IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AftieL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2014, 13:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilde Faydalı ve Zararlı Besinler




Cilde Faydalı ve Zararlı Besinler

Süt, badem, tuzsuz fındık cildi beslerken, kuru üzüm, bal, simit, cips, patlamış mısır, kızarmış tavuktan uzak durmanız gerekiyor.

Besinlerin sıhhatimize katkısı tartışma götürmez. Kimi besinler cildimizi iyi gelirken kimi besinler de cildimizi negatif istikamette etkiliyor. Uzman Diyetisyen Serkan Meblağ 1960’lı senelerden beri süt tüketimi ile cilt sıhhati arasında çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların birçoğunda sütün en az ilaç kadar iltihaplı sivilce rehabilitasyonunda ehemmiyetli olduğu neticenine erişildiğini söyledi. Meblağ şöyle devam etti: “Lakin 2010 seneninde yapılan bir çalışmada ise süt tüketimi ile akne arasında rastgele bir ilişki bulunmamış, daha sonrasına yapılan bazı çalışmalarda ise fertlerin yağsız süt tüketmesinin akne rehabilitasyonunda yoğurda göre daha iyi sonuçlar verdiğini göstermiştir. Fertlerin bu konuda dermatologlarından yardımcı olmalarını istemeleri en doğru seçimdir”

Ara atıştırmalar genel beslenme düzeninde önerilse de bazı ara öğün atıştırmaları cilde zarar verebiliyor. Bilhassa yüksek glisemik indeksli besinlerin bunların başında geldiğini belirten diyetisyen Meblağ, “Kuru üzüm, bal, simit, makarna gibi besinler insülin düzeyinde balanssızlıklar alana getirdiği için ciltte inflamasyonlara kapı aralayabilir. Bu besinlerden vazgeçilmesi cilt sıhhati ve kilo vermek için ehemmiyetlidir. Kolay karbonhidrat ve yüksek glisemik indeksli besinleri şekerli hububat veya yoğurt, süt gibi besinlerle beraber tüketmek uygundur” diye konuştu.

Cilde ödem yaptıran besinler

Yüksek ısıda pişirilen etlerde yağ ve protein arasında bir kimyevi tepki oluştuğuna değinen Serkan Meblağ “İleri yaştakilerin bu besinleri tüketmesi vücutlarında oksidatif stres ve inflamasyonu artırır. Ciltleri daha donuk görünür, kırışıklıkları tetikler. Bu yüzden ızgara seçenek edilmelidir. Cips, kraker ve patlamış mısır gibi bir hayli besinde bulunan yüksek orandaki sodyum vücudun su tutmasına kapı aralar. Şayet vücudunuz su tutma eğilimindeyse göz altlarında şişmeler oluşur, ciltte kızarıklıklara yol açar. Bu besinler yerine tuzsuz fındık, badem yenmelidir” dedi.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besinler, cilde, faydalı, ve, zararlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hızlı yapılabilen cilde faydalı cilt maskeleri taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:10
Faydalı Besinler Sevda Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2012 05:13
Faydalı Besinler Neostream Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Ocak 2012 12:08
Hamilelikte Faydalı ve Zararlı Besinler Sim Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2011 22:46
Cilde zararlı 10 Etken UnyE Sağlık Köşesi 0 22 Kasım 2007 13:28