IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2008, 16:26   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Salus Per Aquam Hayatımızın İçinde...




Son yıllarda en çok duyduğumuz terimlerden biri SPA. Artık hemen tüm büyük otellerde SPA hizmeti veriliyor, hatta SPA otelleri açılmaya başlandı. Bilmeyenler için söyleyelim, pek çok yabancı kelime gibi SPA da Latince kökenli. Saul Per Aquan’ın, yani "sudan gelen sağlık"ın kısaltması.

Romalılardan bugüne kadar uygulanan SPA’nın kapsamına, her türlü su ve çamurla terapi giriyor. Bir yanıyla SPA, Anadolu kaplıcalarında yüzyıllardır uygulanan işlemleri de içeriyor. Ancak bugün, kelime anlamından daha geniş bir kapsamı var: Sağlık ve güzellik merkezlerinde "wellness" denen, özetle "kendini iyi hissettiren" her türlü işlemi de içine alıyor. Yani artık SPA dediğimiz zaman, sadece su ve çamurla yapılan terapileri değil, masaj, aroma terapi, yosun ve deniz suyu tedavilerinden başlayarak çok çeşitli sağlık kürlerini anlıyoruz. İnsana iyi gelen, ona kendisini iyi hissettiren her türlü vücut bakımını...

SPA merkezlerini diğer merkezlerden, daha girişinden itibaren karşılaştığımız özellikleri ayırıyor. Bir kere, kişinin rahatlamasına, gevşemesine yönelik farklı bir ışıklandırma ve müzik sistemleri oluyor. Önce gözlere, kulaklara, dolayısıyla ruha hitap ettikten sonra geliyor vücut bakımları: Aromatik yağlar, vücut peeling’leri, türlü çeşit masajlar, su terapileri, çamur banyoları, taşlar, yosunlar; kan dolaşımını hızlandırmaktan zindelik sağlamaya, vücudun toksinlerden arındırılmasından yorgunluk ve ağrıları yok etmeye kadar pek çok işe yarıyor. Günümüzde sayıları yüzü bulan işlem ve uygulama SPA kavramı içine giriyor. İşte bazıları...

Aromaterapi Şifalı ot ve çiçek yağlarıyla yapılan masaj. Tüm bedene sürülen yağlar önceden seçilebiliyor. Mesela zihinsel ve fiziksel yorgunluk için biberiye özü, sinüzit ve nezle için okaliptüs yağı kullanılıyor.

Balneoterapi Özel jakuzili küvette çeşitli sualtı masaj programları. Termal su veya deniz suyu kullanılıyor. Eklenen ürünlere göre kan dolaşımı hızlandırılıyor, stres ve sırt ağrıları gideriliyor, vücut dinlendiriliyor. Selülit ve incelme bakımlarında da son derece etkili.

Hidroterapi Su içi egzersiz uygulamaları. Termal havuzlarda, hamam veya soğuk su kaynaklarında ya da jakuzilerde uygulanıyor. Sıcak su insanı rahatlatıp kasları gevşetiyor, soğuk su damarları sıkılaştırdığı gibi ödeme de iyi geliyor, enerjiyi artırıyor.

Fizyoterapi Balneoterapinin önemli bir unsuru. Kişiye özel olarak odaya ya da grupla termal havuzda uygulanıyor. Hastanın hareket yeteneğini doğal haline döndürmeyi amaçlıyor.

Taş Masajı Sıcak volkanik taşların vücudun belirli bölgelerine yerleştirilerek ovulması. Sıcak ve kaygan bir his uyandıran volkanik taşlar vücutta biriken stresi de çekme özelliğine sahip. Öz yağların kullanıldığı bu terapi stres ve sırt ağrılarına iyi geliyor.

Çamur Banyosu Çamur, suya göre daha derin ve güçlü bir ısınma yaratıyor. İçindeki kükürt, volkanik kül gibi mineraller romatizma ve cilt hastalıklarına iyi geliyor.

Refleksoloji Ayaklarda yer alan ve bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktalarına uygulanan baskı. Stresin azalmasını sağlıyor, vücut fonksiyonlarını normale döndürüyor ve rahatlatıyor.

Alıntı...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Mayıs 2008, 16:49   #2
αуℓιη
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Salus Per Aquam Hayatımızın İçinde...




yazin gittigimiz TatIL amacLi Otellerde bu uygulamalarin hepsini görmek mevcut Onun di$inda yapan 1 yer Görmedim acikcasi.. yani en azindan ßüyük $ehirlerde evet olabilir ama kucuk kentlerde görmek mumkun dEiL ta$ masaJi,Camur banyosu vs..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aquam, hayatımızın, salus, spa bakim masaj, İçinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendi hayatımızın koçu olurken başvuracağımız 2 tüyo Kızın1i Kişisel Gelişim 0 07 Şubat 2013 21:00