde görülse de, menopozdaki kadınlar da saçlarının döküldüğünü fark ederler. Şu sıralar ilgilendiğimden mi, yoksa, beslenme biçimimizden veya, saçımıza uyguladığımız kimyasal maddelerden mi, bilmiyorum, ama artık çevremde daha çok saçları seyrelmiş kadın görmeye başladım. Her Gün tarağınızda daha fazla saç teli kaldığını görmek moral bozucu olabilir.

Doğa uzmanları insanların da hayvanlar gibi, belirli mevsimlerde tüy döktüklerini söylüyorlar. Sorunun bir nedeni bu olabilir, ama asıl neden, Hormonların etkisidir. Bir zamanlar gurur kaynağımız olan saçlarımızı kaybetmek kolay sindirilecek şey değildir.

Genç görünmeye özen gösteren çoğu kadın ve erkek saç ektirmeye, peruk takmaya veya, Rogaine (Saç çıkartan bir ilaç) kullanmaya başlarlar. Kadınlarda östrojen kaybı saç dökülmesine ve incelmesine neden olur. Güçlü kimyevi Maddeler, fön, elektrikli bigudi, boya ve uygun olmayan fırça kullanımı da saç dökülmesinin nedenlerindendir. Kendinize yuvarlak ve yumuşak bir fırça seçin. Sert fırçalardan kaçının. Günde en az sekiz bardak Su için. Güneşte fazla kalmayın ve dengeli beslenin. Bir uzmana danıştıktan sonra, saçınıza uygun şampuan kullanın. Piyasada satılan saç bakım solüsyonları veya, evde yapabileceğiniz mayonez, bitkisel yağlar gibi saç besleyicileriyle de çözüm arayabilirsiniz.

Her şeyden öte, saçınızı biraz kestirin ve bakımlı tutun.Yaşam biçiminize uygun, bakımı kolay bir model seçin. Ağaran saçlarınızı sorun ediyorsanız önce doğal saç boyalarını kullanın. Unutmayın ki, elli yaşına gelen pek çok insanın saçları grileşmiştir. Böyle olmayanların büyük bir çoğunluğu özel bakımdan yarar görmüşlerdir.

Sizi rahatsız ediyorsa, vücudunuzdaki tüylenmeye karşı da bir şeyler yapabilirsiniz. Dudağınızın üstündeki tüyleri sarartmayı deneyebilirsiniz. Sorun sadece birkaç tüyse, bunları cımbızla alın.

Bacak veya, kollarınızda fazla tüylenme başladıysa, bunları oksijenle sarartabilirsiniz. Kullandığınız tüm ürünlerin alerji yapıp yapmadığını önceden deneyin. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kolay yolu tıraş etmektir. Tüy dökücü kremler de işe yarar. Ayrıca, ağda yapabilirsiniz. Elektroliz bütün tüylerinizi bir daha çıkmamasına yok eder. Bu yöntem, elektrikli bir iğneyle tüm tüylerinizin birer birer alınmasıdır, ama çok sıkıntılı olabilir. Enfeksiyon tehlikesi olduğu için, bu işlem mutlaka bir uzman tarafından ve temiz bir ortamda yapılmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
24 TÜRK boyunun adlari ve onlara bağli aşiretler CeSaRCripS Tarih 0 24 Mart 2013 19:07
Menopoza Girme Yaşı Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:44
Menopoza Girdiğimi Nasıl Anlarım Liaaa Kadın Sağlığı 0 09 Mart 2012 16:02
Milli eğitim bakanliğina bağli okul ve kurumlarin yönetici ve öğretmenlerinin norm ka Ecrin Mevzuat - Genelge - Yönetmelik 0 12 Ocak 2012 21:32
Uzman çavuşun kaderi mermiye bağli.. hitman Haber Arşivi 0 18 Mart 2006 00:46