IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 00:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadavradan meme onarımı!




Meme kanseri Türkiye’de en çok görülen kanser türlerinden biri. Her 8 kadından birinde görülen meme kanserinin erken teşhis ile tedavisi mümkün.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nedeni ile memesi alınan ya da meme yapısı bozulan kadınların imdadına tıp teknolojisi yetişiyor. Artık tümör ameliyatı ile aynı anda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da yapılabiliyor.

İşte tıp teknolojisinin gelişmesi ile beraber ortaya çıkan yöntemlerden biri de Dermal [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], İstanbul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Rekonstrüktif ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cerrahi Ana Bilim Dalı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Doç Dr. Erdem Güven, Dermal Matrix’in, , teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kadavradan alınan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] derisinin birçok teknolojik aşamadan geçirilerek hücresel yapısının tamamen yok edilmesi ile ortaya çıkarılan temel [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iskeletinin tanımlaması olduğunu belirtiyor.

Alındığı kişinin tüm biyolojik ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yok edilen bu deri iskeleti, son zamanlarda plastik cerrahinin birçok [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alanında kullanılmaktadır.Dermal matrix yöntemi, özellikle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonrasında silikon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yeni meme yapılmasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görevi yaparak, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ve fonksiyonel açıdan birçok avantaj kazandıran bir yöntem olarak tanımlanır.

Doç.Dr. Erdem Güven, Dermal matrix’in ilk ortaya çıktığı zamanlarda estetik amaçlı olarak yapılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ameliyatından sonra ortaya çıkan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için kullanıldığını kaydediyor.

Günümüzde daha sıklıkla kanser sonrası alınan meme yapısının yeniden onarılması için kullanılmaktadır.Bu yöntem özellikle daha ince yapılı, göğüslerde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmayan, atletik yapıya sahip ve vücudunun başka bir yerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alınmasını istemeyen hastalarda başarılı bir şekilde uygulanabilir.

VÜCUDUN BAŞKA YERİNDEN DOKU ALMAYA GEREK KALMIYOR…

Güven, klasik yöntemlerle karşılaştırıldığında vücudun farklı bölgelerinden doku alma gerekliliğini ortadan kaldırdığını ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süresini daha kısalttığını vurguluyor.

Bunun yanında en önemli avantajı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastalarda kullanıldığında çok iyi estetik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elde edilmesine imkân vermektedir. Meme kanseri sonrasında bazı hastaların ışın tedavisi (radyoterapi) görmesi gerekmektedir. Bu hastalara silikon protez ile meme onarımı ameliyatları yapıldığı zaman geç dönemde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kontraktürü adı verilen ve estetik görünümü oldukça bozan bir durum oluşabilmektedir. Dermal matrix kullanımı kapsül oluşumunu önemli derecede azaltmaktadır.

MEME ONARIMI ,KADINLARIN PSİKOLOJİLERİNİ DE ONARIYOR...

Doç.Dr. Erdem Güven, meme kanseri sonrası ameliyat olup memesi tamamen alınan kadınlarda çok ciddi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ailesel problemlerin oluştuğunun altını çiziyor.

Özellikle eşi tarafından desteklenmeyen kadınlarda çok ciddi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] problemlerin ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu problemlerin kaynağı olarak önemli bir kadınlık simgesi olan memenin kaybedilmesinin gösterilebileceği ve bu durumun kadınların tüm yaşamını etkilediğini gözlemekteyiz. Meme kanseri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süreci sonrasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapılmayan kadınlar, günlük yaşamda giysi seçmede zorlandıklarını, denize veya saunaya gitmeye çekindiklerini, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]hayatlarında çekimserlik yaşadıklarını ifade etmektedirler.
Doç.Dr. Erdem Güven, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de kadınlarda bilinç düzeyi artışıyla birlikte meme kanseri sonrası alınan meme dokusunun benzeri ile yerine konulmasının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından istenmesinin de arttığını kaydediyor.

Daha önceki yıllarda kanserin çıkarılmasından sonra meme onarımı yapılmasının kanseri yeniden ortaya çıkarabileceği tabusu günümüzde Türk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından yıkılmıştır. Teknolojide ve ameliyat tekniklerindeki gelişmeler neticesinde artık günümüzde tümör ameliyatı ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]olarak hastaların büyük kısmına meme onarımı yapmak mümkün olmaktadır.

Kanser nedeni ile memesi alınan hastalarıntümüne onarım yapmanın mümkün olduğunu ifade eden Güven, hastaların başvurusuyla kendisine en uygun ameliyata karar verilebileceğini kaydediyor.

Işın tedavisi almayan ve tümör tedavileri tamamen bitmiş olan hastalar dermal matrix yöntemiyle iki aşamalı ameliyata uygun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] edilirler. İlk aşamada yaklaşık 1 saat süren bir ameliyatla göğüs kasının altına yerleştirilen doku genişletici silikonlar, dermal matrix ile desteklenerek bölgenin derisinin genişlemesi sağlanır. Derinin yeterince genişlemesi sonrası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aşamada silikon doku genişleticiler kalıcı jel dolgulu silikonlar ile değiştirilerek ömür boyu kullanılacak ve estetik olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] edici bir meme onarımı elde edilir.

Doç.Dr. Erdem Güven, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’daki büyük onkoloji merkezlerin hepsinde % 70 e [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir oranda en yaygın meme onarım tekniğinin silikon implant ile onarım olduğunu kaydediyor.

Bu onarımların çoğunda da dermal matrix’in yaygın olarak kullanıldığını gözlemledim. 2013 yılında Plastik Cerrahinin bilimsel olarak en saygın kabul edilen mecmuası, bir sayısını tamamıyla dermal matrix kullanımına ayırdı. Sonuç olarak birçok bilimsel araştırmayla çok çeşitli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ortaya konulan bu biyolojik destek malzemesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaygın olarak kullanılmaktadır.

Erdem Güven, Türkiye’ye son 2.5 senedir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] edilen bu malzemenin kullanım sıklığının günden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arttığını belirtiyor.
Meme onarımlarıyla ilgilenen plastik cerrahlara yaptıkları ameliyatlarda avantaj sağlayan dermal matrix’in uygulanmasında yine de Amerika’daki kullanım oranlarına ulaşılamamıştır. Hastaya en önemli avantajları arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyileşme, çok iyi estetik sonuçlar, vücudun farklı bölgelerinden doku alınmaması ve buna bağlı bozuklukların oluşmaması olarak sayılabilir.

DERMAL MATRİX ,ORGAN BAĞIŞLAYAN KİŞİLERİN DERİSİNDEN ELDE EDİLİYOR

Doç.Dr. Erdem Güven, organlarını bağışlayan kişiler çok önemli testlerden geçirilip dermal matrix alınması için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olduğunu kaydediyor.

Alınan dokular uzun ve zahmetli bir teknolojik süreçten geçirilip [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]getirilmektedir. Meme onarımı dışında estetik meme ameliyatlarında, doku eksikliklerinde, estetik ve rekonstrüktif burun cerrahisinde kullanılmaktadır. Bu yöntem özellikle silikon protez ile meme kanseri sonrasında onarım yapılacak hastalarda önemli bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağlayan önemli bir ürün olarak tanınmalıdır. Uygun hastalara kullanıldığı zaman meme kanseri sonrası alınan göğüsün tamamen benzerini ortaya çıkarmak mümkün olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadavradan, meme, onarımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saman Gibi Saçların Onarımı xena Saç Modelleri ve Bakımı 0 03 Şubat 2013 21:47
MASTİT (MEME DOKUSUNUN İLTİHABI) ve MEME ABSELERİ Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 10:54
Aya İrini'ye '2010" onarımı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 06 Ekim 2009 15:43