IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2014, 19:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kil maskesi ne sıklıkla yapılır - kil maskesi neye yarar - kil maskesi nasıl uygulanı




Sivilceler, ergenlik çağına gelmiş bütün gençlerin ortak problemidir. Ama bazı gençlerimiz, ciltlerinin özelliği dolayısıyla bu problemi daha fazla yaşarlar. Büyük kısmı ergenlik çağının sonunda sivilcelerden kurtulurken, bazıları uzun yıllar bu dertle boğuşup dururlar. Özellikle yağ bezleri fazla çalışanlarla hormon ve metabolizma bozukluğu olanların işi daha zordur.
Kil zengin doğal kaynaklarımızdan biri olarak, cildi rahatlatır, sivilce gibi cilt bozukluklarını iyileştirir ve kurutur. Kille hazırlanmış basit Kil maskesi formülleri, birçok kişiyi sivilce derdinden kurtarmıştır. İşte sivilceli ciltler için basit ama harika bir Kil maskesi förmülü:

100 gram kadar kil, bir miktar limon suyu ve gül suyu ile iyice karıştırıldıktan sonra yüze sürülür. Yarım saat kadar bekleyip ılık su ile yıkanır.
Ayrıca cildiniz, yağlı ve pürüzlü mü? Hiç dert etmeyin! Üç kaşık kil alın (baharatçılarda veya doğal kozmetik ürünleri satan yerlerde bulabilirsiniz.) Yüz losyonu veya papatya özlü suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sonra bütün yüzünüzü bununla kaplayın. 10-15 dakika bekledikten sonra killeri çıkarıp nemli ve sıcak bir bezle cildinizi yavaşça silin. Cildiniz çok hassas ise bu işlemden sonra, nemlendirici krem sürmeniz iyi olur.

Başka Kil maskesi formülleri

Yüz, önce iyice yıkanır. Sonra krem sürülüp 10 dakika kadar masaj yapılır. Daha sonra; 6 bardak suya; 1 avuç kuru papatya konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Ilıdıktan sonra buna batırılan küçük ve yumuşak bir havlu yüze konur. Soğudukça değiştirilir. Sonra temiz bir pamukla silinir.

1 su bardağı ekşi nar suyu ile yarım su bardağı sirke karıştırılır. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
4 bardak suya; 2 çorba kaşığı ıhlamur konur. 20 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan yumuşak bir havlu ile sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

1 su bardağı dolusu çekirdeksiz kuru üzüm, iyice dövülür. Üzerine, 1 çorba kaşığı içyağı konup, karıştırılarak merhem yapılır. Sivilcelerin üzerine sürülür. Yarım saat sonra ılık suyla yıkanır.

4 bardak suya; 2 çorba kaşığı arpa konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Suyuna, 1 su bardağı sirke ilave edilir. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır.
4 bardak suya; 2 çorba kaşığı çörekotu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Bu suya batırılan pamukla sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

1 çay bardağı sirkeye, 5 tane kuru erik konur. 5 dakika sonra erikler alınıp, sivilcelerin üzerine sürülür.

10 bardak suya; 2 avuç ısırgan otu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra banyo suyuna süzülüp, yıkanılır.

Sivilcelerin üzerine yuvarlak bir şeyle ezdirilmiş lahana yaprağı konur. 10 dakikada bir değiştirilir. .

Kil maskesi hakkinda aciklamalar Kil maskesi konusunda bilgiler

Kil maskesi kullanımının yanı sıra cildinizi sabah-akşam doğal hazırlanan karışımlarla temizleme ve toniğini mutlaka yapın. (soda, gül suyu olabilir) yoksa ne kullanacağınız kil, nede bir başka ürün kesinlikle fayda sağlamayacaktır. Ayrıca cildiniz daha güzel olsun istiyorsanız meyve ve bitki çaylarından vazgeçmemelisiniz. Unutmayınız ki doğa her derde deva. Ürün eğitimlerimizde uzman doktorlarımızın en sevdiği ürünlerden biri kildir. Sağlıklı, pırıl pırıl parlayan bir cilde sahip olmanız temennisiyle.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kil, maskesi, nasıl, ne, neye, sıklıkla, uygulanı, yapılır, yarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kil Maskesi taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 17:54
Patates Maskesi Nasıl Yapılır Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Mart 2012 15:35
Meryem Uzerli’den Çuha Çiçeği Maskesi Nasıl Yapılır? AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Şubat 2012 22:44
Gül Maskesi efLatun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Ocak 2012 21:19
Kil Maskesi Nasıl ve Ne Sıklıkla Yapılır YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:03