IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2013, 14:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişmiş Ayaklardan Nasıl Kurtulacaksınız?




Dokularda, gün boyu sıvı birikmesi sonucu, vücutta ödemler oluşur. Yer çekimi etkisi ile bu sıvılar ayaklara ve ayak bileklerine indiği için ise, en çok ödem bu bölgelerde olur. Peki bunu engellemek için neler yapabilirsiniz? İşte size şişmiş ayaklardan kurtulmak için birkaç pratik yöntem:

Tuz tüketimini azaltın

Tuz tüketiminizi azaltın. Gün içinde fazla tuz tüketmek, vücutta su tutarak, daha çok ödeme sebep olur. Ne kadar tuz tüketiyorsanız da o kadar su içemeye çalışın ki, vücudunuz aldığınız tuz mikarını dengelesin.

Ayaklarınızı dinlendirin

Sırt üstü uzanarak, ayaklarınızı, altına destek koyarak veya duvara yaslayarak, kalp seviyenizden 30 cm yukarıya kaldırın, bu şeklide ayaklarınızı 10-15 dakika dinlendirin. Bu hareketi günde 3-4 kere yapmaya çalışın.

Yüksek topuklulardan kaçının

Çok fazla ayakta duracağınız günler, yüksek topuklu ayakkabılar giymemeyi tercih edin. Ayaklar açısından en uygun ayakkabılar, 5 cm topuğa sahip olan ayakkabılardır.

Varis çorabı kullanın

Yer çekiminin etkisini azaltmak ve vücuttaki kan dolaşımını hızlandırmak için varis çorabı kullanın. Bu tarz çorapları, eczaneler veya tıbbi malzemeler satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Egzersiz yapın ve fazla kilolardan kurtulun

Düzenli olarak egzersiz yapmaya ve hareket etmeye çalışın. Uzun süre aynı yerde oturmaktan kaçının. İşiniz sürekli oturmayı gerektiriyor olabilir ama iki saate bir kalkıp, biraz hareket etmeye çalışın. Böylece kan dolaşımınız artacak ve şişlikleriniz azalacaktır.

Aşırı kilolar, vücut sıvılarının dolaşımını azaltır ve damarlar üzerine fazladan baskı uygulanmasını sağlar. Bundan dolayı, fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışın. Bunu sadece ödemleri engellemek için değil, daha sağlıklı olabilmek için de yapın.

İlaçlar ve belirtiler konusunda doktorunuza danışın

Düzenli kullandığınız ilaçlar konusunda doktorunuza tekrar danışın. Non-steroidal anti-inflamatuar içeren ilaçlar ve kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan kalsiyum kanal önleyiciler, vücutta ödemlere neden olabilir.

Ayaklarınızda devamlı bir şişme ve bu şişme ile beraber nefes darlığı, cildinizde bozulma gibi belirtiler varsa, mutlaka bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.


Ayaklarımız, vücudumuzun bütün yükünü taşıyan ve en çok yorulan yerlerimizdir. Onlara iyi bakmayı ve özen göstermeyi ihmal etmeyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayaklardan, kurtulacaksınız, nasıl, Şişmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Gemi adamı Nasıl Olunur Ve Liman Cüzdanı Nasıl Alınır Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:36
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Artık kurtulacaksınız! Feronia Windows 4 14 Şubat 2010 22:47
Gline'deki permanently kelimesini nasıl silebilirim? veya nasıl editleyebilirim? sohbetsevgi Unreal IRCd 4 19 Ağustos 2007 10:25