IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2014, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akneye Neden Olan Yiyecekler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sivilce sorununuz yediklerinizden kaynaklanıyor olabilir.


Sivilce tedavi için zor bir cilt hastalığıdır. Sivilce tedavisi için doktor kontrolü altında çeşitli kremler ve ilaçlar kullanılmaktadır. Buna rağmen yeni sivilce oluşumunun engellenmesi için kişi her zaman tetikte olmalı ve cildine gereken özeni göstermelidir.

Sivilce tedavisinde başarıya ulaşılsa da sivilcelerin nüksetmesinin nedeni, sivilce tedavisinin aslında çok uzun bir süre boyunca yapılması gerekliliğidir. Sivilce yapan yiyecekler herkes için değişiklik gösterebilir ancak genel geçer kurallar dahilinde size sivilce yapan yiyecekleri sıralıyoruz.

İşte sivilce yapan yiyecekler listesi...

SÜT ÜRÜNLERİ

Süt ürünleri birçok kişide sivilceleri kötüleştirebilir. Eğer süt ürünleri tüketmek veya süt içmek gerekiyorsa, sertifikalı organik ürünleri satın almanız gerekir. Sütün doğal hormonlar içermesi önemlidir. İneklere verilen çeşitli hormonlar, sütlerin de bu hormonlardan etkilenmesini sağlamaktadır. Süt ve süt ürünlerindeki kötü hormon faktörünün yanında, genel olarak süt ve süt ürünlerinin sivilceyi kötüleştirdiği aşikârdır ancak bunun tam nedeni bilinmemektedir.

ŞEKER

Abur cubur yiyecekler ve diğer tatlı yiyeceklerden uzak durun. Şeker doğrudan sivilce nedeni değildir ancak şeker bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Bağışıklık sistemi güçsüzleştikçe, sivilce oluşumu da artacaktır. Ayrıca işlenmiş şekerler vücudun kan şekeri seviyesini değiştirmektedir. Bu da gözenekleri etkiler ve sivilce oluşumunu tetikler.

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Şekerli içeceklerden kaçının. Şekerin bağışıklık sistemini güçsüzleştiren etkisine ek olarak çeşitli şekerli içecekleri içtiğimizde, daha az su tüketir hale geliyoruz. Yeterli su içmek berrak, sağlıklı bircilt bakımı için gereklidir.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Beyaz ekmek ve şekerli atıştırmalıklar gibi işlenmiş yiyecekler genel olarak kandaki insülin düzeyini yükseltirler. Bu sadece sivilce sorununu tetiklemez aynı zamanda farklı cilt sorunlarına da neden olur.

ACILI YİYECEKLER

Acı, kırmızıbiber ve domates ürünleri gibi baharatlı yiyecekleri sınırlayın. Bu besinler sivilceyedirekt olarak neden olmaz, ancak sivilce kızarıklıklarını artırabilir. Çünkü yüzdeki kan akışını ve dolaşımını arttırırlar.

GIDA MİTLERİ

Ebeveynlerin yağlı yiyecekler ve çikolata tüketmeme konusunda çocuklarını sıkça uyardığını biliyoruz. Genel kanı bu tür yiyeceklerin sivilce yapan yiyecekler arasında yer aldığına dairdir. Ancak bu iddiaları destekleyecek hiçbir bilimsel veri bugüne kadar elde edilmemiştir. Bu tarz yiyecekler genellikle sağlıklı beslenme sisteminde yer almamasından dolayı az miktarda tüketilmelidir ancak direkt olarak sivilceyle ilgileri bulunmamaktadır.

SİVİLCELERİ ÖNLEME

Sivilce yapan yiyeceklerden kaçınmak sivilcelerinizi tamamen yok etmese de sağlıklı beslenme düzenine geçiş yapmak için aslında bu besinlerden kaçınmak doğru bir davranış olacaktır. Tek başına, beslenme düzeni sivilceleri önlemez ve geçirmez ancak yardımcı tedavi olarak uygulanabilir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akneye, neden, olan, yiyecekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fazla Kilolar Akneye Sebep oluyor taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:08
Yahudilere Serbest (ve yasak) Olan Yiyecekler efLatun Musevilik 0 10 Kasım 2011 20:09
Kelliğe neden olan gen bulundu Lucifer Erkek Sağlığı 0 15 Nisan 2010 16:10
Akneye karşı yumurta yiyin Lucifer Sağlık Köşesi 0 07 Nisan 2010 18:42
Peşinizdeki Akneye Dikkat! Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Temmuz 2008 13:12